Dobrý den dnes jsem byla s naším 3 letym chlapečkem na preventivní kontrole a lékařka nám napsala na přirození Triamcinolon. V tom zmatku jsem se zapomněla zeptat zda nestačí např. Vazelína? Máte maminky s touto masti zkušenost případně jak dlouho jste mazaly? A šli jste po nějaké době na kontrolu?
@martt obsahuji,mela jsrm ho na ekzem
Jenom pozor, aby ta kura mela efekt, musi se vysazovat postupne, ne najednou (take jsme ted resili)
@clarres My ho dostali taky, že stejného důvodu jako vy. Má se mazat 6 - 8 týdnů. Pak půjdeme na kontrolu. Myslím, že má tu předkožku volnější, ale stahovat ji zatím nemáme zkoušet. Měl chudák zánět předkožky, jak to má zúžené, tak na uvolnění předkožky napsali tu mast, co píšeš.
Na přetahování předkožky doposud jsme nic neřešili a dnes nám ho napsala na to přetahování....
@anuliinka2013 můžu se zeptat na to užívání taky jste to mazali 1x denně?...budu k tomu muset ještě nastudovat rady a informace-🙂
Mudr. O exemu, zánětu nemluvila právě pouze jen mi řekla ať to přetahují a hned napsala tuto mast no tak právě nevím zda je ta mast ihned nutná...
@clarres Myslim, ze nejde o zanet, ale o uvolneni, k tomu ta mast byva... Netusim ted z hlavy davkovani (rano se kdyztak podivam), ale je to tusim treba nejdriv 3x denne, pak tyden 2x a tyden 1x...pak by mela byt kontrola (nas poslali na chirurgii do Motola). Ale jsou na to ruzne protichudne nazory a je dobre si k tomu neco nastudovat...
@clarres kdyztak napiste soukromou zpravu 🙂
Pokud normalne cura a nema zanet, tak se na predkozku nesaha. Zadelavate si na problemy.
Právě, že co Mudr. Tak to asi názor....sestra má ročního chlapečka a jim doktorka řekla, že už mu to má pomalu přetahovat....a nám tehdy jiná řekla, že v roce určitě nesahat.
@clarres to je asi jako se vsim, jsou na to protichudne nazory a je na tobe, co si vyberes. Ani lekari v tom nejsou jednotni. Nejnovejsi studie jsou na vsechno, ale ne kazda je ta prava cesta, kterou se vydat. Rozhodnuti je hlavne na tobe. Ja si vybrala cestu pretahovani od narozeni a dnes maji kluci tri roky a mame uplne pretazeno, vse naprosto bez problemu. Co jsem si vsimla, tak maminy, ktere nepretahovaly to pak vetsinou stejne kolem tech tri let zacnou resit s lekari a musi davat ruzne masti.
Za me, davej mast a zacni pretahovat. V sesti letech uz se ti bude kluk dost pravdepodobne stydet a nenecha si na pindika sahnout.
@clarres Ahoj, triamcioln je mast obsahující kortikoidy. Léta jí používám kvůli ekzému. Na předkožku se píše, protože s ní lépe povolí kůže, aby šla lépe přetáhnout.
Pokud jsi zatím přetahování neřešila, tak je dobrý s tím začít ve vaně s teplou vodou. Určitě se Vám to brzy podaří a synek nebude mít v budoucnu žádný problém 🍀