Maminky chlapečků, mám dotaz 🙂 MAlému jsou 2 roky a paní doktorka nás poslala na dětskou chirurgii, že mu nejde přetáhnout předkožka a že se to musí povolit? Byl jste někdo na tom? Jak to probíhá? Není třeba nějaká mastička, která by to uvolnila? Jaké máte zkušenosti?
U nás přetahování probíhalo vždycky ve vodě během koupání pravidelně od chvíle co si zvládl ve vaně sednout cca7 měsíc. A v půl roce jsme ji krásně přetáhli a teď vždycky při koupání si ji přetáhne sám aby si pindíka umyl. U druhého je to horší ten stávkuje a chytá nám ruce když mu to chceme přetáhnout tak počítám s tím že to bude větší boj... Ale jinak dle mě i naší dr je nejlepší prostě přetahovat pořád v teplé vodě a postupně se snažit víc a víc a během koupání i několikrát opakovat. A říkala nám že do těch 3 let když se to nepovede přetáhnout tak až pak by jsme to řešili jinou cestou. Ale díky bohu se nic nekonalo doufám že teď tomu tka bude taky
@anets já jim mazu triamcinolon a cvicime každý večer. Začli jsme asi pred 3 týdny. Obávám se, že to ale nepomůže. Staršímu (6) to jde tak do 1/3 A mladšímu (4,5) tak do 1/2. Nepretahne ani jeden. Teď to plánuju takto dělat do léta a pak uvidíme.. :(
Kdyby někdo měl nějakou radu, budu vděčná. Rada bych se vyhla obrezani.
Ahoj malej 4,5 roku nikdy přetáhnout nešlo je 14 dní po operaci a plastice vůbec to nebolelo měl ho opuchlého dnes o ničem neví přetahuje krásně 😀 na operaci jsme čekali rok a půl
my byli na roční kontrole a doktorka říkala že stím nic dělat nebude,že se mu to pěkně odděluje samo 🙂 tak snad to tak pujde dal 🙂
Našemu malému jsou 2 roky a 3 měsíce a také se mi nezdá, že by mu to šlo nějak hodně hladce přetáhnout. Naše doktorka mi na roce řekla, abychom začali přetahovat a od té doby se tomu vůbec nevěnovala. Já to také neřešila, protože jsem četla nové názory, že není třeba řešit a operativně až kdyžtak ve 4 letech, pokud malého netrápí infekce a nemá bolestivé čůrání. My moc nepřetahujeme, protože jsme to dělali při koupání a teď byl malý stále nemocný, tak jsme ho nekoupali a jen myli obličej a ručičky a zadeček a pindíka při přebalování. Musím se tomu začít víc věnovat, např. při tom přebalování. Ale myslím, že ve dvou letech je ještě brzy. Nejde mu to vůbec? O mastičce jsem neslyšela.