Prosím radu, syn si dneska spálil tvář o horký plech. Má asi 3 cm x 1cm červený flek a uvnitř ještě víc červený jakoby hlubší (vypadá to jako prasknul puchýř, který tam ale nebyl)...
Dala jsem mu na to několikrát 100% Aloe... Vždy když si stěžoval na pálení. Ale pořád jsem z toho nervózní,...
Ale úplně se mi s ním nechce letět do nemocnice. Teď dokonce normálně usnul...
Nějaká rada na spáleniny? Děkuji
Nějaká rada na spáleniny, popř. kdy je třeba vyhledat lékaře?
No důležité bylo hlavně dlouho chladit,ale to jste určitě dělali. Mně třeba aloe taky pálí. Na nemocnici bych to neviděla. Důležité pak bude mazat, aby se to pěkně zahojilo. Nemáte Flamigel? Ten je fajn a až se to zhojí, tak bych vydržela v mazání třeba Bi-oilem. Možná to bude mizet dlouho.
Joo, teď to čtu pořádně. Ho nepálí Aloe,ale bylo to proti pálení 😉 Ono je taky fajn. Mně ale nesedí. To ale nic nemění na tom, co jsem napsala před tím.
Záleží jak ta spálenina vypadá no.. mně se na popáleniny osvědčil Hemagel a nebo granuflex.
Flamingel + sadlo a promazavat. Zahoji se to, bude to 2A. Nase mala na sebe vylila 80 st.C caj, strhla na sebe cely hrnek, takze hrudnik, ruce. A zhojilo se to bez nasledku. Ale my byli sanitou na popaleninach, bylo to vetsi.
Pokud to je jenom červené a malý normálně usnul a normálně spí a nebude brečet, tak asi netřeba s tím šílet. Kdyby tam byly puchýře nebo nespal, je líp, ať se na to někdo podívá. Ale stejně by mu to asi jen namazali chladivou mastí a sterilně překryli. Tzn. pokud to není, že ho to pálí, tak asi dobrý. Držím pěsti.
Můj drobek si minulý týden šáhl na těsně před tím vypnutý hořák od plynu. Ale asi má rychlé reakce a rychle ucukl. Chvíli jsem chladila, pak už se mu to tak nelíbilo, že jsem ho nechala být, šel za tátou, dvakrát zakňoural a šel ho "zlobit" (hrát si s ním, tahat ho za nohu a tak). Takže taky dobrý.
Pořád jsem spálená od trouby nebo pelechu. Za mě jedině Hemagel.
Pokud to nevypadá nějak moc ošklivě, tak bych s tím do nemocnice asi neletěla.
Syn se mi jednou spálil o zapékací misku. Dva dny se mu to nehojilo pak jsem šla za pediatrem. Popalenina 2.stupne, to bychom doma asi nevylecili. A tvůj to má ještě na tváři - to bych urgentně řešila s pediatrem. Asi vyfasujes dermazulen a náplast na popáleniny. Hodně štěstí.
Každý z nás se hojí jinak rychle. Já nedokážu posoudit, kterého stupně je to popálenina. Jen přidám svoji zkušenost. Spálila jsem si kůži na prstě do masa (cca 1cmX0,5cm). Vydesinfikovala jsem to a zalepila, po utvoření slabé vrstvy kůže jsem to hodně mazala olejem (olivovým, kokosovým, arganovým), pak čímkoliv jsem měla po ruce, aby to bylo hydratované a promazané. Teď je to cca půl roku, nejde nic poznat.
Tak nevím, ale u popálenin bych minimálně šla k pediatrovi, spíše na pohotovost, než riskovat nějaké doživotní jizvy, kor na tváři.