Popraskaná kůžička pod krkem - 3měs. dítě, co pomůže?

hanivasi
16. zář 2014

ahoj, můj synek měl zarudlý pruh pod krčními faldíky. Teď mu to tam i trochu prasklo a má to tam jakoby od krve. Natírala jsem sudokremem, to se zahojilo za tři dny. Pak to už vypadalo, že i to zarudlé ustupuje, ale najednou se mu tam puklinka objevila znovu. A to mu ten krk čistím opravdu hodně. Kvůli tomu ho koupu i každý den, 2x denně natírám sudokremem. Máte s tím zkušenost? co pomůže? co mu chybí? nebo proč se to vůbec dělá? Jinak zarudlé to má i pod kolenama, ale tam mu to nepuká, jen občas to tam má divně mokré ( ne zpocené). Prosím o radu. Díky.

hojda
16. zář 2014

Pokud je to zapařenina, tak nám dobře fungoval Imazol cream pasta, nebo potírat černým čajem. Ale zase když to praská, tak jestli to vysušení to nezhorší? Ten sudokrém to zlepšil....to je jakoby vysušení, tak by měl pomoct i ten imazol.

hojda
16. zář 2014

Jo a chce to slaboulinkou vrstvu a foukat, aby to tam jako zaschlo....nechat na vzduchu zaschnout.

smitkovaj
16. zář 2014

Ahoj, nám se to dělalo ze začátku taky. Chyba byla asi ve mě, zaměřila jsem se na to, abych mu po koupání krček pořádně osušila, stejně tak když si ublinknul nebo po jídle. Pod kolínky jsme taky museli pořádně utírat po koupání. A pak už bylo všechno v pohodě, nedělalo se to. Mazala jsem to bepanthenem. Ale u vás to samo sebou může být něčím jiným, tohle je jen naše zkušenost.

brouzdalka
16. zář 2014

Můj mrňous to měl taky, nejvíc pod tím krkem. Pomohlo skutečně pořádně umýt, pořádně osušit a já pak dávala klasický dětský suchý pudr - je to záhyb, takže se hodně potí, proto je potřeba to vysušit. Taky jsem nejdřív zkoušela různé "vlhké" věci, jako bepanthen, olejíček atd., ale nakonec obyčejný pudr se ukázal jako nejlepší 🙂

amabilis
16. zář 2014

Na tohle pomáhá bepanthen - je mastný a na rozdíl od sudocrému a jemu poobných nevysušuje. Sudocrémem mažu akorát zadeček a faldíky bepanthenem. Ale koupu maximálně jednou za tři dny a to v čisté vodě, takže už to praská jen vyjímečně.

hanivasi
autor
17. zář 2014

@amabilis takže myslíš, že bych ho právě kvůli tomu neměla koupat denně? normálně jsem ho koupala 1x za 2 dny, ale kvůli tomuto jsem si myslela, že je potřeba to neustále čistit, omývat. Jinak k tomu Bepantenu, je v nich nějaký rozdíl? nějaký vzorek jsem dostala v porodnici, lze to použít na něho? nebo pro mimi je nějaký speciální, jiný?

hanivasi
autor
17. zář 2014

@brouzdalka koupila jsem aviril zásyp. Zkusíme všechno. Jak se s tím ale funguje? otřu krk a zasypu a nechám? může být krk vlhký?? a jak často?

hojda
17. zář 2014

Já bych taky řekla, že ten klasický bepanten to jako rozmokří ☹ .Pudr bych taky nedávala, to je jako písek, ty kousky. Pokud vysušit, tak tím imazolem.

hojda
17. zář 2014

Ten bepanten je dobrý jako prevence, pokud už to je, tak bych volila ten imazol.

engele
17. zář 2014

My také vysušujem po každé koupačce, a to FÉNEM 🙂 malá to miluje a zapařeniny nikde 🙂

brouzdalka
17. zář 2014

@hanivasi Musíš vytřít dosucha, na zádech se to blbě dělá, protože u těch nejmenších prcků se tam těžko dostaneš, takže já jsem položila mrňouse na bříško a jak zvednul hlavičku, tak jsem to opatrně vysušila - nedřít, spíš poklepem, když to má takhle rozjetý, nasypala si pudr na prsty a napatlala mu to tam. Stačilo to jen jednou denně - večer po koupání - a strašně rychle se mu to zlepšilo. Pudr jsem takhle používala až donedávna, do 9. měsíce, teď už mu to líp větrá 🙂

hanivasi
autor
17. zář 2014

díky všem za rady, snad to brzo ustoupí.

amabilis
17. zář 2014

@hanivasi Já bych denně nekoupala. Avril zásyp tam vůbec nedávej, rána se zanese. Je to trhlinka ne opruzenina, jestli jsem to správně pochopila, takže já bych zkusila klidně namazat tím bepanthenem - tím vzorkem, je to to samé. Když budeš mít pocit, že to dělá paseku, můžeš pak zkusit ten Imazol. Ale to udělá taky vrstvu. Mně se právě na bepanthenu líbí, že to udělá jen takový neviditelný mastný film, takže se rána nezanáší.. Držím palce, ať se to co nejdřív zahojí.

ruta12
17. zář 2014

ahojky, na zapařeninu taky doporučuju Imazol cream pastu, každopádně je potřeba dodržovat některé zásady při péči o kůži malého. nebyla bych si tak jistá, že každodenní častější koupání je ideální.

hanivasi
autor
25. zář 2014

tak už máme výsledek - na zapařeninu nám vůbec nereaguje SUDOKREM, ZÁSYP to vyřešil jen na jeden den a pak se to zas vrátilo, ale perfektně zafungoval BEPANTHEN. K tomu jsme extra sušili - ofoukávali fénem, a k tomu koupel v olejíčkem ve vaně. Hned druhý den bylo po mokrém místu, zapařenina ustupuje, už není tak rudá a velká. Opravdu rychlý výsledek. Jsem za to moc ráda, byla jsem z toho dost rozhozená.
DÍKY VŠEM ZA RADY.