Ahoj maminky, už mě to nebaví a jsem zoufalá, proto píšu. Dcerka byla za cca poslední jeden a půl měsíce 3x nemocná. Vždycky je týden klid, pak jdeme dvakrát mezi lidi a pak rýma, kašel, horečka. Možná si řeknete, že to není nemoc - každý dítě je usmrkánek. Jenže jakmile dcera chytne i tu blbou rýmu, tak to znamená, že se 3 dny minimálně nedotkne jídla, pití jen po lžičkách. Jakmile se pokusim o nakrmení, tak je oheň na střeše. Ona je za ten měsíc a půl jak somálec, nemůžu se na to dívat.
Celý den polehává, ale nezabere, potom je přetažená a fňuká.
Snažím se podporovat imunitu, dělám ovocný štávy, dávám multivitamín, větrám. Chodíme do solný jeskyně, chci začít saunovat...už nevíím co s ní!!!
@veeeraf Dávám Imunoglukan a od té doby jsou na tom děti o hodně líp. Někdo zas říká, že to nezabírá. Holka v září nastoupila do školky a byl to děs. Začla jsem dávat a od té doby v podstatě nestůně i když ostatní děti jsou hodně nemocné. Je pravda, že lehkou rýmu a kašel oba měli, ale oproti dřívějším stavům o dost lepší. Předtím byli oba nemocní permanentně (i v létě) a od té doby co jim ho dávám, jsme u doktora nebyli. Budu jim ho dávat určitě celou zimu a jinak je nejlepší ho nasadit už před sezónou.
@veeeraf Tak za prvé 🙂 nedělej ovocné šťávy. Může mít potravinovou alergii a především syrové ovoce toto podporuje. Já jsem alergik, kdybych je pravidelně pila, tak jsem na hromadě neustále a moje dcera také. První pocit je pálení v krku, zahlenění a tím ideálně narušená sliznice pro rozvoj infekce. Potravinové alergie nemusí často vycházet v tomto malém věku z krve, dá se pouze vysledovat co vadí. Dost často přispívá častá konzumace mléčných výrobků, často jogurtů a samozřejmě sladkosti. To také zahleňuje. Začni přes stravu a dál jak to děláš.
@veeeraf nema to ze skolky? Malej je na tom stejne. Na alergu nic nezjistili, mandli ma vytrzenou...mne vadi, ze on je pak za tri dny jak rybicka a ja to chytam od neho a dostavam se z toho mesic. Navic uz je mi to blby i v praci...na neho si beru dovolenou a sama pak musim chodit nemocna
@melodygirl ráda bych u jídla začala, jenže s malou jsou strašný problémy už od začátku. Nejedlík, jsem ráda za polévky, kaše a jogurty. Proto jí dělám ty ovocný šťávy :(
Malé je 21 měsíců, do 18cti měsíců byla absolutně zdravá, jen jednou virový průjem. Do školky ještě nechodí
Ahoj, bohužel nevím, jak účinně posílit imunitu, sama bych to potřebovala vědět. Nicméně moje dcerka je štíhlá od přirody, kolikrát nechápu, kam to jídlo mizí, při nemoci je pak u ní ale to hubnutí fakt problém. V období těchto nemocí jí dávám dětský nutridrink Jako doplněk k nějakému jídlu se mají dávat tak jeden až dva denně, když nejí tak myslím, že až čtyři. Jedno to pitíčko stojí kolem 70 kč, což je opravdu hodně, ale za zdraví, respektive nehubnutí malé mi to stojí. Jinak jsou prý i na předpis a to se pak doplácí snad jen 5 či 7 korun, ale bežní doktoři to předepisovat nechtějí 😠 . Ty pitíčka nastartují chuť k jídlu a dodají do těla vcelku dost živin a hlavně tuků.
@veeeraf Tak pokud byla do 18 měsíců zdravá, tak bych to neviděla tak černě 🙂 . Teď je opravdu nemocný každý druhý, v obchodech se virové infekce šíří rychle. Mám také dceru nejedlíka, nebo spíše měla. Budou ji nyní 3 roky a rozjedla se až po druhém roce a pořádně až nyní. Do 2 let to byly šílený nervy, takže vím o čem mluvíš. Ale já najela už od počátku na hypoalergenní stravu, protože už i přes moje mléko měla dcera od 3 měsíce alergické projevy, ekzém atd. Vše řešíme homeopatiky, zkus najít nějakou zkušenou homeopatku, jsou homeopatika na podporu imunity a nám také velmi pomohla s "rozjedením" dcery.
od srpan co začal chodit do školky absolutně KO ☹ celé svátky byl v pohodě a ve školce jen 5 dní a zase nemocný, paragraf , náhradní volno, dovolená a v nouzi nejvyšší asi 2x tchýně, ale to se bojím , že s eněco stane 🙂 jako tchýni, když neppřestane prudit.
No a teď jsme už zase týden doma, kašel rýma, teplota tak 37,5 nepomáhá nic, siruo na imunitu, med, cibule s medem, pak všechny sirupy, co lékárna zná ..... musíme najít nějakou alternativní medicínu, homeopatie, čínská nebo už fakt nevím co ☹ ☹
na to nejezeni mi doporučila dr multisanostol, jsou to vitaminy a pry podporuji chut k jidlu. tak zkuste todle, ale letos je to bida, starsi byla ve skolce tyden a uz ji tam radej nedavam, protože si to pak s mladism prehazovali. taky mi občas doktori rikaji, ze z toho vyroste. ale pokud spatne ji, muze byt zakopany pes tam, spravna vyziva je zaklad.
Doporučuji navštívit homeopatku. Malá bývala hodně zahleněná, pořád rýmovala, do toho laringitidy...vzala jsem ji k p,homeopatce a jsou vidět velké výsledky. Moc nám to pomáhá. Malá měla jít na operaci trhat mandle skrz to dýchání....a po pár měsících homeopatické léčby jsme čistí, dýcháme krásně, žádné neustálé rýmy je to pryč. Dáváme taky imunoglukan po celou zimu plus vironal. Když už se něco rozjíždí je výborný droserin...mazat hrudníček, zádička, pod nosem...jinak my co jde tak řešíme práve skrz homeopatickou léčbu. 😉
Jsme na tom stejně. Do 18 měsíců naprosto v pohodě pak začala aftózní stomatitida s horečkami, pak chvíli klid a teď je to úplně to samý jako u vás. Zatím jí dávám Imunoglukan a uvidím co dál. Budu to řešit s doktorkou tak snad se to někam posune 🙂 Anežka mám 22 měsíců.
Jsme na tom více méně stejně, od dvou let katastrofa, hlavně podzimní měsíce, letos taky celý podzim stonal, ale přikládám to i nástupu do školky. Skoro 4 měsíce v kuse se dusil, kašlal, sem tam horečky, sem tam bez, rýma, děs a hrůza. Jsme jen za loňský rok přeléčeni min. 3x antibiotiky, už máme dobranou i kůru Ribomunyl. Letos už mu doktorka napsala ozdravovnu, takže pokud nám to schválí (ale nemají důvod, proč by ne), jedeme v létě na měsíc do Zlatých hor. Prý to dětem hodně pomáhá. Tak uvidíme.
Ahoj, kolik malé je? Dcerka mi taky hodně stonala, uměla vybičovat horečku až na 41.6°C..... lítali jsme po doktorech, imunologie, alergologie... pomohl Ribomunyl. Čím byla starší tím méně stonala,... ono celkově je teď blbý období ☹