Problém s osvědčenou značkou plen. Máte zkušenost?

lila4
28. zář 2019

Ahoj, mám skoro 5 měsíční holčičku a z ničeho nic jí olezla celá pipina a teď už i bříško. Na bříšku má takovou krupičku. Doktorka mi řekla, že to vypadá na plenkovou dermatitidu a jestli jsem nezměnila značku plen, ale ty jsem vůbec nezměnila, má už celkem dlouho Dada pleny ty nám seděli nejvíc. Setkala jste se některá s tím, že miminku z ničeho nic začne značka na kterou bylo zvyklé vadit? Popřípadě co vám nejvíc zabralo?

lucisek1986
28. zář 2019

Zmenit krem.

lila4
autor
28. zář 2019

@lucisek1986 no ja ji původně ničím nemazala, ale jak to zacalo tak jsem zkusila už snad vše: Uriage, Imazol, sudocrem a teď ji to potiram fialkou na radu doktorky

rikatoka
28. zář 2019

@lila4 zkuste Ondřejovu mast z lékárny, ta je skoro zázračná.

hejluc
28. zář 2019

Máme fialové Dady a musím ji po každém přebalování mazat. Jak nenamažu, oprudí se. Zkusila jsem i zelené Dady a po nich se taky oprudila.

pribylovapetra
28. zář 2019

Dobry den. Plenkova dermatitida je jen jiny nazev pro ekzem a ano,muze to mit z plenek. Pokud je v nich neco,co mala nesnese,tak telo nejakou dobu odolava,ale pak uz tělu dojdou sily. Takze místo mazani vsim moznym hodte pleny do popelnice a poridte jiné. A zrovna Dada jsou podle me jedny z těch horších. Nechci delat reklamu,ale ja pouzivala jen Pampers,vsechny jiné vadily.
A ted k těm kremum, nejlip je nemazat nicim, pokud mazat musite,je problem v plenkách. Navic si predstavte co to udela s pokožkou. Naplacnete tam hutny krem a zadelate igelitem. V tom se prcka musi zapařit a je to ideal pro mnozeni všeho možného. Ja bych to zkusila vysusit obyčejnou zinkovou mastí z lekarny.

hanulkaha
28. zář 2019

Nezacali jste s prikrmy nebo nerostou zoubky? V obou pripadech se moč stava agresivnejsi a muze pokozku v kombinaci s plenkovou chemii dráždit

lila4
autor
28. zář 2019

@hanulkaha s příkrmy jsem začala, ale teda skoro nic nesní zatím 🙂

bousovka007
28. zář 2019

@lila4 používáte vlhčené ubrousky?

ladyhacek
28. zář 2019

Složení plen se může změnit.
Já používám jen babylove a nám se osvědčili. Nemazu ničím, jen když rostou zuby, tak je malinko červený.
Opruzenini může dojít i díky stravě, stolice je "ostrá"
Za mě je dobrý sudocreme a zvážila bych jiné pleny, mytí hen vodou, hodně větrat

wxkatuska
28. zář 2019

Prcek ma stejny problem, nedavno zmenili Kolorky, mam doma hodne baliku a chyta me akorat vztek. U nas to rocni prcek vyresil a odmitla nosit plenku a chodi na nocnik 😂

petrak15
28. zář 2019

Podle meho prikrmy nebo treba serie plinek se nepovedla. Nam nejvic sedi bella happy, ale je jeste jeden nazev, a nepatrne jinak zbarveny obal plinek a cele spatne. Napr chybi tea tree, vubec nevoni. Musim davat pri nakupu pozor.
To co popisujete jsme meli po huggies do vody, stacilo je namocit. Pak to samo slezlo.

lila4
autor
28. zář 2019

@bousovka007 nene ty jsem zrušila už na začátku kdyz mala trpivala na opruzeniny. Utírám perlanem a medvídkem

veronikav31
28. zář 2019

změnit značku plen,zkusit jiné,neparfémované.my museli přejít na eko pleny,po všem jiném se dcerka i syn osypaly

lucisek1986
28. zář 2019

@lila4 Fialka je super na krvave opruzeniny. Az se zahoji,tak bych pouzivala bepanthen,ondrejovka.je super prevence,ale muze vyvolavat alergie,a na opruzeniny bych nedavala vubec-stipe. Jinak jste psala,ze zacinaze prikrmovat. Predpokladam,ze jste zacala s mrkvi,coz je mega alergen. Taky bacha na vsechny cajick atd. Dalsi alergen je hermanek. Jako muze to byt cokoliv,a nekdy ani nemusite prijit na to,co to zpusobilo

merope
29. zář 2019

@pribylovapetra @lucisek1986 Máma mi v létě u nich koupila Pampers, za pár dní najednou malý celý zadeček červený. Mezitím jsem si ale náhodou v akci koupila i své oblíbené z Alberta, tak jsem vyměnila a pohoda. No a pak jsem si náhodou všimla, že ty Pampers byly parfemované. Mě vůbec nenapadlo to zkontrolovat, protože mi přišlo, že "neběleno chlorem, neparfemováno" je tak nějak standard u plen. Od té doby už kolem regálu s Pampers chodím bez povšimnutí (když byl úplně maličký, tak jsem měla balík pampers té nejmenší velikosti, protože nejmenší alberťácké mu byly malé a taky mi to nesedlo - byly s tou síťkou a vysály vše tak dokonale, že to pak vůbec nešlo ani umýt a jelikož po stolici stejně vždy přebaluji okamžitě, tak opravdu nepotřebuji, aby ji to hned vysušilo a nalepilo nesmytelně na malého).

A jinak co jsem vymyslela u cvičení na bříšku a může se taky hodit - prostě rozbalím a hodím plenku jenom pod něj a nechám jen tak volně.