Pořizujem komplet lékárničku - co koupit?

bustedka
25. kvě 2016

Ahoj holky, prosím o radu dle vašich zkušeností, co je opravdu potřeba mít doma pro případ první pomoci. Nemám doma ani náplast, ani jakýkoliv prášek, sirup, nic. A vím, že v lékárně mě budou tvrdit, že je to a to potřeba... Je mi jasný teploměr, bepanthen, náplasti, obvaz, nějaký lék proti horečce.ještě něco?

terry1512
25. kvě 2016

Já ještě kupovala desinfekci (Sanitol) na drobné poranění.Teď na léto určitě opalovák,a něco po opalování na případně spálení od sluníčka (Např. Panthenol ve spreji) A něco na poštípání hmyzem (třeba Fenistil gel,a kapky)

aaa
25. kvě 2016

Pokud to má být lékárnička pro mimiko přidala bych Libenar a nějaké kapky do očí. Desinfekci na pupík ve spreji (už nevím název-v lékárně budou vědět) a takové ty gázové čtverečky, co se používají při odběrech krve. Na zadeček čistící emzulze Medvídek.

lv
25. kvě 2016

a pokud to chceš na dýl, tak na odkašlání+tlumení kašle, na průjem, probiotika..

sara84
25. kvě 2016

Ja bych poridila sirupy Panadol a Nurofen, pro dospele Paralen a Ibalgin, pro dite nejaky sprej do nosu- Quicks, Sterimar, pro dospele Muconasal trwba a sprej Vincentka. A nejakou desinfekci a naplast, jeden obvaz.Pro dospele bych prihodila Zivocisne uhli a neco na kasel- stoptusin je nejuniverzalnejsi. Vse ostatni dle potreby, leky relativne rychle prochazeji, nektere. Mozna jeste Dithiaden.

pety91
25. kvě 2016

Přesně něco na průjem mi tam ještě chybělo...

verka4d
25. kvě 2016

Tak máme odzkoušeno na dětech: Proti bolesti a horečce Brufen sirup a Panadol sirup,Smectu a Kulíšek při průjmech a dehydrataci,Stoptussin a Sinecod na kašel,Jodisol při vytahování klíšťat,Fenistil na alergické reakce a mast Emofix na zástavu krvácení (dětem se často spouštěla krev z nosu). Popř.ještě Dithiaden a mastičku na obolavělý nos při smrkání. Zbytek dle potřeby nebo na recept od lékařky.

lopudanka
25. kvě 2016

černé uhlí a konopná mast, ta je univerzální na spoustu potíží🙂 a ještě mě napadl takový ten krém, když si člověk natáhne sval nebo ho bolí záda. nečetla jsem uplne vsechny príspevky tak se možná opakuji