Porucha pozornosti 5letý kluk. Jaké omega 3 mastné kyseliny?

molu18
4. dub 2024

Ahojte, prosím poraďte, co koupit, jaké máte zkušenosti s konkrétními preparáty s obsahem omega 3 MK? Synovi to bylo doporučeno neurologem na poruchu pozornosti. Taky nám bylo ale řečeno, že nemáme čekat zázraky.. Chci pořídit něco kde by byla naděje, že by mohlo nastat zlepšení a aby to syn aj snědl, o cenu mi nejde..

ele_nka
4. dub 2024

@molu18 nás se opravdu osvědčili tyto, když je poctivě bere mám najednou doma jiné dítě. 😀
https://www.alphega.cz/equazen-180-zvykacich-to...

verun138
4. dub 2024

@molu18 Ahoj, muj bratr ma od malicka ADD a ADHD a zadne preparaty mu nepomohly.. pomohlo jedine semu venovat specialneji.. chapat tu jeho situaci. 😀

molu18
autor
4. dub 2024

@ele_nka Právě nad nima přemýšlím 🙂 a ješte nad Concentrix, tam je navíc ještě horčík, zinek a nejaké vitamíny.. jenomže to není žvýkací, tak nevím, zda to bude jíst..

ele_nka
4. dub 2024

@molu18 tyhle jahodové mi jí bez problémů i mladší syn. Mají pak ještě bez příchuti a ty nechtěl.
Ty druhé neznám, ale je dobré si zkontrolovat množství látek v jedné tabletě.

tehulinka91
4. dub 2024

@ele_nka jakože je otupělý nebo že spíše není tak roztěkaný? 😊

ele_nka
4. dub 2024

@tehulinka91 je hyperaktivní, dřív fakt u ničeho nevydržel. Teď si sedne a v klidu si hodinu hraje s legem...takže pro mě naprostý zázrak. Dost nám to zklidnění a větší soustředění pomohlo ve škole.

molu18
autor
4. dub 2024

@ele_nka Syn má v papírech od neurologa psáno
" Oslabení pozornosti t.č. bez hyperaktivity.." Nepotřebuje asi zklidnit, jenom pořešit tu pozornost.. On jakoby býval často ve svém světě.. I když taky často jen tak běhá po bytě a neustále něco musí dělat, neposedí na jednom místě, je stále v pohybu..

anniej
5. dub 2024

Nechci se Tě dotknout, ale zkusila bych vyšetření u psychiatra, zda nemá ADHD 🥴 Sama ho mám od mala.

cilkat
5. dub 2024

I zde doporučím fb skupinu "Rodiče dětí s vývojovou disfazií" ... omega 3 se tam řeší neustále. Krom toho se řeší ji jiné terapie... Synovi na "nevydrží se soustředit, utíká do svého světa a vypíná" strašně moc pomohla neurovývojová terapie = odblokování primárních reflexů. Je to obvykle vedené ergoterapeutem (obvykle si musíte zaplatit sami). Ale popravdě, za mě ergoterapeut ty zázraky umí (i když ne do tří dnů). Doporučuju se po nějakém centru podívat.

lp183
5. dub 2024

Prý super Neuro treska... Budu chtít vyzkoušet. U dcery jsme v 5ti letech měli taky podezření jen na nepozornost, teď v 8mi se už projevuje i hyperaktivita. Malá nesnáší žvýkací gumidky s rybím tukem (úplně ji nadávují), takže máme klasický tekutý ve skleničce, buď bez příchuti nebo jedině s citronovou. Máme od Mollers.

tehulinka91
5. dub 2024

@ele_nka díky za zkušenost, možná vyzkoušíme, syn má trošku problémy soustředit se ve školce

petronelka20
5. dub 2024

U syna se nejvice osvecila Rosita (zkouseli jsme Equazen a i pri dlouhodobem uzivani skoro zadna zmena, o neco lepsi byl Mollers) a vitamin B, zadny zazraky ale necekej.