Přetahování předkožky - nejde to

nikolaamiminko
7. bře 2019

Ahoj, synovi je 13m, na roční prohlídce nám pediatr řekl, že máme zkoušet už přetahovat, on mu to stáhl tak na 80%, no jenže pak měl malý operaci a měl bolestivý pytlík, tak jsem mu s tím nic nedělala skoro měsíc, teď když je zahojený, tak mi ta předkožka nejde stáhnout, ale jakože vůbec, a když to zkouším, tak syn brečí (takže ho to bolí) no chci se zeptat, zda mám zkoušet a moc neřešit nebo byste šli k doktorovi? Nechci něco zanedbat :( Děkuji za rady

gruyerre
7. bře 2019

Vůbec mu to neměl dělat. Mělo to nějaký důvod, nebo to dělá rutinne? Ale už se stalo, a co teď? 🙁 Konzultovat s doktorem asi jo, ale ne s tím vaším řezníkem, ten ať už na něj nesahá.

korneliusa
7. bře 2019

Tyhle kokoty bych kopala do koulí 😠. https://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecov...

vendelinka08
7. bře 2019

Pediatra resila pretahovani az ve 3 letech..do te doby ne...vzdy lehce pri koupeli jsem mu to stahovala jen tak jak to slo..takze treba jen spicka...nedelejte nic nasilim...a ted v jeho veku bych to zatim nechala byt.

ejmate
7. bře 2019

@korneliusa pěkný článek 😉

lida9
7. bře 2019

pockej na leto az bude behat nahaty, bude si s nim hrat a povoli to samo... aspon takto u nas vzdy pres leto funguje🙂

hanka_12345
7. bře 2019

me dr rekla do 3 let ne a ze si to stejne casem udela sam jak si ho ti chlapecci dlachni, i v sama doma mluvil nejaky urolog a rikal do 3 let ne...

kittyy17
7. bře 2019

@korneliusa tenhle odkaz jsem chtěla dát taky 😉 můj 4,5 letý nepřetahne ani ke špičce, a doktorka to vůbec neřeší

normalnimatka
7. bře 2019

ne, ne a ne! pediatři doprčic, můžete se trochu vzdělávat?

xxx3d
7. bře 2019

Přece je rozdíl ve sdělení - můžete zkoušet a ve sdělení - přetahujte
Když ho to bolí, tak to nedělej, ani už nezkoušej, nech to být, je na to čas.

korneliusa
7. bře 2019

@kittyy17 Naše to sice řeší, ale já jí prostě nedovolím mu na něj sahat. Pěkně mě s tím se.e, ale lepšího pediatra bohužel nemůžu sehnat. Základem je ovšem vždy, být informovaný rodič a nedůvěřovat slepě doktorům. Informace si ověřovat a konzultovat s vícero odborníky.

vendelinka08
7. bře 2019

@nikolaamiminko dnes jsme byli na 7 lete prohlidce...na jedne strane to ma lehce prilepene...tak rikala pri koupeli lehce pretahovat..popripade pak napise masticku...mame ted novou pediatricku a je uzasna..

ivis_b
7. bře 2019

Nám na roční prohlídce řekla, ať to začneme zkoušet a kdyžtak doporučila slézovou mastičku. Zkoušeli jsme to každý den lehce ve vaně, nešlo to ani o milimetr. Takhle to trvalo asi rok, možná dýl, nehnulo se to ani o píď, ale násilím jsem to nehodlala řešit. Pak to najednou povolilo a jde mu stáhnout tak cenťák, dál to nejde, tak prostě ve vaně každý den stáhneme, kam to jde, omyjeme a neřeším. Má to čas a ve 13 je fakt ještě mrňavej, buď v klidu.

olga_
7. bře 2019

@nikolaamiminko Přesně jak píše @gruyerre, toho řezníka bych už na své dítě nenechala šáhnout. Chudáci kluci, tvl, mě ty praktiky dostávají. Neřešit, pobízet dítě, ať si se svým přirozením nakládá dle svého. Je to tak neuvěřitelně citlivá oblast, že jakákoli traumatizace je nežádoucí. Dělají to jen nedovzdělaní deb* doktoři. Naše předdůchodová u staršího nikdy neřešila. Pobízela jsem u každého koupání, vysvětlovala a ve třech si ho přetáhne sám. Přede mnou to udělal vždycky tak na milimetr a pak se jednoho krásného dne kolem třetího roku pochlubil a přetáhl komplet. Ony ty děti nejsou hloupé, zkoušel si to v klídku očividně i někde sám.

janablizka
7. bře 2019

Synovi to také nešlo a nakonec jsme museli jít na obřízku bylo mu asi 5 let.

darija06
8. bře 2019

My s tím taky trochu bojujeme, ale pomocí mastičky se to zlepšuje, takže snad se nás nebude týkat obřízka nebo jiné zákroky :/

gin124
30. črc 2019

@janablizka Museli, z 95% je takovéto mrzačení pohlavního orgánu amputací předkožky - obřízkou ze zdravotních důvodů zbytečné.