Porucha stereotypu chůze, máte zkušenost s rehabilitací?

evuschka16
21. bře 2015

Prosím o zkušenosti s poruchou stereotypu chůze. Jak mám učit dítě aby chodilo nebo máte zkušenosti s rehabilitací? Děkuji za každou radu či zkušenost. Je nám 18 měsíců.

irennn
21. bře 2015

Dala bych mu hlavně čas a prostor, do dvou let má čas, v létě ho nechat běhat co nejvíce bosky po zahradě, jinak teď bych dala barefoot boty ať cítí krásně každou nerovnost a je v kontaktu se zemí, mne chodí Davídek teprve od 17 měsíce, v pevných botách padal, na ven má od Livie and Luca boty z nohynaboso.cz a paráda, litá jak drak i po březích a dírách, jak dam kotnikove boty s podpatkem padá jak hruška...

matfyz
21. bře 2015

Miu ma 18 mesicu a sama nechodi..a ani na tom nehodlam nic menit...kazde dite je jine a kazde potrebuje jiny cas...naco spechate aby chodilo?

matfyz
21. bře 2015

A rozhodne nedoporucuji davat tvrde boty s pevnou patou a podrazkou ..kdyz uz boty, tak co nejmekkci..barefoot boticek je na trhu uz dost!!

evuschka16
autor
21. bře 2015

nespěchám na něj ale na 18ti měsíční prohlídce nám doktor doporučil rehabilitace na procvičování chůze v prostoru ale přitom á nožičky v pořádku. Venku mi sám chodí a u doktora také ale doma chodí jen po kolínkách nacož mi doktor řekl že se mu můžou drtit kostičky když chodí jen po kolínkách.

irennn
21. bře 2015

@evuschka16 co je to za blbost, lezení je jeden z nejzdravějších pohybů, my Cvičili Bobath koncept a tam fyzioterapeutka i lékař říkal, že je to pro něj stále to nejlepší

evuschka16
autor
21. bře 2015

mě řekl doktor že je to na kolena velký nápor a můžou se drtit. Přitom má vše v pořádku a nějak těžký také není.

matfyz
21. bře 2015

To je blbost proboha...kdyby tam lezl po kolenach 24h denne,tak mozna je bude mit ploche,ale bortit?!! Vzdyt ma zdrave kosti...a ta musi neco vydrzet;)
Ty doktorske kecy...to fakt nestacim zirat nekdy;))))

evuschka16
autor
22. bře 2015

také jsem si říkala že jsou to jen řeči ale docela mě to zarazilo a proto se ptám na zkušenosti.

lu777
22. bře 2015

jemine co to je za názor od toho doktora 🤐 chůze je náročnější na tělo než lezení!

jinak jak píše @irennn - dávala bych měkčí "boty" 😉

lucka662006
22. bře 2015

Naše malá začala chodit na 18,5 měs. a pak to šlo samo a hrozně rychle, a vůbec nepadala! Pomohlo na doma nedávat bačkory, ale jen silné ponožky. To samé jsme pak udělali u syna hned od začátku a hle, začal chodit hned na 12,5 měsíce. Možná to bylo tím, možná ne. Ale s nechozením na 18 měs. si nedělej starosti a zkuste nedávat ty bačkorky, ale jen silnější ponožky.

evuschka16
autor
23. bře 2015

my právě bačkůrky na doma nedáváme. Dnes jsme byli na rehabilitaci kvůli cvičení a bylo mi řečeno že chodit umí ale že je to jen lenost.

evuschka16
autor
2. dub 2015

Tak od včerejška už nádherně chodíme. Děkuji za rady.