Propínání nožiček/křeče u 17měsíční holčičky

bah
6. led 2019

Holky mám takový dotaz. Malá (necelých 17 měsíců) začala během Vánoc dost často propínat nožicky. Nejdřív jsem myslela, že propíná celé tělo a že ji trápí třeba prdy, ale v leže jsem zjistila, že jsou to jen nohy (kaká několikrát denně a s prdy problém nemá, takže jsem i toto pak vyloučila). Je to jakoby zatla absolutně do tuha všechny svaly na nohách. Zatne a za pár sekund to přejde a vesele pokračuje v činnosti- vůbec nevypadá, že by ji to bolelo. V pátek a včera už to skoro nedělala, tak jsme si řikali, že už ji to asi přešlo, ale dnes večer nanovo a bylo to už skoro dvě hodiny v kuse. Zatnout-povolit, pár minut nic a pak nanovo. Teď vedle mě spí (ještě ne úplně tvrdým spánkem) a ty nohy protíná i ze spaní. Už jí i dávám homeo proti křečím, ale zatím nic. Nemáte některá zkušenost?

muhehehe
6. led 2019

Zkušenost nemám, ale řešila bych to tak, že bych to natočila na mobil (je to hodně užitečné.. než něco popisovat) a objednala se na neurologii. A určitě bych nedávala žádné léky ani doplňky stravy jen tak.

jrak
7. led 2019

Zkusenost ne, ale přidala bych do každé koupele epsomskou sul, ta doplňuje hořčík pres kůži a pomáhá tak mimo jiné na křeče, růstové bolesti apod., zkuste a uvidíte (je to dobré i jen jako prevence).