Prosím o zkušenosti s poruchou stereotypu chůze. Jak mám učit dítě aby chodilo nebo máte zkušenosti s rehabilitací? Děkuji za každou radu či zkušenost. Je nám 18 měsíců.
Miu ma 18 mesicu a sama nechodi..a ani na tom nehodlam nic menit...kazde dite je jine a kazde potrebuje jiny cas...naco spechate aby chodilo?
A rozhodne nedoporucuji davat tvrde boty s pevnou patou a podrazkou ..kdyz uz boty, tak co nejmekkci..barefoot boticek je na trhu uz dost!!
nespěchám na něj ale na 18ti měsíční prohlídce nám doktor doporučil rehabilitace na procvičování chůze v prostoru ale přitom á nožičky v pořádku. Venku mi sám chodí a u doktora také ale doma chodí jen po kolínkách nacož mi doktor řekl že se mu můžou drtit kostičky když chodí jen po kolínkách.
@evuschka16 co je to za blbost, lezení je jeden z nejzdravějších pohybů, my Cvičili Bobath koncept a tam fyzioterapeutka i lékař říkal, že je to pro něj stále to nejlepší
mě řekl doktor že je to na kolena velký nápor a můžou se drtit. Přitom má vše v pořádku a nějak těžký také není.
To je blbost proboha...kdyby tam lezl po kolenach 24h denne,tak mozna je bude mit ploche,ale bortit?!! Vzdyt ma zdrave kosti...a ta musi neco vydrzet;)
Ty doktorske kecy...to fakt nestacim zirat nekdy;))))
také jsem si říkala že jsou to jen řeči ale docela mě to zarazilo a proto se ptám na zkušenosti.
Naše malá začala chodit na 18,5 měs. a pak to šlo samo a hrozně rychle, a vůbec nepadala! Pomohlo na doma nedávat bačkory, ale jen silné ponožky. To samé jsme pak udělali u syna hned od začátku a hle, začal chodit hned na 12,5 měsíce. Možná to bylo tím, možná ne. Ale s nechozením na 18 měs. si nedělej starosti a zkuste nedávat ty bačkorky, ale jen silnější ponožky.
my právě bačkůrky na doma nedáváme. Dnes jsme byli na rehabilitaci kvůli cvičení a bylo mi řečeno že chodit umí ale že je to jen lenost.
Tak od včerejška už nádherně chodíme. Děkuji za rady.
Dala bych mu hlavně čas a prostor, do dvou let má čas, v létě ho nechat běhat co nejvíce bosky po zahradě, jinak teď bych dala barefoot boty ať cítí krásně každou nerovnost a je v kontaktu se zemí, mne chodí Davídek teprve od 17 měsíce, v pevných botách padal, na ven má od Livie and Luca boty z nohynaboso.cz a paráda, litá jak drak i po březích a dírách, jak dam kotnikove boty s podpatkem padá jak hruška...