Ahoj všem, máme 14 dní stareho chlapecka a to o čem všichni mluvili je tady. Prdiky,nemuze spinkat... Manželka pije čaje, dáváme kapky bioGala .. Ale stejně to není ono. Mate někdo nějaké dobré rady co by mohlo ulevit ? Díky moc 🙂
Ahoj,co masaz bříška?Ja jsem nasi maly nahrivala brisko,masirovala a namazala mastickou myslim ,,pupik,,se jmenuje.A hlidala jsem si co jim..nic co nadyma..Ty probiotika sme taky meli.Cvicila jsem ji s nozickama..Ale je fakt ,ze u nasi mrnavky to zaclo nekdy az ve 4 týdnech.
@petroxy A jeste kapky babycalm..
Nam docela pomohlo omezit kojici caje, pry jim ty bylinky nemusi delat dobre a opravdu, od te doby co nam to dr poradila si varim jen 1x denne a je to lepsi. Pila jsem i fenyklovy caj a to byla potom hruza. Asi zalezi na mimcu. Z kapek zabrala Bio Gaia- ale az tak za mesic a kapky Infacol. Ted jsou malemu 3 mes. a krome Bio Gaii nedavam nic.
Za mě rektální rourku. Né vždy to pomohlo, ale většinou ano.
probiotika i manželce, ona vysadit mléko a ml.výrobky (včetně másla), k probio malému ještě i na netvoření těch plynů a to chce zkoušet, Infacol, Sab simplex, Baby calm, je jich na trhu hodně, no..kterej zabere, je otázka. Dávat na bříško..
Moc dobre vim co to je kdyz miminka trapi boleni briska a zarazene prdiky. Oba moji kluci na ne trpeli. Taky jsme vyzkouseli snad celou lekarnu... A zabral teplej polstarek s peckama a tim masirovat brisko. Nebo taky pomohl krem pupik. Tim jsem masirovala brisko pri kazdem prebaleni.
Díky moc za rady a názory , kapky ponecháme a dnes jsme poprvé po koupání mazali a masirovali Pupíkem tak uvidime. Asi si to chce vyzkoušet co na ty naše prdiky bude platit. O té trubce jsem slyšel ,ale dr nám řekl,ze to ať necháme jako poslední možnost,ze prý může nějak uskodit. Každopádně díky za názory, od každého si něco čemu a snad zvitezime 😊
Také nás to hodně potrápilo. Najdi na YouTube masáže bříška, je tam návod na masáže ve tvaru U, I, L. Ale chce to promasírovat při každém přebalování, jen k večeru kdy už bolením pláče nemá moc smysl. Dá se na to zvyknout a hlavně! Skončí to jen co se trochu naučí tlačit. U nás tak ve třech méˇsícich bylo po všem. Mamka ať nejí chvilku pečivo a taky by se měl dostavit výsledek. Později jsem se doslechla o tejpování břiška, je to alternativa dávání na bříško. To už ale bylo u nás po vašem takže nemám vyzkoušeno.
My na to take trpeli...a biogaia nam vubec nepomohla...pomohlo nam hlavne cviceni, masaze a nahrivani....a vysrzet ono to casem prejde...my si docela chvalili baby calm 🙂...pupik nam nepomohl...a davat na brisko nam taky hoodne pomohlo 🙂 pak davat napit fenikloveho caje nebo hermanku....povareny kmin...pred kojenim dat lzicku...pak ta rektalni rourka byla zachrana,ta zabrala vzdy 🙂.a taky nam zabiral biopron.
My jsme to museli přečkat ☹ ... nám taky nic nezabíralo. No nejhorší to bylo, když měl manžel noční. Jako naschvál :-\...
Malemu pomohlo u mě úplně vynechat kynute pečivo, jedla jsem jen krupave chleby,malo zeleniny, ovoce také malo (bohužel, ale po 2 m věku už jsem mohla jist celkem normálně), naopak jsem sobě hodně přidala probiotika v kapslich plus kefiry, jogurty. Bacha na fenykl v cajich, některé děti z něj maji paradoxne zažívací potíže, prdy a průjem. Když ho to fakt budilo a nemohl spinkat, dávala jsem ho do šátku, jak si masiroval a hral bříško o me, většinou se lépe plynu zbavil a spal v šátku i 3-4 h. V noci míval prdy hlavně nad ranem, tlačil a kroutil se, dávala jsem ho jen v plence na bříško na můj hrudník, vyprdel se a většinou jsme tak oba usnuli, jakkoliv to zní
Pardon, odeslalo se brzy - zní to nebezpečně, ale nikdy se mi z hrudníku nehnul ani o mm, občas jsem kolem nás dala polštáře.
Ja jim celou dobu vse a malej na prdiky netrpel, pricitam, ze v tom maji velkou zasluhu laktobacily, protoze kamaradly holcicka na ne silene trpela a od doby co bere laktobacily jsou prdiky fuc
u nas male pomohlo to ze jsem ji uz ze zoufalstvi ve 3 tydnech kdy uz zase rvala celou noc dala na brisko...lehla a byl klid. od te doby spinkala jenom na brisku. vlastne i dneska kdyz ji jsou skoro 3 nejradeji spinka na brisku 😀
Vyzkousela jsem na prdiky espumisan, infolic, sab simplex, bio gaia a baby calm, ktery jako jediny zabiral - navic je prirodni a to se hodi 🙂. Pupik jsme zkouseli, ale nejsem si jista, zda to prospelo. Pomahalo klubickovani. Ja nekojila a dloho jsem hledala UM, ktere by malemu vyhovovala.
