Přetrvávající střevní viróza

cabo
31. led 2018

Dobry den vsem, jak uz to vsude po Brne radi i syn (3,5)chytl prujem. Rekla jsem si fajn, nasadim léky, dietu, za par dni to bude dobre. Ale... dnes uz je to 10.den a pořád ma ridsi stolici. Ne vylizrne prujem, ale porad to neni ono. Nejdrive mel Hylak, ale to po par dnech odmitl, Smectu nechtel vůbec. Ted ma na doporuceni dr. Enterol, dneska 3.den. Co se tyce jidla ji rohliky, toust.chleba, jablko, banan, ryzi s masem, brambory.
Uz me nenapada cim mu pomoci.
Prosim co vam pomohlo? Pripadne jak dlouho prujem trval?
Dekuji

evcounek
31. led 2018

a dělal Vám dr. výtěr ze zadečku? syn taky průjmoval s horečkou pak jen z něj šla voda. chodil asi tak 4x do hodiny. zjistili mu z výtěru salmonelu. Nevím kdy ji chytil. v restauraci jsme nebyly, a já všechno vařím spíš víc než míň. Teď chodíme na kontrolní stěry jestli je ta mrcha už pryč.

cabo
autor
31. led 2018

@evcounek jo delala, minuly tyden a vse negativni. Proto nechapu proc se ho to porad drzi

krystalka
31. led 2018

Laktobacily nějaké bere? ...a taky možná záleží i na tom jídle, my jsme většinou dodržovali dietu tak 2 dny a pak už pomalu začal jíst normálně....ale naštěstí nás to postihlo asi 3x za těch 10 let, co je na světě 🙂, ovšem loni v únoru pořádně, začal zvracet ve škole, vypadal strašně, bílý, bolelo ho břicho...manžel ho vyzvedával ve škole, pak se přidal ještě průjem a jelikož on je docela drobek hubený, tak byl rychle dehydrovaný, tak jsme nakonec volali záchranku, strávili jsme kus odpoledne a část noci na urgentu v Motole, kde dostal kapačky, nějaké léky proti zvracení a po lžičkách pití....domů nás propouštěli s tím, že pití dál po lžičkách apod...no, přijeli jsme domů a nenechal si sebrat rohlík, snědl ho půlku najednou a v pohodě, ještě druhý den měl trochu průjem, ale už nezvracel, měl teplotu....další den už vypadal skoro ok, jenom byl unavený....tak jestli má vyšetření ok, tak zkuste dát už nějakou normálnější stravu a ty laktobacily....

lv
31. led 2018

10.den je dost, záleží také jak dlouho ten Hylak 3denně bral, kdyby týden, už by měl být vidět efekt. A Smectu (Hidrasec, Tasectn, i Carbosorb živočišné uhlí) zkusit ještě, nejen že působí ty cistene jíly na průjem, ale stahují ze střev nežádoucí toxiny, co se strevni virozou tvoří. Enterol by 4.den už měl zabrat. Je v podstatě jedno jestli hylak, enterol, lactobacilky, biopron.. prostě nějaká probiotika + něco na zastaveni

svetlanalana
31. led 2018

máme to samé už 7. den a také nevím, co s tím

hojda
31. led 2018

řádí to všude, syn 8 to měl skoro týden.

hojda
31. led 2018

JInak je taky super borůvkový kompot, ten zahušťuje stolici.

plachetnicka
1. únor 2018

Ahoj, syn měl stejný průběh v listopadu. Výtěry v pořádku, ale stolice pořád řídká. Po těch asi 10 dnech jsem s ním šla znovu k doktorce a ta mi řekla - už mu dejte pořádně najíst. Samozřejmě ne mastné, ale normální stravu. Začal jíst vše, na co byl zvyklý...chleba s medem, máslo, šunku, přesnídávky, jogurty, okurku, maso, zapečené brambory, špagety, atd. . Za dva dny měl normální stolici 🙂 .
Ať jste brzy fit!