Ahoj holky, malá má 8 týdnu, a včera odpoledne jsem si všimla pupinku na jedné tváří má to i trošku na bradicce a pod. Myslíte že to jsou potnicky? Nesvědi ji to, a celkově je úplně v pohodě. Přikládám foto. Máte někdo zkušenost? Čím mazat?
Ničím bych to nemazala jen častěji omyvala vodou obličej.
Dcera mela kolem 2-3 mesicu take vyrazku (cervene pupinky) v obliceji. Nebyly to potnicky, ale dle nasi pediatry se cistila od mych hormonu z tehotenstvi - rika se tomu novorozenecke akne. Pry to miva kolem toho 3. mesice hodne deti. Tehdy nam na to predepsala Jarishuv roztok, parkrat jsem potrela a bylo po problemu.
Tak ono se tomu říká novorozenecke akné.. pokud to není nijak silný stačí i obyčejná voda na oplach dcera to měla taky když se narodila tak nějaký ten měsíc stačila voda 😊
Syn na to dostal zinkovou mast od kozarky. Mel to hodne. 2x jsem namazala a bylo to pryc 😉
Strikat,nebo mazar ruzovou vodou(voda z ruzi), muzu klidne poslat foto, co mam ja, do rana nic nebude, dcerka v 6tydnech to mela tisic krat horsi, pokud najdu fotku po jednom striknuti tak padnete jaky je to zazrak ta voda
Šestitýdenní dcera to má průběžně, většinou spojené s potnickama nebo vyrážkou pod krkem kdy v noci ublinkne a chvíli v tom leží než to zaregistruju ( bez poznámek, v noci občas spím). Maznu Lenienskou, nebo jen omeju čistou vodou a do pár hodin je klid.
Ahoj bude to znit jako totalni blaznovina😁 moje mala ted 6m. Jako novorozenec mela stale vyrážky a potnicky a ja s kazdym pupikem letela hned k dr 🤦🏻♀️ Ale! Pak mi jednou moje kamaradka rekla: prosimtebe ja jsem malou vzdy koupala v bramborovem škrobu pri virazce a bylo po. Mne to prislo divny a nikdy jsem o tom neslysela 😳 ale kdyz uz byla cela osypana a i pipinku tak jsem ji dala dve lžíce do vanicky. Bez jakéhokoliv mýdla a ejhle najednou je to pryc 😁a ted to delam stale, kdyz ma nejake pupinky. Je to kouzlo 😂 prirodni to se miminku nic nestane
@girls64 potničky. čím mazat nevím nikdy jsem ničím potničky nemazala jen míň oblékala aby dětem nebylo takový horko.