Průjem u 1,5 roku starého dítěte

hana241
14. črc 2018

Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s průjmem u 1,5 letého dítěte? Bez teplot a jiných problémů už črvrtý den. Dnes bych řekla, že je to již lepší. Malme dietní režim. Zuby to nejsou. Malá má poslední měsíc celkově řidší stolici, připisovala jsem to tomu, že konečně začala pořádně pít. Ale od středy, měla opravdu klasický průjem. Mám strach, jestli to nebylo z hovězího masa. Nemáte některá zkušenost? Děkuji

cherris
14. črc 2018

pokud bylo maso špatně tepelně upravené a infikované, tak může a je jedno jaký je to druh. Dál bych přidala probiotika, pokud dost pije, tak asi nic dalšího nebude potřeba. pokud by se ti zdála dehydrovaná, není špatný nějaký rehydratační roztok třeba kulíšek

kittyy17
14. črc 2018

Doporučuji Enterol, nasypat do sladkého vlažného čaje a dát vypít.

vecerinka
15. črc 2018

Za mě také Enterol.probiotika a klidně i Hylak.

gabrolo
15. črc 2018

@hana241 Mohla by to být e coli, ale to by bylo spíše z kuřecího masa, ale může být i z jiného, taky si mohla venku olíznout ruce o něčeho. Rozhodně hygiena, dietka a dala bych asi probiotika.

hana241
autor
15. črc 2018

Děkuji všem, příčinu nevím, ale zdá se, že už je to lepší. Dietu máme, pije celkem dost, maso jsem vyhodila. Nemyslím, že by nebylo pořádně tepelně upravené, vařila jsem rajskou a druhý den zahušťovala, tak že si tam pobylo celkem dlouho, ale už mu nevěřím 😉
Děkuji za rady!

janaelia
16. črc 2018

@hana241 Tak pokud jsi si jistá masem, tak to mohlo být z čehokoli. Jinak můžou to být i zoubky, mohly se jen posouvat v čelisti, ale nebyly vidět, že by se prořezaly, i to se stává. Tak uvidíš jak na to budete za pár dní. 🙂 Ať je brzy malé fit 🙂.

puresin
16. črc 2018

@hana241 Mala to ma obcas taky, misto bobana proste kase a obcas uplne ridke. Ale nekaka casteji nez normalne, takze to resim docasnym Enterolem a probiotiky.

barulina
20. črc 2018

To bude z repla a vetsiho prijmu telutin