Ahoj 😊 ráda bych se zeptala, co jste dávaly svým dětem na prdíky? Plánuji po porodu pít fenyklový čaj, mám polštářek, který se dává do mikrovlnky.
Jaký třeba krém/olej na masírování? Jaké kapky jsou nejlepší a nejšetrnější?
Děkuju moc za odpovědi 😊
@meganx krem na bříško Pupik a kapky Babycalm (vyzkoušeli jsme i jiné,ale ucinkovaly vždy max 14 dní a tyhle jsou bylinkové...)
Ja jsem synovi od narozeni az do dvou mesicu davala biopron kapky a od prdu byl klid
Preventivne urcite nic. Koupeny jsem mela Espumisan, ale vzhledem k tomu, ze jsem si hodne hlidala jidlo a kazdy den jsem chroupala fenykl a kmin, nedoslo a neho. Obe deti na prdy netrpely.
Synovi Espumisan ani Infacol nepomohli. Měl fakt těžký koliky. Vyzkoušeli jsme toho dost. Nakonec funguje jedině čtyřkombinace Nutrilon colics, laktobacílky do ranní dávky, kapky Balonix a dvakrát třikrát denně cvičení na bříško.
@denda264 Infacol se už neprodává :(
@meganx přírodní je Baby Calm - pouze výtažek z fenyklu, anýzu a máta. Nám pomáhal. Dále super Espumisan.
Od 1 měsíce dávám probiotika BioGaia a o prdikach nevíme... Teď je synovi
11 týdnů.
Vyzkoušeli jsme opravdu hodně kapiček. A vzhledem k tomu, že malý opravdu trpěl celé 3 měsíce. Tak nám zabral jen enticon, je to lahvička kde je v balení i pytlíček s probiotiky, který se vysype do lahvičky a řádně promíchá. Je to prý nejsilnější přípravek.
Podotÿkám, že jsem si stravu hlídala, cvičili jsme, masírovali, nahřívali, klubíčko, na tygříka. Vše takhle postupně a dokola. Na konec vždy pomohli jen kapky.
Preventivne urcite nic..muj ani jeden syn nikdy nic na prdiky nepotreboval a kdyz nahodou, stejne nejlepe zabira masaz..
Jeste doporucuju bezplenkovku. V klubicku se krasne prdi.
@lilian2111 aha,no my to malý dávali před rokem když byla mimi. Je to škoda,nám fakt pomáhali 🙂
@denda264 jj naší malé taky :/
Ahoj, nám pomohla bezplenková komunikační metoda, pít při kojení vodní kefír, případně mléčný kefír, ale laktóza může dráždit. Vařila jsem si čaj z kmínu a anýzu. Jím úplně všechno, nevynechám ani zelí atd a bříško nebolí. Dceři jsou dva měsíce a je spokojená. U prvního dítěte jsem kupovala všemožné kapky a mastičky a nic nezabíralo.
Já jsem do dcery cpala chemii, vyzkoušeli jsme všechno, včetně drahých kapiček bio gaia a bylo max.mírné zlepšení. U syna jsem zkoušela měsíc probiotika a espumisan a pak jsem se na to vykašlala. U každého krmení dám 2-3 lžičky kmínového nebo fenyklového čaje a od té doby mám klidné a spokojené miminko. Ostatně naši rodiče to řešili taky tak a nesponzorovali lékárny. Třeba to každému nezabere, ale u nás po týdnu dokonale.
@meganx nám v porodnici doporučili infacol preventivně,malá vůbec netrpěla na bříško 🙂ale my byli na umělém mlíku a míchala jsem to do toho.😉nevím jak je to s podáváním u kojeného mimča🙃