Průjem. Kdy to chytli sourozenci?

bauskka
19. pro 2022

Holky dcerka má od včerejšího rána průjem doprovázeny horečkou a holením bříška. Jinak je ale celkem v pohodě. Akorát nechce nic moc jíst. Byla jsem s ní na pohotovosti protože se mi nelíbilo břicho, ale to je dobrý. Má zvýšené crp. Dneska jdu k Dr na kontrolu. Když mívají vaše děti takto průjem (bez zvracení) kdy to od nich chytili sourozenci? Pokud vůbec? Já z toho mám úplně trauma už. S těch předávání nemocí.

krisstina93
19. pro 2022

Tak záleží na původu, u nás se tohle nepředává (když to nebylo ke corone), většinou spíš někomu nesedne něco k jídlu. Když budete dodržovat poradne hygienu, tak by to nikdo chytit nemusel.

paja123kluci
19. pro 2022

@bauskka pokud to nejsou rotaviry tak si myslím že hygiena patřičná by měla stačit a posílení imunity klidně nějakými i probiotiky. Teď řadí mix virozek většinou to je tak na týden klidového režimu a bude dobře. Hlavně dostatek tekutin nejlépe černý vychlazený slazený čaj. Přeji brzké uzdravení 🍀🥰

jana_zofie
19. pro 2022

My meli E.coli a nechytil nikdo.

bauskka
autor
19. pro 2022

@jana_zofie a jak vám zjistili konktetni bakterií? Dělali stěr stolice?

jana_zofie
19. pro 2022

@bauskka jj. Automaticky. A to mu jinak nic nebylo. Byl vesely, bricho hmatem mekke, bez teploty, nezvracel. Doktorka to videla na alergickou reakci/dietni chybu, ale ze stejne ten ster udela.

marry94
19. pro 2022

@bauskka u nás nechytla dcera ani rotaviry od syna ani střevní a to jsme měla já starší syn i tatka

kosi_cek
21. pro 2022

To jde většinou rychle, nejpozději do týdne, ale spíš během 3. dnů, ale je pravda, že u někoho je to ráz na ráz a třeba manželem to prochazí víc skrytě, že se jen cítí divně a tak, ale.o to dýl to u něj trvá. Je nás doma 7 a většinou to chytne ta nenší polpvina z nás, někdy ani to ne, ještě se nestalo, aby to chytli úplně všichni a někteří jedinci jsou obzvlášť odolní, takže je to většinou tak, že si to pročí ti samí jedinci.