Průjem u 14m. dítěte. Jak do něj dostat léky, když nejí a moc nepije?

teligo
10. čer 2022

Ahoj, vím, že tady je diskuzí o prujmu spoustu. Nicméně přidám další 🙂
Dcera 14m, už včera moc nejedla a nepila. Dnes už měla průjem. Nechce mi moc pít, jíst taky ne. Nemám moc možnost do ní dostat enterol. Jinak si hraje, nezvraci, nemá teplotu. Na zuby to nevidím. Nesahá si do pusinky, jinak to dělávala u zubů. Nemáte fígl, jak do dítěte dostat léky, když nejí a moc nepije? Dávám pozor aspoň na to pití, ale ona jak se zabejci, tak prostě můžu dělat stojky na hlavě, ale nenapije se 🤷
Ještě podotýkám, že banán je sprosté slovo, ten do pusy nedá. Skleničku - mrkev- taky ne🤷
Díky

palja
10. čer 2022

@teligo my dáváme na průjem tasectan duo Kids, jsou tam i probiotika. Je to prášek, takže rozmíchám v troše vody (starší chtěla v mléku) a po lžičkach jí to dám. Po enterolu starší zvracela obloukem, takže jsem musela k průjmu řešit ještě zvracení. Jinak pokud moc nepije, tak do porucuju rehydratacni rozkrok kulisek, ten dávám taky po lžičkach při prujmu. Na jídlo napřed suchary, pak suchou rýži s mrkví, banán by taky nechtěly.
Ta starší už si dá říct, ale měla průjmy i jako malá. A miminko mělo průjem už ve 3 týdnech, kdy dcera dotáhla průjem ze školky. Ta se jenom kojila a kojila, kadila pořád, ale zvládly jsme to doma.
Držím palce ať je brzy lépe.

zmrzlinka
10. čer 2022

@teligo Enterol je hnus.Zkus Tasectan.A hlavně ať pije.Jist nemusí....

nina004
11. čer 2022

@teligo Môj mal teraz prujem skoro mesiac. Tiež nechcel veľmi piť a banány vôbec. Dávala som mu Tasectan rozmiešaný vo vode a skúšali sme to cez deň po lyžičkách. Urobila som mu ešte slepačí vývar a ryžový vývar s mrkvou,ale z toho veľa nezjedol. Skús piškóty, zemiaky, mäsko na prírodno, dávala som ešte rohlík. Ale on to mal asi zo zúbkov.