Problém se stolicí u malého dítěte. Máte podobnou zkušenost?

natyy34
15. zář 2022

Ahoj holky. Mám syna 2,5 roku. Už nějakou chvíli se mu špatně kaká, hodně špatně, brečí u toho, kroutí se, kolikrát se ani nevykadí. Někdy má normálni stolici, někdy řidkou, někdy tuhou, ale ať je jakákoliv, tak u toho trpí. Naposledy 3 dny zpátky kakal ale takovým stylem, že začal tlačit, zatínat zuby, pak se rozbrečel, klekl si, pak si vylezl na gauč, dal se na čtyři jak kočka, vystrčil zadek nahoru a prostě se vykadil, lekla jsem se, ale to se uklidlo, ale spíš hrozně trpěl. Včera večer začal tlačit a nešlo mu to nebo ho to bolelo tak to zadržel, to si myslím já, ale vědět to nemůžu. Kolikrát jsme mu zkusili nasadit plenku (jestli to nedělá jen proto že by nechtěl kakat do nočníku nebo na záchod, protože už tam i tam normálně chodí) ale ne, nepomohlo to. Tak doktorka odebrala krev kvůli různým alergiim atd, říkala, že tyhle vysledky byvaji vetsinou negativni, ale ze se uvidi. 23.9 jsme objednani na sono bricha, jasne to neboli, ale zase mu budou neco delat, tak se bude bat a brecet 😏 a pak nas doktorka po vysledcich bude posilat na chiru, kde mu doktor zkontroluje pry konecnik, vubec nevim jak to probiha a potom se uvidi co bude ale taky me upozornovala, ze je mozny, ze bude muset na kolonoskopii🥹 samozrejme oblbnutej, ale i tak.. tak jsem zvedava co z toho bude a mam strach. Jeste bych chtela dodat, ze synovi ve 2 mesicich vadilo kravske mleko, takze kdyz jsem jeste kojila vysadila jsem ho uplne a pak kdyz jsem prestala (prestalo mu stacit) tak jsme veskere kravske mleko a soju taky vynechavali, potom nam doktorka rekla, ze muzeme pomalu zkouset nejake vyrobky s kravskym mlekem a pomalu jsme zkouseli a vsechno bylo dobry a pak uz jedl v podstate vsechno a zadny problemy nemel. (Mel to tak i muj bratr). Odbery se teda odebraly, dostali jsme i na doma nejake zkumavky na stolici. Tyhle problemy ma uz nejakou chvili, nedokazu rict presne jak dlouho, kdy to zacalo. Rikala ze by to mohlo byt tady tohle (viz obrazek) ale, ze tohle zjisti az chirurg, ma problem vykadit i ridkou stolici.
Nesetkala se nektera z vas s necim takovym?

hojda
15. zář 2022

Měl někdy období, kdy kakal bez problémů?

hojda
15. zář 2022

Byl problém s odchodem smolky po porodu?

natyy34
autor
15. zář 2022

@hojda Nene nebyl.

natyy34
autor
15. zář 2022

@hojda ano měl. Kakal úplně normálně. Když měl oběd vařený doma, tak měl normální stolici a když sem mu dala skleničku, když sem nestihla uvařit, tak měl řidší. Nebo když se stalo, že měl zácpu, tak po skleničce se vždy vykakal, ale teď nepomáhá nic.

hojda
15. zář 2022

Některé děti to mají i psychické https://maminator.wordpress.com/2015/03/11/seri... těžko říct, chce udělat testy, zadeček vypadá normálně? Stolice taky normálně velká? může tam být zúžení a on to nemůže přes něj protlačit.

werik153
15. zář 2022

@natyy34 syn měl problémy zhruba 2-3 měsíce, když jsme přecházeli z plen na nočník. Dětská napsala,, projimadlo,, dostal ho asi 6x během těch 3 měsíců a vše se pak srovnalo.