Průjem. Můžou se piškoty? A co dávat pít?

zutinka
5. srp 2022

Ahoj,jak je to s piskotama při průjmu?Pokaždé jsem našla něco jiného?A co dávat pit?Jde o dítě 10 let.Moc díky!

limali
Autor odpověď smazal
Zobraz
martulka88
5. srp 2022

@zutinka 10let - to už je velké dítko. Proti průjmu suchý rohlík a suchary. Piškoty taky, ale nepotřebuje je jíst celý den - ale dodají mu alespoň trochu energie díky cukru. Na pití černý čaj a nejlépe nebublinkové neslazené vody.

kamce
5. srp 2022

Ja davam kolu a rohliky (nebo piskoty). Po zlepseni vyvar s ryzi.

zutinka
autor
5. srp 2022

@kamce děkuji.A nějaké léky?

zutinka
autor
5. srp 2022

@martulka88 děkuji a nějaké léky?

zmrzlinka
5. srp 2022

@zutinka na pít sladký černý čaj a z léků je dobrej Tasectan.K jídlu piškoty, rohlíky,suchary, rýže

kamce
5. srp 2022

@zutinka jooo smectu a enterol (levnejsi varianta enteromax). Ale ten enterol spis kdyz zvraci 🙂

zrzeckas
5. srp 2022

10 let... Nad 40kg se muze i endiaron.V nasi rodine zabira rychle...... Pak vhodne jsou i probiotika.... Rohlik, suchary/krekry... Sladke jidlo moc nedavat, radeji slazeny napoj na pridani energie - nam byl doporucen jablecny dzus redeny.... Jinak ryze je vyborna, vaze na sebe vodu, pak mrkev, brambory maso... Z ovoce banan, jablko - nejlip nastrouhat a smichat se susenkama....

martt
5. srp 2022

@zutinka Při střevních potíží jsou dobré i borůvky. Pokud máš kompotované tak dat pít šťávu nebo že sušených borůvek udělat čaj.

zuzita15
5. srp 2022

@zutinka pri prijmu vubec sladky, takze zadny piskoty, zadnej sladkej cernej caj, jedine horkej cernej caj, pripadne hermankovej, na jidlo ryze, varene ci pecene kureci maso, suche testoviny apod. Z leku Enterol nebo Smecta, hlavne hodne pit, idealne vodu nebo neslazenej caj

martulka88
5. srp 2022

@zutinka Léky na průjmy jsou enterol a hylak forte (oba jsou top dle mne - mám crohna). Pak lze endiaron, smecta, černé uhlí a dodat kvalitnější probiotika. A hlavně s jídlem začít opatrně a né, jakmile ustane průjem nenarvat dítko klasickou stravou, ale dát střevům regeneraci.