Dobry den
Chci se zeptat ,
Mala V nedeli po pul noci zvracela 2x rano v pondeli dostala prujem tak dr jsem volala rikala ze ma mit dietu a druhy den se ozvat. Tak jsem volala jenze druhy den na zachode nebyla takze jsem dr volala a rikala ze nemusime chodit .
No jenze vecer dostala znova prujem a ted ho ma jeste a je streda ( byla tedy dnes jen 2x ) tak nevim jestli znova volat nebo proste pockat ze to odezni samo .
Nejake typy jak ji pomoct?
Jinak ji nic neni horecku nema hraje si blbne a je ziva.
Dala bych smectu, na jídlo něco s rýží, možná kuřecí maso bez kůže, hlídat pitný režim.
Na pohotovosti nam dali injekci proti zvraceni,jinak davat po lzickach cerny,do ledova vychlazeny caj oslazeny glukopurem.
@michaela666 horečku nema pije dost . Takže nemusím volat znova dr ? Odejde to samo
Klidně zavolej, nejspíš ti řekne, ať vytrváš v dietě a zavodňuješ.
Zavoláním nic nezkazíš, ale asi vás hned nepožene na nějaká vyšetření pokud to ustupuje. Je dobře, že nemá horečky. Pokračuj v dietě, dostatku tekutin a uvidíš jak se to bude vyvíjet.
Dceři jsem při průjmu dávala navíc po lžičkách vychlazený Enhydrol a po 4 dnech bylo po průjmu.
Hlavně ať pije.Dietny strávu a dávej ji něco na úpravu střevní mikroflóry.....nějaké probiotika 👍
@zmrzlinka treba lactobacilky nebo je to neco jineho ?
No dieta , snazim se ji drzet na piskotech banan nechce suche pecivo nechce a k obedu mela ryzi a trochu kureci maso
@michaela666 tohle myslite ?
https://www.drmax.cz/tasectan-kids-250-mg-10-sacku Tohle je super.
Je to vlastně nějaká želatina obsahuje komplex želatiny a taninu, který chrání zanícenou střevní sliznici při akutním průjmu. Tvoří na střevní slinici ochranný film, což způsobuje snižení četnosti stolice a zkracuje dobu trvání průjmových epizod. Je účinný během 12 hodin.
Ano, možná ti doktorka poradí něco na podobném principu. Pořád to neustoupilo?
@michaela666 bohužel ne 🙈 u dr jsme byli dnes a řekla jen že to teď že ma takhle plno dětí . Pak do toho začla plest že to může být omikron .
Doporučila vitaminy a lactobacilky a šli jsme domu
Nejhorší je źe jí musim drzet na diete . Což je tezky kdyz chce jist . Neco jineho nez piskot a rohlik .
Vecer je zvykla na kasi a ani tu nesmi
Tak to mě mrzí. Já dávala rýžovou kaši s trochou mrkve, banán nebo trochu vařené brambory s mrkví. Dcera byla taky pořád hladová a zatím neměla zavedený lepek. Nepřijde mi úplně vhodné, aby tak malé dítě jedlo jen piškoty a rohlík když mu to prakticky nic nedá...Takhle ti to poradila doktorka? Zkus se podívat na další vhodné potraviny při průjmu dětí, třeba bude něco co má ráda.
U nás tahle viróza řádí ve velkém. Pokud nemá horečku dodržovala bych dietu a hlídala pitný režim. Na dětské pohotovosti mi poradili Enhydrol po lžičkách.