Přetahování předkožky a její odstranění

anets
22. únor 2016

Maminky chlapečků, mám dotaz 🙂 MAlému jsou 2 roky a paní doktorka nás poslala na dětskou chirurgii, že mu nejde přetáhnout předkožka a že se to musí povolit? Byl jste někdo na tom? Jak to probíhá? Není třeba nějaká mastička, která by to uvolnila? Jaké máte zkušenosti?

lucka662006
22. únor 2016

Našemu malému jsou 2 roky a 3 měsíce a také se mi nezdá, že by mu to šlo nějak hodně hladce přetáhnout. Naše doktorka mi na roce řekla, abychom začali přetahovat a od té doby se tomu vůbec nevěnovala. Já to také neřešila, protože jsem četla nové názory, že není třeba řešit a operativně až kdyžtak ve 4 letech, pokud malého netrápí infekce a nemá bolestivé čůrání. My moc nepřetahujeme, protože jsme to dělali při koupání a teď byl malý stále nemocný, tak jsme ho nekoupali a jen myli obličej a ručičky a zadeček a pindíka při přebalování. Musím se tomu začít víc věnovat, např. při tom přebalování. Ale myslím, že ve dvou letech je ještě brzy. Nejde mu to vůbec? O mastičce jsem neslyšela.

palkovaadela
22. únor 2016

U nás přetahování probíhalo vždycky ve vodě během koupání pravidelně od chvíle co si zvládl ve vaně sednout cca7 měsíc. A v půl roce jsme ji krásně přetáhli a teď vždycky při koupání si ji přetáhne sám aby si pindíka umyl. U druhého je to horší ten stávkuje a chytá nám ruce když mu to chceme přetáhnout tak počítám s tím že to bude větší boj... Ale jinak dle mě i naší dr je nejlepší prostě přetahovat pořád v teplé vodě a postupně se snažit víc a víc a během koupání i několikrát opakovat. A říkala nám že do těch 3 let když se to nepovede přetáhnout tak až pak by jsme to řešili jinou cestou. Ale díky bohu se nic nekonalo doufám že teď tomu tka bude taky

dana3262
22. únor 2016

@anets já jim mazu triamcinolon a cvicime každý večer. Začli jsme asi pred 3 týdny. Obávám se, že to ale nepomůže. Staršímu (6) to jde tak do 1/3 A mladšímu (4,5) tak do 1/2. Nepretahne ani jeden. Teď to plánuju takto dělat do léta a pak uvidíme.. :(
Kdyby někdo měl nějakou radu, budu vděčná. Rada bych se vyhla obrezani.

aninousek
22. únor 2016

Ahoj malej 4,5 roku nikdy přetáhnout nešlo je 14 dní po operaci a plastice vůbec to nebolelo měl ho opuchlého dnes o ničem neví přetahuje krásně 😀 na operaci jsme čekali rok a půl

lucieond
22. únor 2016

my byli na roční kontrole a doktorka říkala že stím nic dělat nebude,že se mu to pěkně odděluje samo 🙂 tak snad to tak pujde dal 🙂