Přípravek na vyndání klíštěte

janager
27. kvě 2018

Prosím, máte někdo zkušenosti s produkty jako je Atix, Klíšťák atd, jak pro roční dítě, tak pro dospělého? Nebo jaký přípravek se vám nejvíce osvědčil?

leki
27. kvě 2018

Me v lekarne doporucili obyc jodovou dezinfekci, potrit pred a po + takovou tu "pinzetu" na vyndavani klistat, chtitit ho a vykyvat. Ted jsme byli na vikend na chate a malej jich mel 5 😮 (byl nasplichanej protiklistecim repelentem-naramky v patek v lekarne nemeli) Nikdo jiny nemel. Vyndat sli dobre, ale mam z toho soky trochu..

xxx3d
27. kvě 2018

No na vyndání pinzeta, my teda máme už pěkných pár let takovou šikovnou na psa, a po vyndání klíštěte používáme Jodisol, dělá se ve spreji, nebo jako tinktura.
Jinak co se týká ochrany, tak malej je malej, má 11m. a dneska měl chudáček klíště, první, na oušku, vytáhla mu ho babička rukou a potom jsme jodizovali tinkturou.

hojda
27. kvě 2018

Máme Atix a přijde mi fajn.

radecka1
27. kvě 2018

Máme Klíšťák. Musela jsem použít naštěstí jen 1x na 3leté dítě. Klíště jakoby uschlo a po vyndání pinzetou se neobjevilo ani podráždění po přisátí, takže jsem byla spokojená.

nat
28. kvě 2018

Mame Atix a je skvely doporucuji

xxx3d
28. kvě 2018

Holky, a to nemáte strach, když jsou to primárně přípravky určený pro psa?

J8 mám dobrou zkušenost s repelentem Predator, pro dospělý, teď mi lékárnice řekla, že existuje i Predator junior, pro děti od 3 měsíců, tak si ho opatřím.
Ale dávat malýmu to, co je pro psy mi přijde mimo.

leki
28. kvě 2018

@xxx3d my mame ten predator. Prvni den jsem ho nasplichala jen trochu a mel dve - na brise a v rozkroku. Podruhe jsem ho nasplichala fest a mel taky - na mistech, kam jsem nesplichala (za uchem + na tvari, to bylo maly a vypadalo jen jako binec).. Nicmene nikdo jinej nema zadny a to jsme se nesplichali

xxx3d
28. kvě 2018

@leki já když jsem se našplíchala Predátorem, tak jsem byla vždycky bez klíšťat, teď co mám malýho (11m) tak se nešplíchám, kvůli němu, jak po mě leze a když ho mám v náruči... takže prostě už jsem měla asi 3 klíšťata, malej teda jedno.
Já bych u těch psích přípravků měla strach je používat u dítěte. Přece jen nemusí dodržovat výrobce tolik norem, jako při použití u lidí, nebo přímo dětí.

kafr
29. kvě 2018

B- komplex jste nezkoušely? Žijem v lese, okolo louky, my a další 3 chalupy nastálo, jinak lufťáci, kočky klíšťata nosí pravidelně a my nic.
Jen teda nevím, jak je to s Béčkem a kojením...

blahova_andrea
29. kvě 2018

klíšťák na prd, atyx super

blahova_andrea
29. kvě 2018

@xxx3d no jestli je to s těmi přípravky třeba jako s paštikami, tak se teda nebojím 😀

irena1111
30. kvě 2018

já používám Antisept Juwim gel a max. spokojenost