Proktologie. Jak probíhá vyšetření dítěte?

bartakova_veronika
5. kvě 2020

Mám takový dotaz, dnes jsme byli na chirurgii s dcerou 2,5 let kvůli bolení konečníku, zarudnutí a po stolici trochu čerstvé krve. Tam nám bylo zdeleno že sice jsme správně, ale bohužel u tak malých dětí nemůže částečně uspat a pro špatně vyšetření náš posílá právě na proktologii nejlépe do Motola.

Tím jsem se chtěla zeptat jak u takto malých dětí probíhá vyšetření, kdo takové vyšetření u svého dítěte zažil. Je to nepříjemné? Bolestive? V tomto specializovaném vyšetření částečně uspávají nebo jak to vlastně vše funguje?

Objednávání je dle internetu jenom středy tak tam zítra budu volat. Snad nás objednání co nejdříve protože dcera nemůže chodit na velkou, zadržuje to a pak to bolí ještě více ...

Je dlouhá čekací doba na objednání?

Děkuji moc za jakékoliv rady a vysvětlení

merope
5. kvě 2020

Určitě řešte s lékaři, ale taková rychlá pomoc je mazat, mazat a zase mazat. Libovolný co nejčistší krém a prostě "až dovnitř" (ale to nevím, jak přesně udělat s malým dítětem).

krupka3
6. kvě 2020

A krome mazani velky podil vlakniny ve strave! Ja po prvnim porodu trpela na praskliny (velke bolesti pri vylucovani a cerstva krev i ve vetsim mnozstvi pokazde), dr mi predepsal na tyden cipky, ale predevsim tu vlakninu ve strave, uzivala jsem normalne Psyllium, protoze mi navyseni ve strave nestacilo, a moc to pomohlo. Necekala bych od toho vysetreni zadny jiny zazrak, nejspis trpi uplne na totez, hlavne bych upravila stravu a chvili necim mazala nez se to zahoji.

bartakova_veronika
autor
6. kvě 2020

@merope my to s lékaři řešíme .. byli jsme včera na chirurgii který náš posílá na tu proktologii a proto mě zajímalo i takové vyšetření co obnáší u tak malých dětí atd ... Opruzela není, ale mazali jsme sudokremem kolmé konečníku a zadečku a to říkal že máme pokračovat + koupel z dubové kůry ...

bartakova_veronika
autor
6. kvě 2020

@krupka3 on nás tam posílá aby vyvrátili že to není colitis ...

merope
6. kvě 2020

@bartakova_veronika Já trpím na hemeroidy a "praskliny" kolem konečníku a dřív jsem netušila, jak moc pomáhá pravidelné promazávání - ona ta kůže tam je moc jemná a přitom se nemá moc jak mastit. Ale pokud tam můžou být nějaké záněty a další, tak to je určitě potřeba dovyšetřit a s tím zkušenost nemám.

bartakova_veronika
autor
7. kvě 2020

@merope dnes jsme tam byli, doktorky i sestřičky v Motole skvěle 🙂 máme plno masticek a lactulosu ... Pravděpodobně měla nějaké trauma a teď bojkotuje na velkou ... Naštěstí to není nic vážného a musíme upravit stravu a pokud nepůjde na velkou druhý den musíme podat čípek aby to v době nedržela .. uvidí se za 6 týdnů jestli se ti nezlepší čeká nás další vyšetření

evusacek
13. led 2021

@bartakova_veronika vím že už skoro rok stará diskuze, ale jen dotaz do volala jste se hned?? A koukám že vás vzali taky celkem brzo syn dostal zadanku a musím volat...

bartakova_veronika
autor
13. led 2021

@evusacek ano, volala jsem v úterý myslím mají volací den v určitou dobu .. teď si z hlavy nejsem jistá od kolika do kolika se má objednávat. Vše je na stránkách ... Teď jsem v práci tak nemám možnost dohledat ... A určitě musíte volat, jsou tam myslím jen středy? S tím že jsme byli hodně z daleka tak nám i vyhověla časově aby jsme nemuseli jezdit během oběda nebo hodně brzy ráno 🙂 byla skvělá domluva a doktorka je úžasná

evusacek
13. led 2021

@bartakova_veronika jo mám nastudováno mají objednaci dny ve středu od 13:30 do 14:30. Jen mězajimalo jaká je plus minus objednaci doba 🙂 děkuji moc

bartakova_veronika
autor
14. led 2021

@evusacek nevím jak to bude tedkon ale vzhledem k tomu že my jsme to měli tak trochu akutní tak nás vzali jestli si dobře pamatuji docela brzy .. záleží asi s čím jdete a ted kdy je tahle pandemie ještě horší než vloni tak uvidíte jak to bude . Nám hodně pomohli, byli jsme tam asi 2x nebo 3x a už nemusíme .. vše je zatím musím zaklepat v pořádku a malá chodi teď pravidelně

evusacek
15. led 2021

@bartakova_veronika no uvidíme až tam zavolám. Děkuji moc