Prosím, máte někdo zkušenosti s produkty jako je Atix, Klíšťák atd, jak pro roční dítě, tak pro dospělého? Nebo jaký přípravek se vám nejvíce osvědčil?
No na vyndání pinzeta, my teda máme už pěkných pár let takovou šikovnou na psa, a po vyndání klíštěte používáme Jodisol, dělá se ve spreji, nebo jako tinktura.
Jinak co se týká ochrany, tak malej je malej, má 11m. a dneska měl chudáček klíště, první, na oušku, vytáhla mu ho babička rukou a potom jsme jodizovali tinkturou.
Máme Atix a přijde mi fajn.
Máme Klíšťák. Musela jsem použít naštěstí jen 1x na 3leté dítě. Klíště jakoby uschlo a po vyndání pinzetou se neobjevilo ani podráždění po přisátí, takže jsem byla spokojená.
Mame Atix a je skvely doporucuji
Holky, a to nemáte strach, když jsou to primárně přípravky určený pro psa?
J8 mám dobrou zkušenost s repelentem Predator, pro dospělý, teď mi lékárnice řekla, že existuje i Predator junior, pro děti od 3 měsíců, tak si ho opatřím.
Ale dávat malýmu to, co je pro psy mi přijde mimo.
@xxx3d my mame ten predator. Prvni den jsem ho nasplichala jen trochu a mel dve - na brise a v rozkroku. Podruhe jsem ho nasplichala fest a mel taky - na mistech, kam jsem nesplichala (za uchem + na tvari, to bylo maly a vypadalo jen jako binec).. Nicmene nikdo jinej nema zadny a to jsme se nesplichali
@leki já když jsem se našplíchala Predátorem, tak jsem byla vždycky bez klíšťat, teď co mám malýho (11m) tak se nešplíchám, kvůli němu, jak po mě leze a když ho mám v náruči... takže prostě už jsem měla asi 3 klíšťata, malej teda jedno.
Já bych u těch psích přípravků měla strach je používat u dítěte. Přece jen nemusí dodržovat výrobce tolik norem, jako při použití u lidí, nebo přímo dětí.
B- komplex jste nezkoušely? Žijem v lese, okolo louky, my a další 3 chalupy nastálo, jinak lufťáci, kočky klíšťata nosí pravidelně a my nic.
Jen teda nevím, jak je to s Béčkem a kojením...
klíšťák na prd, atyx super
@xxx3d no jestli je to s těmi přípravky třeba jako s paštikami, tak se teda nebojím 😀
já používám Antisept Juwim gel a max. spokojenost
Me v lekarne doporucili obyc jodovou dezinfekci, potrit pred a po + takovou tu "pinzetu" na vyndavani klistat, chtitit ho a vykyvat. Ted jsme byli na vikend na chate a malej jich mel 5 😮 (byl nasplichanej protiklistecim repelentem-naramky v patek v lekarne nemeli) Nikdo jiny nemel. Vyndat sli dobre, ale mam z toho soky trochu..