Ahoj, prosim, stalo se vam nekdy, ze se u miminka premnozila kvasinka? U dcerky s tim bojujeme uz druhy mesic-vzdy se preleci a pak vrati. Uz jsme bezradni. Co vam pomohlo? Dekuji.
@sirinfirst nezkousela, kojim, dcerka ma 3 mesice, lekarka rekla, ze u mne dieta nepomuze. Presto ale moc sladkeho nejim.
@nika110818 u prvního syna jsem používala gel z Německa - Infectosoor mundgel. Vozili mi ho kolegové ze služebek. Nedávno jsem koukala, že lze objednat na Amazonu z německé lékárny.
@nika110818 známé syn měl z kvasinky neskutečný ekzem, ale fakt, to jsem neviděla. Po celém těle, rozpraskaný do krve.. Dieta to vyřešila, a to tak, že úplně .. Ale fakt přísná kvasinkova dieta. Taky u kojící maminky.. Jak byl starší, mohla postupně zkoušet přidávat potraviny
@sirinfirst moc dekuji. U nas to snad nebude az tak zle, ma to jen v pusince. Ale stejne moc dekuji.
@nika110818 pomohl nám Infecto Soor Mundgel, objednávala jsem z Rakouska. Natírala jsem synovi pusinku a sobě prsa, nejedla sladké a často měnila vložky do podprsenky. Ono se ta kvasinka často předává z mimi pusinky na máminy bradavky a naopak. Takže to chce poléčit i sebe. Jinak pokud nechceš objednávat z ciziny, u nás je Neocide gel,ale ten mi nepřišel tak účinný. Respektive je jen antibakteriální,ten Infecto Soor je přímo antimykotický. Ale určitě natírat prsa sobě a tak vyvařit všechny dudlíky, odsávačky atd.
@kapii dekuji. Ja kojim pres kloboucky, ty po kazdem kojeni sterilizuju, taky dudliky, od lekarky mame nejakou vodicku z lekarny, ktere vzdy zabere. Takze delame, co muzeme. ale moc dekuji za radu, smad to zabere a uz nevrati. 😊
@nika110818 nám pomohlo vytřít pusinu tamponkem namočeným v heřmánkovém čaji (pozor, alergen) a pak citrónem (kyselý, může se osypat). Je to taková babská rada, ale malýmu ten ekl z pusinky do rána zmizel. A to jsme se tím trápili docela dlouho a nic nezabíralo. Pak jsem ještě pár dní vytírala Pagavit tyčinkami (jsou taky napuštěný citrónem, jen to není tak kyselý) a už se mu to nevrátilo.
@lakyk moc dekuji.
@nika110818 dietu jste zkusili? Nevím, jak ke velká, takže buď ona nebo kojící maminka..