Ženy, hledám zkušenosti a způsoby řešení. Chlapeček, 3,5 let neměl s přetahováním nikdy potíž (provádí sám). Teď jsme ho v době, kdy jsme byli doma nemocní s kovidem, méně sledovali a pobízeli a má tu předkožku na jedné straně přichycenou o žalud. Otázka zní, co s tím? Je šance, že se to uvolní, když si s tím bude zkoušet "hrát" sám, sedací koupele, mastičky (jaké?), nebo nás prostě čeká dětská chirurgie/urologie? Pediatře budu volat zítra.
My to máme dost podobně, ale doktorka mi říkala, že je čas klidně až do 5 let. Že klidně i dýl, ale že pak už ti kluci nechtějí aby jim na pinďu někdo koukal atd... prostě ať si s ním hraje a že se to uvolní samo. Tak doufám, že je to pravda.
@janches U syna ale došlo ke zhoršení. Přilepené to tam takto neměl...
Aha... syn má 4 a má to tak pořád. Jen pomalilinku se to uvolňuje
@janches Bylo to v pohodě, ale teď je to na jedné straně prostě přichycené skoro u dírky. Vyčůrá s v pohodě, nijak si nestěžuje, ale ok to prostě není. Jinak mám se starším synem zkušenost jen dobrou, nikdy jsem mu předkožku nepřetahovali, postaral se pod dohledem (a pak i bez něj) sám. Tady jsem teď vcelku bezradná.
Zkusila bych mastičku pinďamast. Nám se velice osvědčila 😉
Kluci dvojcata kdyz to takto meli.. prisel k nam kamarád dr chirurg. Donesl si mezokain a proste mu to uvolnil behem tahu. Pak se hlidalo. Lepší nez nejake operace. Pak namacet do hermanku..
Taky si myslím že se to uvolní časem. My taky máme kousek přirostlý tak věřím že to uvolní. Když jsem byla u pediatra s nim se zánětem ten chtěl hned řezat☹ Hlavně třeba mazat a bude to dobrý.
@lulinda5 Už máme doma Pinďamast a syn si to v pohodě za mojí asistence namazal. Ještě jsem vzala jejich bylinnou koupel, tak uvidíme. Každopádně se mi to zdá o chloupek lepší. Drží mu to tam na takovém pidi kousku. Nechci ho v žádném případě traumatizovat. Zažil si s doktory svoje. Nejlépe, když se s podporou postará sám.❤
Dobry den, ja bych zkusila mazat treba kokosovym olejem a vzdy pri sprse jemne zkouset pretahovat, chirurgii/ urologii bych neresila... Moje tchyne pry nechala manzelovi v podobnem veku predkozku operovat a pak s tim pry mel porad nejake potize, zanety apod... druhemu synovi uz nechala byt a nikdy nemel zadny problem. Drzim palce at se to brzy spravi 🙂