Ahoj, mám skoro 5 měsíční holčičku a z ničeho nic jí olezla celá pipina a teď už i bříško. Na bříšku má takovou krupičku. Doktorka mi řekla, že to vypadá na plenkovou dermatitidu a jestli jsem nezměnila značku plen, ale ty jsem vůbec nezměnila, má už celkem dlouho Dada pleny ty nám seděli nejvíc. Setkala jste se některá s tím, že miminku z ničeho nic začne značka na kterou bylo zvyklé vadit? Popřípadě co vám nejvíc zabralo?
@lucisek1986 no ja ji původně ničím nemazala, ale jak to zacalo tak jsem zkusila už snad vše: Uriage, Imazol, sudocrem a teď ji to potiram fialkou na radu doktorky
Máme fialové Dady a musím ji po každém přebalování mazat. Jak nenamažu, oprudí se. Zkusila jsem i zelené Dady a po nich se taky oprudila.
Dobry den. Plenkova dermatitida je jen jiny nazev pro ekzem a ano,muze to mit z plenek. Pokud je v nich neco,co mala nesnese,tak telo nejakou dobu odolava,ale pak uz tělu dojdou sily. Takze místo mazani vsim moznym hodte pleny do popelnice a poridte jiné. A zrovna Dada jsou podle me jedny z těch horších. Nechci delat reklamu,ale ja pouzivala jen Pampers,vsechny jiné vadily.
A ted k těm kremum, nejlip je nemazat nicim, pokud mazat musite,je problem v plenkách. Navic si predstavte co to udela s pokožkou. Naplacnete tam hutny krem a zadelate igelitem. V tom se prcka musi zapařit a je to ideal pro mnozeni všeho možného. Ja bych to zkusila vysusit obyčejnou zinkovou mastí z lekarny.
Nezacali jste s prikrmy nebo nerostou zoubky? V obou pripadech se moč stava agresivnejsi a muze pokozku v kombinaci s plenkovou chemii dráždit
@lila4 používáte vlhčené ubrousky?
Složení plen se může změnit.
Já používám jen babylove a nám se osvědčili. Nemazu ničím, jen když rostou zuby, tak je malinko červený.
Opruzenini může dojít i díky stravě, stolice je "ostrá"
Za mě je dobrý sudocreme a zvážila bych jiné pleny, mytí hen vodou, hodně větrat
Prcek ma stejny problem, nedavno zmenili Kolorky, mam doma hodne baliku a chyta me akorat vztek. U nas to rocni prcek vyresil a odmitla nosit plenku a chodi na nocnik 😂
Podle meho prikrmy nebo treba serie plinek se nepovedla. Nam nejvic sedi bella happy, ale je jeste jeden nazev, a nepatrne jinak zbarveny obal plinek a cele spatne. Napr chybi tea tree, vubec nevoni. Musim davat pri nakupu pozor.
To co popisujete jsme meli po huggies do vody, stacilo je namocit. Pak to samo slezlo.
@bousovka007 nene ty jsem zrušila už na začátku kdyz mala trpivala na opruzeniny. Utírám perlanem a medvídkem
změnit značku plen,zkusit jiné,neparfémované.my museli přejít na eko pleny,po všem jiném se dcerka i syn osypaly
@lila4 Fialka je super na krvave opruzeniny. Az se zahoji,tak bych pouzivala bepanthen,ondrejovka.je super prevence,ale muze vyvolavat alergie,a na opruzeniny bych nedavala vubec-stipe. Jinak jste psala,ze zacinaze prikrmovat. Predpokladam,ze jste zacala s mrkvi,coz je mega alergen. Taky bacha na vsechny cajick atd. Dalsi alergen je hermanek. Jako muze to byt cokoliv,a nekdy ani nemusite prijit na to,co to zpusobilo
@pribylovapetra @lucisek1986 Máma mi v létě u nich koupila Pampers, za pár dní najednou malý celý zadeček červený. Mezitím jsem si ale náhodou v akci koupila i své oblíbené z Alberta, tak jsem vyměnila a pohoda. No a pak jsem si náhodou všimla, že ty Pampers byly parfemované. Mě vůbec nenapadlo to zkontrolovat, protože mi přišlo, že "neběleno chlorem, neparfemováno" je tak nějak standard u plen. Od té doby už kolem regálu s Pampers chodím bez povšimnutí (když byl úplně maličký, tak jsem měla balík pampers té nejmenší velikosti, protože nejmenší alberťácké mu byly malé a taky mi to nesedlo - byly s tou síťkou a vysály vše tak dokonale, že to pak vůbec nešlo ani umýt a jelikož po stolici stejně vždy přebaluji okamžitě, tak opravdu nepotřebuji, aby ji to hned vysušilo a nalepilo nesmytelně na malého).
A jinak co jsem vymyslela u cvičení na bříšku a může se taky hodit - prostě rozbalím a hodím plenku jenom pod něj a nechám jen tak volně.
Zmenit krem.