Ahoj..
Jsem ve 21 tydnu tehotenstvi.. na Uz me Dr.rekl ze je cysta..poslal me hnedka do vetsi nemocnice na UZ..
Tam me rekli ze mimi ma multycystickou dysplazii ledviny a s nekolika cystami..
Kdyz sem se zeptala co to znamela bylo me receno ze bude muset zit jen s jednou ledvinou..
Je tu nekdo koho se to tyka? Tehotna jsem poprve v rodine zadne nemoci a vady nemame..
Chvili si rikam ze to pujde a chce to hlavu vzhuru ale vzapeti mam slzy v očích..
@iivveettaaa mrkni na diskuse co už tady na mk jsou a neboj, pokud mu už jedna teď nefunguje, je to lepší než když by o ní přišel po porodu. Tělo se teď líp adaptuje na funkci jedné ledviny, hlavně že druhá je zdravá 🙂
https://www.modrykonik.cz/forum/search/?cx=[u"[...
Dekuju.. ja vim ze s jednou se da zit..ale nevim jak si to v hlave srovnat a smirit se stim..
Myslela sem ze kdyz si popovidam s nekym kdo to ma stejne tak se mi ulevi a ziskam jinej pohled..
@iivveettaaa mužů se zeptat jak to u vás dopadlo, prosím?
s jednou ledvinou žije kde kdo, a třeba o tom ani neví -moje babička se dozvěděla, že nemá funkční ledvinu až před operací žlučníku v dospělosti -dožila se 83let.
Pokud má miminko jednu úplně zdravou ledvinu, přebere funkci i druhé...Tak ať je vše ok a těšte se na bojovníčka