Ahoj, možno mi niekto poradí, prípadne (a ideálne) má osobnú skúsenosť. Ale musím začať od začiatku. Hneď z fleku, dlhý blbý pôrod, kristellerova exprese, následné vyťahovanie vexom. Koliky, resp. "koliky" ktoré trvali 6 mesiacov, uprednostňovanie jednej strany. Teraz má takmer rok iba sa plazí aj to úplne blbo, používa len jednu ruku a nohu pre pohyb vpred. Na 4 sa vôbec neudrží, ani stavanie mu nejde. Chodíme na RHB, necvičíme ale vojtovku iba dva cviky jeden na posilnenie brucha a teraz jeden na posilnenie chrbta. Príde nám, že mu to nijak extra nepomáha. Podľa rhb je to jeho plazenie zlozvykom a po 4 nebude asi chodiť vôbec, ale nijak to ďalej neriešila. A teraz k jadru. Čítala som o kiss syndrome, ktorý by na malého sedel (aj keď príznakov bolo tolko, že sa v tom musí nájsť každá druhá) Nemáte niekto reálne skúsenosť, s niekým kto robí osteodynamiku a dornovu s malými deťmi na odstránenie kiss syndromu (ideálne BRNO, ale pôjdem aj na kraj sveta)
Na malom vidieť že by sa rád hýbal viac len mu to proste nejde a už nevieme ako mu máme pomôcť, inak je šikovný len tá hrubá motorika je na prd. A radi by sme mu nejak "pomohli" ak je naozaj niekde problém a má niečo bloknuté po pôrode. Dík za každú radu
Sestra jezdila s dcerou k Mudr. Popperovi do Hradce Králové a nemůže si ho vynachválit. Progres byl znát po první návštěvě.
@mabendov wow, super pokrok. Je vidieť, že Jaroušek mal hodne výraznú blokádu. Náš malý nemá tak výrazne hlavu v úklonu, a keď ako malý spával vždy vykrúteny do C, teraz keď sa otáča uprednostňuje skôr polohu na bruchu. Neviete ako dlho sa čaká na voľný termín?
@agar neviete ako dlho čakali na termín?
Obidve mená som našla - vyzerá to že sú to špičky v obore tak predpokladám že budú aj viac vyťažený. Dúfala som, že takýchto odborníkov bude viac. Príde mi že väčšina fyzioterapeutov ide "po staru" a buď doporúčajú vojtovku alebo pár cvikov na spevnenie ale inak nič viac. (tým nechcem samozrejme ich prácu haniť. Na malom vidím, že sa trocha spevnil cvičením, že to má zmysel, ale problém to neodstránilo) A vidím na ňom akú ma radosť, keď mu pomôžeme a je napr. na kolenách opretý o nás, prípadne ho na balóne po cvičení na chvíľu spustíme na zem na nohy
A ešte ma napadlo nemá náhodou niekto skúsenosť s kraniosakrální terapií u takto malých detí? A skúsenosť s terapeutom v Brne?
@kachna_b Mám - ale jezdili jsme k paní do Břeclavi, nicméně i v Brně jsou terapeuti http://www.csinstitut.cz/seznam-absolventu.
Já mám zkušenost v Brně, malej taky po špatném porodu, Kristellově expresi atd, upředňostňoval jednu stranu, extrémně se prohýbal do luku, extrémně zakláněl hlavičku, byl velmi dráždivý, uplakaný, neklidný. Začala jsem to řešit naštěstí brzo (ač jsem si vyslechla, že jsem příliš úzkostlivá a přeháním). Když byl malému měsíc, byl poprvé na kraniálce (kraniosakrální terapii), protože dostat se tam bylo snazší než na klasickou Dornovu metodu a navíc s tou je to u malých miminek takové ošemetné. (Sama mám na sobě kraniálku vyzkoušenou a na dornovku chodím pravidelně, tak jsem si nechala poradit, že lepší je začít kraniálnkou). Už na prvním sezení se neuvěřitelně uvolnil, normálně tam ležel a bylo na něm vidět jak si to užívá a relaxuje. I poté byl mnohem klidnější, nebyl tak uplakaný. Protože se neotáčel na bříško tak jsem se nacpala na fyzioterapii, od 4.5 měsíce začal cvičit ne vojtovku ale jen posilování na bříško, do toho jsem dál chodila na kraniálku. V půl roce už byl úplně v "normě", je usměvavý, veselý, od 10.5m obchází nábytek, teď v roce už začíná sám chodit.
Rozhodně kraniálku doporučuji. V Brně jsem chodila k Janě Tomáškové (na fb jde najít jako Dotek zdraví - Jana Tomášková, je tam i kontakt). Držím palce!
Tak sem hodím upgrade, ak by náhodou hľadal radu niekto s podobným problémom. Boli sme na kraniosakrální terapii. Priznám sa, že som tomu tak trochu neverila. Najskôr "pracovala" so mnou a pri tom sledovala malého a potom sa venovala jemu. Dostali sme pár rád a šli domov so zmišanými pocitmy. Doma sme hneď dali malého spať. Keď sa malý zobudil našla som ho v postielke vysmiateho na kolenách :D Po štyroch síce stále nechodí (a myslím, že proste asi ani nebude) ale krásne sa dáva na 4, perfektne zvláda šikmý sed a stojí pri nábytku. Takže to stálo za to!!! Doporučujem. Aj naďalej chodíme na kontroly na RHB a čaká nás ďalšia návšteva krania ale super. Mám radosť. Taký skok po jednej návšteve krania som nečakala
@rybamrazena dobrý večer . Prosím našla jsem tuto diskuzi . Mám kamarádku která má podezření u syna na kiss syndrom a hledá někoho , kdo by ji mihl poradit . Píšete ze jste jezdili do Breclavy . Jsme od Hodonína . Prosím napíšete kam jste chodili ? Děkuji moc
@roxitoxi Písala som ti správu. Ale ak by ešte niekto hľadal tak https://www.fyziolorencova.cz/
@kachna_b Dobrý večer. Máme takový případ v rodině a velmi jim pomohla paní Andrea Dunova http://www.osteodynamika.cz/
Tady "náš" příběh https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=235...
Přeji hlavně zdraví, sil a ať vše zvládnete a dobře to dopadne. Držte se.