@petroxy kromě diety, čajů, masáže atd.:
nahřívání, ideálně v koupacím kbelíku teplá voda, ulevuje ta poloha i ta voda 😉
jinak na celkové zklidnění a dobrou adaptaci po porodu Bachovy esence 😉 dají se podávat vnitřně (mamince i dítěti, jsou čistě přírodní) a dá se s nimi i masírovat nebo v nich koupat
@bachovy_esence_poradna bachovy esence mam rada ... Ale neni to tak trochu vlastni propagace a reklama 😀
Ještě se zeptam , kolegyně z práce mi doporučila ,,infacol,, máte někdo zkušenosti? Ze to prý mohu dávat i s BioGala. Není to moc pro tak malého prcka?
Infacol jsme taky zkouseli malymu chutnal, ale uplne taky nepomohl. Biogala jsou probiotika ne? Probiotika myslim muze i s infacolem. To je neco jinyho. A ono taky nez zaberou probiotika, to chvili trva. Treba i tyden.
Diiiiiiiky 😃
@petroxy že začátku jsem zkoušela infacol pak espumisan,.... A kdyt fakt hodně brecel tak jsem prostě použila rourku... Le jinak masáž bříška, nožičky přitahovat k bříšku a nosit v satku🙂 to malému pomáhalo hodně, jen co jsem ho uvazala, tak se vyprdel a usnul🙂)))
@petroxy jinak co se týče jídelníčku - nejedlá jsem čerstvé pečivo, nic nadymaveho, paliveho.... Teď (malému je 5 mes) jim už pečivo a tak nějak vše krom cibule🙂 jiank jsem pila fenyklový čaj a dávala ho i malému po lžičkách🙂))
Ja doporučuji kapky Enticon, moc se o nich zatím neví ale za nas super...je to kombinace simeticonu (ten je v tech klasických protiprdicich kapkách) a probiotik. Ale muze se az od 1 měsíce veku. Jinak nam pomahalo nahrivat bříško pri koupání, suché teplo naopak nesnášel. Rourka když bylo nejhůř...ale jediné co pomohlo byl čas. Prvních pět měsíců prostě prořval...takze přeju pevné nervy a at to mate brzy lepsi...
@petroxy dcerce pomohla jen ta rektalni trubicka...vsechno ostatni bylo "na prd" nebo spis na "boleni briska"🙂 po ty trubicce se vyprdela, vykakala a usla... v pulce tretiho mesice to prestalo a normalne kadi sama, takze zadne obavy z toho, ze by se odnaucila kakat nebo tak se nepotvrdily...
Souhlasím s kaja2016. U nás taky zabrala jen rourka, pěkně se po ní vyprděla, když bylo třeba, vykakala. A pak už zvládala sama, nevytvoří se žádný špatný návyk, jak je fáma. Ono je to hodně ohebné a nedá se tím ublížit. Biogaia jsou skvělé. Ostatní (masáže, nahřívání) nepomáhalo. Ještě tak cvičení nožičkami, nebo si sednout, pokrčit nohy a dát prcka čelem k sobě opřeného o nohy a jeho nohy k sobě na hrudník. Pevné nervy přeji.
1. zkustte jiné ,,preparát´´ 🙂 > nám pomohl Espumisan.
2. jídleníček - vynechat -cibuli, česnek, čerstvé pečivo, zkusit i mléčné výrobky (mléko může nadýmat - já také na pár týdnů vynechala), zrovna tak vajíčko - žloutek - nadýmá (alespoň mě), šlupka od jablka ..... > je tady skupinka a paní má i web > http://www.kojicimaminky.cz/nevhodne-pri-kojeni/
3. jaké čaje? při kojení - lepší je čistý fenkylový či kmínový > semínka zalít a nechat vylouhovat
4. hodně pokládat na bříško
5. cvičení miminka a masírování kolem pupíku (je na to i přípravek Pupík) cvičení se špatně popusuje -
> podbní cvičení - pokrčit nohy a dávat do stran a pak kroužit u pupíku
6. nošení v šátku > vlastní zkušensot nemám, ale prý to zabírá u známé to zabralo
Ahoj, právě to prožíváme taky, zkusila jsem všechno (kromě kapek) a zabralo pouze pití fenyklového čaje s kmínem u mě a u malé rourkování a při něm masáž bříška po směru hodinových ručiček-plyny a stolice se rourkou při masáži dostanou líp ven a poloha na tygříka s chozením, když už mám z tygříka ruku jak vzpěrač, tak dávám malou do šátku a poplácávám po zadečku a chodím.To je jediné co zabírá a samozřejmě si člověk musí hlídat stravu. Ty kapky Biogaia prý začínají působit až po 14 dnech, tak vydržte.
A ještě bych doplnil ,že před BioGala jsme zkoušeli Espumisan ,ale ten nepomohl... A jaký je nejlepší jídelníček pro maminku ?