Průjem s krví u ročního miminka. Co myslíte?

slecnami
28. srp 2022

Ahoj holky,
naše malá má od rána průjem, teda teď už spíš jen vodu s příměsí krve, měla přes poledne teplotu 37, 5 st. C. Jinak vypadá, že je v pohodě, hraje si, jí a pije normálně. Půl roku jsem byla na striktní bezmléčné dietě kvůli ABKM, které se projevovalo právě krví ve stolici, nicméně mléčné výrobky u mne i u malé už máme několik měsíců bezproblémově zavedené... Včera jsme byli na svatbě, kde bylo hodně lidí, tak přemýšlím, co to tedy je, asi nějaká infekce, co myslíte...?? Na pohotovosti poradili probiotika a zítra kontaktovat pediatra... Díky za zkušenosti 😘

rencinka87
28. srp 2022

Muze to byt campylobacter, salmonela.. doktorka udela stery ze zadecku. Nesnedla na te svatbe neco typu kureci maso, nebo neco se syrovymi vejci, salmonela muze byt i ve zmrzce, v nejakem kremu.. Nikdo dalsi z hostu problemy nema?

rencinka87
28. srp 2022

Nebo to muze byt i “jen” viroza a tu krev tam ma, jak uz je zadecek od tech prujmu podrazdeny.
Nekterym detem se v posledni dobe upornymi prujmy projevil covid (a bacha, kolem nas ted lidi meli covid a ac vysoke horecky a dalsi priznaky, antigeny jim vysly negativni, az PCR pozitivni).

slecnami
autor
28. srp 2022

@rencinka87 Děkuji za zprávy 🙂 O nikom, že by měli problémy, nevíme, ale to není vůbec směrodatné (v této rodině se lidé neinformují ani po pozitivním testu na covid 🙈, to raději komentovat více nebudu, nicméně myslím, že ten by se od včerejška ještě nejspíš neprojevil, tedy předpokládám, no...) Malá jedla jen jídlo, které jsem připravila doma a navíc nic, co by předtím neměla... Nemám s tím zatím žádnou zkušenost, tak přemýšlím, co teď rychle vymyslet, aby případný průběh byl co nejlepší...

rencinka87
28. srp 2022

@slecnami myslim, ze i v pripade virozy i v pripade tech ruznych bakterii je postup stejny - nejaka odlehcena strava, zvysena desinfekce rukou a vseho u vsech v domacnosti (abyste to pripadne nechytili taky nebo v co nejmensi mire), vic asi nic, proste to musi odeznit.. a urcite ta probiotika neuskodi, mozna bych zkusila omezit/vyradit ty potraviny, ktere drive vadily, aby to pripadne nedrazdilo, ale to uz varim z vody, nejsem doktorka.
Jo a samozrejme pitny rezim! U techhle prujmu je ta dehydratace celkem rychla obzvlast u malych deti, tak dohlizet na to, aby mala hlavne pila.

hanyzka11
28. srp 2022

Pokud máš, nasaď Tasectan Kids (Duo je i s probiotiky). Ten pomůže celkem rychle. Případně pak nakombinovat s enterolem na desinfekci střev. Myslím, že ti stejně nic moc jiného pediatr neřekne. Jak píšou holky: dieta, hlídat pití.
Teď to hrozně řadí. Různý rotaviry, adenoviry a další fuj fuj...... chytneš to kdekoli. S dobrou imunitou má za pár dní klid. Při horším průběhu prý jsou průjmy i měsíc. Tak držím palce, ať je brzo dobře.