Přetrhlá uzdička u horních zubů. Šití?

barunkiss
6. led 2023

Dobrý den,

Dcera 2 dny zpět spadla na pusu na houpačce. Chvíli teklo dost krve ale moc nás nenechala se do pusy podívat. Zuby byly v pohodě, nic neměla prokousnuté jen trochu sedřene dasno. Dneska ráno jsem se mohla konečně poradně podívat a všimla jsem si, že si přetrhla celou uzdičku nahoře. Pediatrička mi řekla ať jedeme hned do nemocnice na šití. Máte zkušenosti se šitím? Je to opravdu nutnost?

Děkuji 😊

betelgeuzz
6. led 2023

Jestli je to nutnost, to neposoudím. Ale obě holky měly uzdičku krátkou, zubařka ji stříhala, jedné tam dávala jeden steh, druhé to ani nešila. Jestli se jí to stalo před 2 dny, tak už to podle mě bude zatáhnuté.

pe_tu_ss_ka
6. led 2023

Syn takto spal s dudlikem v puse a utrhl si jí. Krve jak blázen, večer u čištění jsem přišla na to, že to má utržené.. ale nikam jsme nešli, sami to srostlo.

jancazao
6. led 2023

Měla jsem úraz na kole, celou pusu zevnitř potrhanou od zubů, rty zevnitř mi šili, ale uzdičku dole ani nahoře ne.
Po 2 dnech si myslím že je to úplně zbytečné.Jen aby byly v pořádku zoubky.

martt
6. led 2023

@barunkiss Ja bych ji možná nechala prohlédnout zubařem co on na to. Mne třeba stříhali uzdicku u spodních zubu kvůli tomu , že mi to stahovalo dáseň. A pokud už ji to nekrvaci tak si myslím, že po dvou dnech to už má zatáhlé.

marulu
6. led 2023

Dcera si ji taky asi v roce a půl odrhla a přišili jí to, ale šli jsme tam hned, jak se to stalo. Měla to ale odtržený hodně.

barunkiss
autor
7. led 2023

Děkuji za odpovědi 😊. Přítel jel tedy s malou do nemocnic. prohlédli ji pusu a poslali je domů, že se to šít nebude 😄. Má to utržené “hezky” bez dalšího poškození. Krvácelo to asi max 10 minut hned po úrazu, potom už bylo vše v normálu 😊. Spíše by mě zajímalo co dělat s tou uzdickou když tam tak visí. Na to se přítel nezeptal ani mu nic sami neřekli, takže hádám, že asi ponechat tam jen tak viset 😃