Zdravím vás maminky,
dneska nám dali žádanku na přestřižení uzdičky pod jyzakem.. Malému je 10 měsíců. Nejdřív, že se to dělá v celkové narkóze a dneska, že i za živa jen se sprejem😳 jsme z toho doma v šoku, že nám to řekli až teď, prý se to dělá už v porodnici.
Byl jste někdo s takhle starým prckem na tom? Jak to probíhá? Celkovou anestezii nechci, je to velká zátěž..
Jsem z toho od rána špatná, co nás zase čeká..😏
@katherine177 no u nás si toho asi nevšimli a do teď to nikdo neřešil až v nemocnici při laringitidě..
dceři stříhali uzdičku asi v 5 letech, už nevím přesně, byli jsme na ORL, byl tam šikovný doktor, že se na to jen podívá, on šmik, přitom si povídal s dcerou, zabavil ji a že už je to hotový, krev netekla skoro žádná, bylo to v létě, pak jsme šli na doporučení Dr na zmrzku aby se ho zchladilo a bylo to vyřízené. I kdyby to tvého syna bolelo, v dospělosti si to 100% pamatovat nebude, takže klídek, matky to často prožívají více než děti...
Malej byl ve dvou měsících, chvíli pan doktor zkoumal uzdičku, jak moc ji střihnout a pak potřeli anestetikem a ustřihli. Byla to rychlovka, krev žádná, jen pár dnů zkoumal nové možnosti, takže dělal s jazykem hrozné blbiny.
@terkezz mam tri deti, prvni syn sice moc jazyk nevyplazne, ale uzdicku ma v pohode a nikdy jsme neresili. Druhy syn mel od narozeni strasne kratkou uzdicku, pri vyplazeni se vytvorilo jakoby srdicko, nedelalo mu to problemy pri kojeni ani pri jidle, nicmene jsem to resila s pediatrickou, jelikoz v rodine manzela to bylo bezne a vzdy se strihalo. Mel deset mesicu, vybrala jsem si ORL dle recenzi, bylo to rychle,trocha krve, trocha place. Nicmene, jazycek zpet trochu prirostl a uzdicka zhrubla. Diky logopedii jsme jazyk rozcvicili a uz zvlada vse, krome R, to prijde. Pokud bychom chteli jeste strihat, uz by musel pod narkozu a rezalo by se, takze v zadnem pripade. Nejmladsi dcera se narodila take s kratkou uzdickou, tak jsem resila s pediatrou (tu uz mame jinou, kvuli stehovani) a rekla, ze to je brzo na reseni,ze u jidla ji to nevadi a uvidime co bude. Dcera ma 16 mesicu, jazycek uz krasne vyplazne, dela konicka, nema problem. Ted s odstupem casu si rikam, jestli jsme prostrednimu diteti timto zakrokem neublizili. Shodou okolnosti jsem dnes mluvila s pani, co mela strihano v dospelosti. Pry to zaboli, ale zadna hruza to neni 🙂
@terkezz Ja bych opravdu dobre zvazila, jestli je to nutne. Treba bych zkusila jeste nazor druheho odbornika. Spousta lidi zije s kratsi uzdickou bez jakykoli problemu. A u takoveho prcka je riziko, ze mu to sroste a budete muset zakrok opakovat. Prijde mi, ze je ted strihani uzdicek spis trend. Moc nerozumim proc :(
@modra_zizala Určitě to chci probrat s více doktory, taky se mi do toho nechce ani příteli.. Ale na druhou stranu se zas bojím, že to bude dělat paseku a bude na to chudák nuset jít až bude starší a o to to bude pro něj horší
Synovi střihali když měl 4 měsíce...přišli jsme, koukli, šmikli, a šli jsme domu 🤣 syn skoro o ničem nevěděl, jen se mu nelíbilo, že mu někdo drží hlavu. 20 minut po už normálně pil z lahve. Pod narkozou by bylo uplně zbytečné to dělat...je to otázka 2 vteřin 🤔
byla na tom kamarádčina dcera 4 roky a úplná pohoda prý...stříkl jí tam sprej a ustřihl a ani prý neplakala nebolelo to 🙂 ale záleži asi jak kde
Moji prvni dcerce to vadilo u kojeni. Ve 2 mesicich jsme s rim sli na kontrolu, pani koukla do pusinky, vzala nuzticky, nez jsem se sama vubec stacila rozkoukat udelala smik, tu trochu krve vysusila gazovym tamponkem a jen co presel nejhorsi plac, uz se mala kojila a o nicem nevedela (a behem par dni se spravilo i to kojeni). Ted ji jsou 3 anpul roku, mluvi, basti, pije, plazi jazyk. Jako takhle starsi deti uz asi neregenerujou tak rychle jako uplne maly miminka, ale katastrofa to uplne nebude 🙂.
Synovi ted v 5ti letech. U zubare, dostal umrtvovaci injekci a za vterinu hotovo. Trochu si stezoval na bolest, ale zadna velka, normalne jedl, hral si. Je dobre ze na to jdete. U naseho si toho nikdo nevsiml, az pak logopedka kdyz mel spatnou rec
Dceři řezali uzdičku laserem v celkové narkóze, zhruba v 1,5 roce. Zní to možná hrozně, ale jsem za tuto možnost ráda. Podle pediatra i ORL měla uzdičku hodně krátkou, silnou a laser nám oba doporučili. ORL říkal, že by to udělal, ale bylo potřeba říznout i do svaloviny jazyka a následně udělat několik stehů.
Laser se dělá až od nějakého věku nebo kil dítěte, proto šla až po roce. Na místě jí dali dýchnout rajský plyn a po několika nádechách usnula. Zákrok trval asi 10 minut, pak jsem mohla za ní a asi po 10 min se probudila. Po zákroku zůstal na spodní straně jazyka malý stroupek, pár dní byla protivná, jak ji to asi bolelo, a tím to bylo hotovo 🙂.
@terkezz já byla se synem až ve 3 a čtvrt letech, takže už jsem ho musela připravit, co se bude zhruba dít, a že to pak další den bude asi trochu bolet. Jen mu stříkli nějaký ten sprej a šmikli, syn to ani nepostřehl. Krev mu nijak netekla a doma dostal za odměnu zmrzku. U mimin bych řekla, že je to jednodušší, aspoň si to nepamatují 😁
@terkezz syn to měl hned v porodnici ,bez umrtvení , stříhli a bylo to .Žádné problémy.