Holky mám takový dotaz. Malá (necelých 17 měsíců) začala během Vánoc dost často propínat nožicky. Nejdřív jsem myslela, že propíná celé tělo a že ji trápí třeba prdy, ale v leže jsem zjistila, že jsou to jen nohy (kaká několikrát denně a s prdy problém nemá, takže jsem i toto pak vyloučila). Je to jakoby zatla absolutně do tuha všechny svaly na nohách. Zatne a za pár sekund to přejde a vesele pokračuje v činnosti- vůbec nevypadá, že by ji to bolelo. V pátek a včera už to skoro nedělala, tak jsme si řikali, že už ji to asi přešlo, ale dnes večer nanovo a bylo to už skoro dvě hodiny v kuse. Zatnout-povolit, pár minut nic a pak nanovo. Teď vedle mě spí (ještě ne úplně tvrdým spánkem) a ty nohy protíná i ze spaní. Už jí i dávám homeo proti křečím, ale zatím nic. Nemáte některá zkušenost?
Zkusenost ne, ale přidala bych do každé koupele epsomskou sul, ta doplňuje hořčík pres kůži a pomáhá tak mimo jiné na křeče, růstové bolesti apod., zkuste a uvidíte (je to dobré i jen jako prevence).
Zkušenost nemám, ale řešila bych to tak, že bych to natočila na mobil (je to hodně užitečné.. než něco popisovat) a objednala se na neurologii. A určitě bych nedávala žádné léky ani doplňky stravy jen tak.