Ahoj holky, ráda bych vás požádala o radu. Mám chlapečka Davídka, aktuálně 6,5 roku. Mezi Vánoci jsme si při koupání všimla, že má jedno varlátko podstatně menší než to druhé, a i když při pětileté prohlídce bylo vše v pořádku, raději jsem při první návštěvě našeho obvodního lékaře na tento "problém" upozornila. Ten mě uklidnil tím, že ano, varle je menší, ale může to být i tím, že Davídek rychleji vyrostl atd. ale pro jistotu, že uděláme sono, respektive vyšetření odborným lékařem, v tomto případě urologem. Uroložka potvrdila, že varle je opravdu malé, ale nemohla pochopit "záhadu", díky které se to stalo. Já to samozřejmě také nevím, ale jako laik si myslím, že to může být opravdu vývojem, tím, že rychle vyrostl, hodně sportuje, prostě cokoliv. Problém vidím v tom, že ona žádné této prognóze nedala prostor a rovnou nám "naordinovala" aplikaci hormonálních injekcí Pregnyl, a pak případně operaci, nevím jakou. Jsem vyřízená, při představě, že se do našeho šestiletého dítěte cpou hormony v koňských dávkách. Máte prosím některá zkušenost, zda injekce pomáhají, či nikoliv, případně nějaké další rady, jak zkusit naše menší varlátko zvětšit 😖 Děkuji moc.
Můžu se zeptat jak jste dopadli?
Dopadlo to tak, že jsme injekce odpískali a objednali se na specializované pracoviště do Prahy, kde nám bylo provedeno další vyšetření a o injekcích se vůbec nemluvilo. Jsme sledováni, více případně do zprávy, pokud budete mít zájem. Hezký den. Lucie