Poprvé máme doma neštovice - jak to probíhá?

rajecka
29. kvě 2019

Ahoj, dcera 4r dostala neštovice, starší je neměla, takže nemám s touto nemocí žádnou zkušenost. Včera se objevili první pupínky, zatím jich moc nemá, nemá teploty, ani se neškrábe. Co se bude dít teď? 🙂 Mám mazat i když se neškrábe, nebo je lepší je nechat dýchat? Budu dělat z domova, tudíž nepotřebuju ošetřovačku, je nutné jít k doktorovi? Četla jsem, že je lepší nechodit s infekčními dětmi do čekárny, když se léči pouze projevy.

Díky za rady a tipy 🙂

ireniq
29. kvě 2019

Doktorce určitě napřed zavolej, naše nechtěla malýho vidět na začátku, když mu bylo nejhůř a infekční, ale na konci (po opadání většiny stroupků) ano, ale vím, že když si maminky nejsou jisté, bere je mimo běžnou čekárnu. Mazat jsme vůbec nemazali, jen oplachovali slabým roztokem hypermanganu, později, když se to rozjelo, tak Panadol na bolest/teplotu a Dithiaden na svědění. Jinak u nás 2 dny pomalý rozjezd, dva dny horečky, hodně puchýřků a hodně svědění, a pak už ústup 🙂

zmrzlinka
29. kvě 2019

Hlavně nemazat pudrem V lékárně se dá koupit chladivy gel na neštovice.Kdyby ji to svedilo tak můžeš dát Fenistil kapky.A doktorce stačí zavolat.

zelenaesmolda
29. kvě 2019

@zmrzlinka
pudrem hlavne nemazat,zpomaluje to hojeni a uz se to ani nedela.nestovice maji dychat at rychleji zaschnou a zmizi

zmrzlinka
29. kvě 2019

@zelenaesmolda ano.Pisu hlavně nemazat pudrem 😉

zelenaesmolda
29. kvě 2019

@zmrzlinka
tak to se omlouvam,spatne jsem to precetla 🙂

zmrzlinka
29. kvě 2019

@zelenaesmolda v pohodě 👍

mirri7
29. kvě 2019

Ahojky, mam ted bohate zkusenosti. Vsechny 3 deti si je prodelali pred mesicem a pul.
Za mne ani chladivy gelik nedoporucim, nejstarší rikal, ze ho to pali.ostatni jsem pak uz nemazala ničím.
Jinak zavolat pediatrovi urcite, hlasi to na hygienu. A taky se s tebou domuvi, zda prijit nebo ne. Pokud je prubeh bez komplikaci, tak se nechodi.
Fenistil kapky urcite kapej, rano a vecer dle vahy. Tim nic nezkazis. A pak klasika-srazet teplotu...
Preji vam hladký prubeh a rychle hojeni

jankol
29. kvě 2019
Uživatel jankol je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od jankol.

@rajecka Zavolat doktorce řekne jestli je nutné jezdit nebo ne většina má v čekárně izolaci pro podobné případy a určitě poradí jestli mazat a čím