Prdíky a bolest bříška u novorozenců, kojenců

fixa13
5. únor 2016

Maminky, trápí nás prdíky...je mi malé vždycky tak líto, jak tlačí ☹ Zkoušíme všechno...masírujeme bříško olejem Amálka, cvičíme nožičkama, teď jsem koupila i nahřívací polštářek v DM s hroznovými jadérky, tak poslední dva dny přikládáme do zavinovačky...Doktorka doporučila probiotika, tak je zvažuju...máte někdo zkušenost? Prý je dobrý i fenoklový čaj. Budu ráda, když poradíte, co pomohlo Vašim prckům...😉

verusky
5. únor 2016

ja mam stejne stareho chlapecka a v porodnici plakal hodne, kapali jsme sab simplex, ale doma pak z toho mel prujem, tak jsem skoncila. delas dobre s tim polstarkem. ja nemam tolik prostoru se malemu venovat, ale u druhe dcery mi zabirala masaz briska, jsou na to specialni cviky, co se daji dohledat. nicmene treti dcera a tady ten synek uz masirovat a cvicit s nozickama moc nechteji a brani se. malemu hodne pomuze nosicka pres rameno, dam ho do ni a jak je schouleny jak v brisku, vyprdi se, vykaka a usina...
je to narocne... my nejvic plakame kolem pate rano a to celkem dlouho... jinak cucam primo fenykl, dam si par zrnicek do pusy, rozkousu a cucam 🙂 myslim, ze pomaha. a je to asi silnejsi nez caj.
no musime tech par tydnu vydrzet. s malou mi loni pomohlo pohupovani na balonu, ale s ni na to nemam prostor, trochu zarlime a tak. bylo to super, ja se pohupovala, ji jsem mela na sobe a zpivavala jsem ji 🙂

fixa13
autor
5. únor 2016

@verusky kapičky máme Espumisan, ale přijdou mi ,že nezabírají...a kde se fenykl dá sehnat?? o tom pohupování jsem taky četla, dneska jsem s ní zkoušela pohupovat v zavinovačce, hleděla na mě 😀

verusky
5. únor 2016

@fixa13 normalne koupis fenykl v koreni. takze sacek za dvacet ci kolik korun, je to jak kmin, ale dobre chutove a myslim, ze mam znacku vitana 🙂 taky jsem nevedela, poradili mi 🙂
ten balon je super, nam moc pomohl a brachovi predtim taky (to byla zas rada od nej).
toz at jim to pekne prdi 🙂

renca1978
5. únor 2016

Nam pomohl Infacol a probiotika...jinak nic..

lenbela
5. únor 2016

Pro syna: Espumisan před každým kojením + probiotické kapky Bio Gaia (1x denně).
Navíc jsem ráno a večer vypila fenyklový čaj ( kupuje se v lékárně). Malý měl rád masáž bříška a nošení v klubíčku. Kombinace toho všeho nám hodně pomohlo 🙂

luckapol
5. únor 2016

My kombinovali kapky Espumisan a krém Pupík. A hodně pomáhalo spaní na bříšku.

lu88cie
5. únor 2016

My jsme meli s espumisanem spatne zkusenosti.rekla bych ze potom to bylo jeste horsi stejne tak po feniklovem caji.nam pomahal sab simplex 12kapek pred kazdym kojenim a hermankovy caj.nejrychlejsi ale byla pomoc s rektalni rourkou.

markytka_1
5. únor 2016

Nám pomáhal Pupík a fenyklový čaj. Kamarádce pomohlo až tejpování, jinak vyzkoušeli vše a nic.

sixtynka
5. únor 2016

My kvůli tomu byly i v nemocnici, měla hrozný průběh spojený se zvracením. Záchrana je opravdu v rektální rource, kterou jsme využívaly do 3M. Jinak masáže, přikládat teplý na bříško, pila po troškách fenyklový čaj a laktobacílky do mlíčka. Nikolka je na UM od Hippu a tam už probiotika a prebiotika jsou

yelowangel
5. únor 2016

Tak u nás je to doteď občas peklo, mažeme Pupíkem, masírujeme bříško, cvičíme s nožičkama a tak nějak to střídáme a pomáhá to. Jinak u nás Fenykl moc úspěch neeee ale čaj kupujem spíš kvůli chuti (moc mu chutná). Co se týče kapek tak když už tak jedině Sab Simplex, ale 12 kapek je moc, to se nedivím že byl průjem, doktor říkal tak 8, Espumisan letěl do koše po 2 prořvaných dnech. A rourku mě nesnese, zatáhne zadeček a řve jak tur, jedině opatrně pomoct teploměrem. S laktobacily zkušenosti nemám.

luji
5. únor 2016

Nam zabraly az kapicky Biogaia....kombinuje jeste s Prolaktikem.Z espumisanu mu bylo jeste vic zle, ale dceri zabiral.Zkuste ty probioticke kapky, jsou sice drahe, ale kape se jen max 5 kapek denne, takze to vyjde pomalu na stejno jako espumissan .

loislane
6. únor 2016

Vybaliť zo zavinovačky, nech má voľné nožičky. Môže spinkať aj na brušku. A úplne najviac pomáha nosenie v šatke, dieťa je tak v prirodzenej polohe s nožičkami do písmena M, zároveň cíti blízkosť matky, je kľudnejšie, neplače a lepšie spí.

lucienn5
14. únor 2016

Nám fenyklový čaj vůbec nepomáhal a to naštěstí, protože bych ho asi nezvládla pít pravidelně ... ale nám se nejvíce osvědčila kombinace kapek coliprev, řádného odříhnutí a masáže bříška po koupání. A malá je jako vyměněná 🙂

svetlus_pepca
14. únor 2016

Taky jsme zkoušeli všemožné. Masáž, suché teplo, cvičení s nožičkama, Pupík, různé styly nošení, ale pomohl až Espumisan. Nemohla jsem si ho vynachválit! Fenyklový čaj jsem zkoušela pít, ale osypala jsem se po něm. A když už to došlo tak daleko, že měl několik dní zácpu, na radu doktorky jsem povařila trošku ovesných vloček a ten vývar dávala po lžičkách.

semisovamys
14. únor 2016

Espumisan nám nepomáhal vůbec, zabral nám Infacol. Bříško jsme taky masírovali a dávali nahřátou plínu na bříško.. ale musí se zkrátka vydržet...