Maminky, chci se zeptat, je tu někdo komu dítko spolklo minci? Jak to dopadlo a řešily jste to nějak? Já fakt nevím jestli ji moje malá spolkla nebo nespolkla, ale jestli jo, odpovídalo by to 10ti koruně. Vždycky chce strkat penízky do košíku. Děláme to tak už několik týdnů, je to náš nákupní rituál a nikdy ji do pusy nestrkala. Včera dostala žeton, šla jsem do kufru pro tašku a najednou ho neměla. Kolem auta ani v autě nic, tak jsem si řekla, že třeba zapadl mezi sedačky a na parkovišti jsem to více neřešila, aby mi kvůli hledání žetonu nevběhla pod auto. Ale dneska dostala penízku do košíku a po chvíli v autě řekla hami? A chtěla ji strkat do pusy. Tak teď dost přemýšlím. 🙈🙈 Problémy žádné nemá, jen včera nekakala a dnes jí to trvalo déle, nakonec to klaplo do záchoda, takže nevím jestli by to tam eventuálně mohlo být. Poznala bych na ni, kdyby se jí to někde případně zaseklo? Jsou to 2 dny už a odpovídala, že penízku nesnědla 🙄
Hele muj syn snedl ve 2 letech takovy maly banan z lega byl spicaty.ja prisla k nemu a on mi rekl banan v brisku a to banany nemel rad nejedl je.tak mi to bylo divne co banan v brisku a pak me teklo ze jsme meli hracku banan a on to proste snedl teochu ho bolelo brisko hlidala jsem ho kdyby zvracel a bala jsem se aby se mu to nikde nezasklo a dobry nastesti jsem sledovala kakani a 4 den to vykakal ale byli to nervy jako svine.a kolik je male?umi mluvit trochu nebo je ji malo?
Tak žeton o velikosti desetikoruny by snad "jen tak " nespolkla,bez toho aby se začala dusit,nebo plakat.Je to docela velký,to si nemyslím že to spolkla
Pokud to byla kovová mince, měla by jít vidět na rentgenu, ale spíš bych počkala pár dní, jestli nevyjde ven se stolicí, než ji třeba zbytečně rentgenovat. Pokud by to ucpalo střeva, tak se to určitě projeví a je to vážný stav, bylo by vzedmuté bolavé bříško, zástava odchodu větrů, stolice, zvracení...ale nechci strašit, nevím, jak je dítko velké, ale pokud tu minci opravdu spolkla, tak by mohla projít...
Plastový žeton je kulatý a nereaktivní. Myslím, že i kdyby ho spolkla, tak prostě projde bez poškození okolí. Stav, kdy by ucpal střeva, by byl opravdu zřetelně vidět (akutní bolesti břicha a zvracení).
Mě skoro roční spolknul pecku od svestky. Sledovala jsem plínky a vyšla po pár dnech. Ale prijde mi, že spolknout žeton jde docela ztuha, neumím si to moc představit. Zase je kulatý - mohla ho zahodit a kdyby byla šikovná, odkutálí se přes půl parkoviště...
Určitě bys poznala, kdyby se jí někde žeton zasekl. Bolesti břicha, potíže s vyprazdňováním.
Starší dcera spolkla ve 3 letech kulatý magnet, asi jako dvoukorunu. Běhala jsem s ní do nemocnice na RTG, každý den ji kontrolovali, hučeli do mě, že jí mám dávat zelí a chleba, já byla ve stresu, tlačila jsem pak na dceru, ta pak radši nejedla nic. V pátek nás už chtěli hospitalizovat, nakonec magnet v pořádku vyšel. Dnes bych se na nemocnici vykašlala a čekala pár dní, pokud bych neviděla nějaké problémy.
JInak jsem tehdy hodně hledala a trávící trakt si poradí se spoustou věcí, četla jsem, že v pořádku vyšel i špendlík, prupiska apod, takže kulatý žeton s největší pravděpodobností výjde bez problémů.
@maci299 já právě doufám, že by za takovou chvilku 10ti korunu nespolkla, ale prý zvládne dítě spolknout i 50 🤷
@surikata131 ne to naštěstí nemá. U babičky právě běhala a a pořád si dřepala, že chce čůrat, zatím nerozezná, co bude dělat, ale na nočník si nechtěla sednout (moc práce s běháním a hraním) a pak se držela za bříško a říkala au. Ale spíš si myslím, že jí to bolelo, že právě potřebovala kakat, ale nechtěla si v klidu sednout. Nakonec jsem ji zabavila mobilem na záchodě a tam už to bylo v pohodě.
@bublinkakocicka no jako mluví, ale zatím nevím do jaké míry by byla schopná popsat situaci, která se stala den předem. Úplně bych se na to nespoléhala.
Tybrdo tak to nevím jak postupovat
Asi bych pockala,vzhledem k tomu, ze nemá problémy ale víc bych ji hlídala