Poruchy řeči a opožděný vývoj, prosím o vaše příběhy

pettahub
4. bře 2016

Dobrý den maminky,jsem maminka tříletého klučiny,byla nám diagnostikována porucha řeči,chodíme pravidelně k psycholožce a ona nám pomáhá najít cestu jak našeho drobečka rozmluvit.Ve svých třech letech používá pouze jednoduchá slova,netvoří vůbec věty,drmolí,má potíže se složitějšími slovy,chci vás poprosit o přidání vašich příběhů,rad a podnětů jak zlepšit jeho mluvení,paní psycholožka nám řekla že místo tříletého dítěte máme jakoby dvouleté dítko,i v chování,děkuji

manelle2
4. bře 2016

@pettahub Ahoj,máme stejný problém 🙂
malému jsou taky 3,s mluvením má problémy,snaží se,ale věty dohromady nedá,neumí barvy,taky bych řekla,že je na úrovni 2leťáka.Ale to nehrotím,holt je línější,dle doktorky je to normální zdravý kluk,kterých je spousta.Takže to nechávám,pomáhám mu,myslím,že až začne chodit do školky,pomůže mu to.Takže hodně trpělivosti,to půjde 🙂

pettahub
autor
4. bře 2016

No právě malý do školky chodí už od září a žádné pokroky nevidím,proto sme byli doporučeni na psychologické vyšetření,na logopedii jdeme ve středu,oni říkají pokud je nějaký problém s mluvením tak to řešit zavčasu od třetího roku,protože dítě má potom problémy se začlenit do kolektivu a nestíhá,ve školce má hodně podnětů,ale jde mu to pomaleji..

lpamela
4. bře 2016

Mám syna 4,5 roku, první rok v normální školce se nerozmluvil, nespolupracoval a celkově byl opoždění. Diagnostikována vývojová dysfázie. Oběhala jsem si neurologii, foniatrii, logopedii a psychiatrii. Od září chodí do logopedické školky. Ta mu hodně prospívá, s mluvením má stále velké problémy, hlavně se neumí vyjádřit. Určitě je lepší to řešit nyní, aby se s dítětem mohlo pracovat.

vrtule333
4. bře 2016

Mám 3,5 letou a stejný problém.Mudr.to řešit nechtěla,že je stále čas a že stejně nikde nebude spolupracovat a že běžně se dává doporučení až než půjde do první třídy.Ale, znáte to..Porovnáváte ostatní a pokud máte více dětí jako já, tak to porovnáváte i mezi nimi.Navíc okolí ze všech stran komentuje,jak to, že nemluví,nebo že jí není rozumět atd.A to jí od mala zpívám, říkanky by měla znát nazpaměť -ale vše si doma odříkám já a ona mlčí.Zašla jsem si na ušní,krční, nosní a nechala jsem zkontrolovat sluch a koukl na uzdičku pod jazykem,vše ok.Zašla jsem za mudr ať mi napíše doporučení na logopedii,trvala jsem na tom.Podle recenzí na známý lékař jsem si vyhledala nej.logopedku-když jsme tam přišly,tak zprvu se malá bála,nespolupracovala,nakonec to skončilo tak, že sní logopedka seděla na zemi a hrála si sní ,rozmluvila ji a do zprávy mi napsala opožděný vývoj řeči o 1-1,5 roku.Na její doporučení slabikujem, všechno komentuju a chci aby opakovala.Byli jsme zatím jednou,za 14 dní jdeme znova.Psala jsem o radu i na webové stránky-kde radí lékaři.Bylo mi doporučeno psychologické a neurologické vyšetření,opět jsem si zašla za mudr,která se měla snažila přesvědčit,že vše je úplně v pořádku,že tam půjdem zbytečně a bla bla bla.Doporučení k psych.vyšetření mám a na neurologické vyšetření prý budeme na základě zprávy od mudr.vyzváni neurologem.Tak jsem zvědavá.