Maminky, co opravdu pomáhá miminkům na prdíky? Je nám necelý měsíc a jako chlapeček na to dost trpí. Máme espumizan, ale přece mu to nemuzu neustále cpát ke každému krmení. Zatím sme čistě na mm.
@zuzan88 Dobrý den, naší malé zabírá BabyCalm. Přišla okamzita úleva.
Já espumisan koupila, dávat před každým mm, což bylo u nás asi takto hodinu v šestinedělí, jsem nechtěla, jsou v tom sladidla. Každý radil masáže, nahřívání bříška, pokládání na bříško, vždycky to zabralo na chvilku. Nejvíc se u nás osvědčila trubička do zadečku, každý večer před spaním, občas přes den, vyšly prdíky, často bublinky jako že šampaňského, hrůza. Pak se malá naučila prdět sama a bylo vyhráno. Chce to vydržet, chovat v klubíčku a obrnět se trpělivostí..
@mourovatakocka ano když ho mám na sobě a v klubíčku, tak je klid a usíná mi v náručí, položím ho do postýlky a konec... Pres den to celkem jde, ale v noci... A přitom že začátku prděl opravdu jak starej chlap.
Nám pomohly probiotika giogaia 🙂 maličký je spokojené miminko krásně prdí a kaká
Já se v tomto sice nevyznám protože teprve budu rodit ale má kamarádka říkala že jejím dětem pomáhal lék-Espumisan® kapky-moc doporučuje
@zuzan88 Je ještě malinký a střeva se musí zapracovat, chce to čas. U nás bylo i úplně jedno, co jsem snědla, ve finále jsem jedla suchou rýží s dušeným masem, no fuj. Pak jsem rezignovala a jedla jsem cokoliv a a ete div se, fakt to bylo jedno. Zkus navečer před spaním tu tyčinku do zadečku, třeba se vyprdí a budete mít klidnější noc. My teda spíme všichni v jedné posteli, takže když Máju něco trápí, vezme si ji jeden z nás k sobě, ležíme na boku a pokud to není nic vážného, je nám líp všem třem, blízkost je někdy taky dobrý lék.
@zuzan88 odbrknout pred kojenim diky paseni konicku, odbrknout behem kojeni a odbrnout po kojeni. Pokud se nedari odbrknout, polozit na zadicka a na leve strane briska rukou masyrovat opacne C min 3x a zkusit odbrknout. Behem dne cvicit s nozickama a davat past konicky. Pripadne teple obklady na brisko (nikdy nedavat primo na kuzi a vzdy zkontrolovat, zda to neni moc horke). Pokud vse selze, tak pak jeste davat probiotika napr.biogaiu a pokud ani tohle nepomuze tak nam pomohl sab simplex, ale to az pozdeji, drive hodne pomahala prevence viz vyse.Nekdo pouziva rektarni rourku, aby ordiky rychleji odesly. A samozrejme nesmis jist nadymave veci, pripadne vysledovat, zda se problemy neobjevi po nejake potravine (napr.hriby jsou hodne tezke, vc.zampionu). Pokud ale mate i jine obtize, jako je ekzem ( u takovych malych miminek se projevuje nejcasteji jako podrazdene licko), muze byt problem u bilkoviny kravskeho mleko, vejce a jinych alergenu. Taky muze byt problem prilis laktozy v mm, to je pak treba se vyhybat sladkym jidlum, jidlum obsahujicim hodne sacharidu, nepit mleko, ale jen zakysane mlecne vyrobky a syry. Jen pro jistotu dodam, laktoza neni bilkovina. U laktozy je nesnasenlivost, u bilkoviny se jedna o alergii.
U dcera jsem zkoušela všechno možný a jedine xo zabralo byla rektalny rourka. Po 4 měsíci to odeznelo samo.Drzim palce
ahoj, pokud kojíš tak mě se osvědčilo pít fenyklo-kmínový čaj. Když si ho nedám, tak je trápení, když ho vypiju, je vše, jak má být. Jen kdyby nebyl tak nedobrý😨(
Davam probiotika biopron 4 den dnes vývar s cibulí ( riskla jsem to) dnes už bez espumisanu a teď večer 10 min pofnukaval zacvicila jsem nohama 2 prdy a klid, usnul. Nebrečel, nekroutil se jen se s tim vypořádával
My meli Sab simplex a ten male vic chutnal nez pomahal. Ted zkousime pres den Espumisan, ale nejspokojenejsi je vecer po koupani... nahrate brisko a kapicky BioGaia.
Ale je potreba hodne hlidat i svoji stravu. Male dokonce vadilo i to, ze jsem pila vodu z kohoutku.. mame hodne tvrdou, tak jsem presla na kojeneckou balenou a bylo to opravdu lepsi. Zadne cerstve pecivo, vyrazne koreni, nadymavou zeleninu, ...
Od zacatku pravidelne BioGaia, k tomu BabyCalm (ten jsem pak redukovala na rano a vecer) a v pripade ze i pres toto bolelo brisko tak pak narazove Espumisan. Ale ta BioGaia je skvela. Jsou na to i studie ze na ty koliky pomaha. Odzkouseno na 2 detech + synovci.
u nás trochu pomohla bio gaia (od nejhoršího), jinak nic, a to si myslím, že jsem zkusila opravdu všechno. Trvalo to do 6 měsíce a přešlo to ve chvíli, kdy se malá začala plazit....tak držím palce, ať to brzo odezní....
Babycalm byl nej a může se často, i po kojení..+já jsem pila fenyklový čajik a ten šel do mlíka..bio gaia nám zrovna nepomohla chce to zkoušet..
@urtica Ono pro novorozence není určené skoro nic je to dáno spíše atesty k atd..Začala jsem je davat týden po narození, aby se co nejde ve okolonizovaly ty střeva správnými bakteriemi. Samozřejmě záleží na každém jak to sám uváží, ale z logiky věci když se jedná o probiotika, čili něco co se v těch střevech pak bude přirozeně vyskytovat, žádné léčivo, tak myslím že to lze v klidu užívat a dřív. Malá byla od začátku na kombinaci MM/UM a zvládla to bez kolik.
@urtica tak u nas to bylo komplikovanejsi, nezlepsilo se nic, ba naopak... v pul roce zacaly s prikrmy total zacpy (alergie na brambory, netusila jsem), pak kdyz kolem 9m zacal jogurt, ktery mi nechtel jist, takze jsem.ho vmichavala do jineho jidla, total fleky na telicku a horsi zacpa (neprekvapilo me, vajicko a mleko vadilo i z meho mleka) i tyden, takze rektarka... ale moc se mu to nelibilo. V 10m zase svoje udelal banan, to jsme jeli i na pohotovost... takze my jsme si uzili sve....
Syn také dost trpel. Kazde mimco je jiné a je asi třeba zkouset. Každemu vyhovuje něco jiného. Můzete zkusit masirovat brisko. Jsou ruzne masticky. Nám pomáhaly probiotika a rek. rourka. Zlepsilo se to az když se zacal vic pohybovat. U nas cca 7 mes. Také si hlidejte co jite. Nic nedymaveho. Tak se drzte.