Maminky jdu si pro radu. Malej od minuleho ctvrtka zacal mit teploty ( az 39,6), druhy den zacal mit hlenovity prujem. Dr rekla,ze mam nasadit dietu a hodne aby pil. Nedele a pondeli zase bez teploty pouze 37,2. Hlenovity prujem stale pretrvava. Vcera v utery opet teploty 39,ktere ma i dnes. Byli jsme vcera i dnes u dr. Delala mu vytery,ale vysledky nejsou. Crp ma 7. Dnes mi nechce uz vubec jist..jen pije...nedostamu do nej nic...obcas piskot,ale to neni pri prujmu pry dobry...nemate s tim nekdo zkusenost? Dr mysli,ze jsou to rotaviry...
Je třeba aby mělo dítě dostatek tekutin,pokud průjem přetrvává je dobré konzultovat s lékařem.Piškoty nejsou vhodné.Záleží jak je dítě staré dobré je podávat odvar z rýže.
@janablizka pije ...to ho hlidam..je mu 22 mesicu...ten odvar mi prave nechce..ani mrkev s bramborem..dnes celkove nechce nic
@kaimic je dobré přidat rýžový odvar do mléka při průjmu dávat zeleninovou polévku, rýžovou nebo bramborovou kaši, banánové či jablečné pyré, rýži s masem. Jídlo nesmí být tučné. Pokud bude průjem přetrvávat zajdi raději k lékaři může se jednat o rotaviry.
@janablizka zitra by snad meli byt vysledky z vyteru,aby se vedelo co to je..dnes se mu drzi teplota do tech 37,8.. A trochu neco snedl, takze stolice trochu houstne. Vymenila jsem enterol za lactobacilky a prijde mi to lepsi... Tak uvidime zitra... Jinak toto jidlo davam..
@soyevita Me prave rekla prvni enterol...ale po 4 dnech podavani jsem nevidela zadne zlepseni...tak jsem sla k dr a udelala mu proto ten vyter. Ted po tech lactobacilkach jde videt zlepseni. Hylak bych take davala,ale maly vidi strikacku a uz place...protoze dostava i sirup na zahleneni a nebo sirup na teplotu...a uz je z toho celeho procesu take vyrizeny...vidi i teplomer a dela uz nene...
@kaimic Tak snad to dopadne dobře držím palce.
Tak mi vcera volali z hygienicke stanice a je to campilo bakterie ☹ malej teploty uz nema a stolice je hustejsi..tak uvidime co nam rekne dr v utery...
@soyevita Jo z kureciho. Pry jak jsem ho myla,tak mohla nekam na lince striknout kapka. A mohla nekde zustat a ja treba pouzila to nadobi. Pry to je hned. Muze to byt z prkenka,z noze nebo tak..ze i kdyz se to umyje tak tam muze zustat bakterie...uplne me to dostalo...jak blazen ted vse dezinfikuju...
Jak častý ten průjem má? My měli v lét opravdu silný průjem několikrát do hodiny a měli sjem cantilobacter (nevím jak se to píše - je zo špatně teplně upravené maso) Teploty si nepamatuji, ale asi byli. Každé dítě reáguje jinak - můžou to být i zuby pokud všechyn nemáte. My při zubech průjem máme (občas i ty teploty)