Porucha ledvin nenarozeného dítěte

iivveettaaa
21. lis 2017

Ahoj..
Jsem ve 21 tydnu tehotenstvi.. na Uz me Dr.rekl ze je cysta..poslal me hnedka do vetsi nemocnice na UZ..
Tam me rekli ze mimi ma multycystickou dysplazii ledviny a s nekolika cystami..

Kdyz sem se zeptala co to znamela bylo me receno ze bude muset zit jen s jednou ledvinou..
Je tu nekdo koho se to tyka? Tehotna jsem poprve v rodine zadne nemoci a vady nemame..
Chvili si rikam ze to pujde a chce to hlavu vzhuru ale vzapeti mam slzy v očích..

annasmyckova
21. lis 2017

s jednou ledvinou žije kde kdo, a třeba o tom ani neví -moje babička se dozvěděla, že nemá funkční ledvinu až před operací žlučníku v dospělosti -dožila se 83let.
Pokud má miminko jednu úplně zdravou ledvinu, přebere funkci i druhé...Tak ať je vše ok a těšte se na bojovníčka

gepe
21. lis 2017

@iivveettaaa mrkni na diskuse co už tady na mk jsou a neboj, pokud mu už jedna teď nefunguje, je to lepší než když by o ní přišel po porodu. Tělo se teď líp adaptuje na funkci jedné ledviny, hlavně že druhá je zdravá 🙂
https://www.modrykonik.cz/forum/search/?cx=[u"[...

iivveettaaa
autor
21. lis 2017

Dekuju.. ja vim ze s jednou se da zit..ale nevim jak si to v hlave srovnat a smirit se stim..
Myslela sem ze kdyz si popovidam s nekym kdo to ma stejne tak se mi ulevi a ziskam jinej pohled..

kofolkaa
3. bře 2021

@iivveettaaa mužů se zeptat jak to u vás dopadlo, prosím?