Pomoc - Nasivin Sensitive 0,25 ml. Nepředávkovala jsem 15měsíčního syna?

saraca
5. pro 2023

Ahoj maminky,

no mám 15 měsíčního syna a má zadní rýmu že už nemohl ani dýchat. Špatně sál mléko a i jídlo mu dělalo problém. Byli jsme tedy u pediatry a ta řekla teda Nasivin kombinovat s mořskou vodou. Ok Tak jsme koupili vše i novou odsávačku na vysavač a jelikož syn byl opravdu zahleněný: dali jsme solný roztok a pak odsáli. To bylo asi okolo 18:00 a pak dali nasivin. Jelikož měl stále ucpaný noc, tak po hodině znova mořská voda a odsátí hlenů. Nakonec jsme odstávali na potřetí ještě okolo 20:00 protože stále nějak chrchlal a dostal opět Nasivin. Pak usl a už nechrchlal. O půl noci si sahal zase na nos a budil se, mléko nechtěl protože opět asi nemohl dobře dýchat, tak tedy zase odsátí no a já v zápalu jsem mu zase stříkla nasivin. No ale dávkování je po 8 h. Nepředávkovala jsem ho? Z příbalového letáku jsem teď úplně ko.

zmrzlinka
5. pro 2023

@saraca neboj nosními kapky ho nepredavkuješ.

merope
5. pro 2023

@zmrzlinka Zrovna s Nasivinem se musí trošku opatrněji, ale za jednou překročené dávkování se zase tolik nestane.

kristyn86
5. pro 2023

Neboj,je to lokalni,nepredavkujes ho.Mohla bys mu treba poskodit nosni sliznici,ale to taky az po delsim uzivani. Ja detem i sobe pri zacatku rymy strikam taky dle potreby,nenecham je,aby se "dusily". Takze jim striknu za den treba 5x. To tak delam treba 2-3 dny a pak ubiram na 3x denne a vetsinou pak ten zbytek uz staci jen na noc. Jen se snazim neprekrocit tyden. Takze dodrzuji tech 7 dni,kdyz uz pak davam na noc,tak treba do 10 max. Pak uz ne. Jeste mam vyzkousen tajokovy detsky olejicek pod nos,krasne to protahne nosik intenzivni vuni. Jmenuje se to Nosanek od Saloos...Jo a jeste muzes dat na uvolneni te zadni rymy Fenistil (oplaskne natekla sliznice a lepe se dycha) a Sinupret (to je bylinkove na rozpusteni hlenu,rymy). Po tom se nam ta ryma spusti.. Vse je od 1 roku.

saraca
autor
5. pro 2023

Uff tak díky za rady. Je to asi v pohodě.

saraca
autor
6. pro 2023

Ještě bych se chtěla zeptat.
Můj syn šel na očkování Hexy a den potom jsem si všimla že má trošičku rýmu. V té době asi ještě lehkou.
Den před očkováním a v ten den žádné symptomy nachlazení neměl nebo jsem si teda ničeho nevšimla. Horečka určitě ne.

Teda (krom toho že se 2krát za den vrtal v nose a to i před očkováním) a jednou se v noci vzbudil -10 min plakal, může to znamenat že už v tu chvíli již bojoval s nějakou virózou?
Co se týká hlenu - toho jsem si všimla myslím až dva dny po očkování.
4 dny po jsme už věděli že má rýmu asi zadní protože nos se jevil čistý a že musíme něco nasadit, protože hůř dýchal. Nyní syn vypadá normálně beze změny.

Znamená to že je vše v pořádku? Nebo se komplikace mohou teprve objevit? Myslím v souvislosti s Hexou a nachlazením.

Četla jsem že žlutý hlen je známkou již proběhlé infekce. Žlutý hlen jsem zaregistrovala asi až v neděli tedy až po očkování. Ale nachlazený možná byl už v ten den. Možná už v tu dobu bojoval s nějakou virozou.

U pediatry jsme s tím byli asi před 3 dny a ta právě nasadila Nasivin.

Teď si říkám že jsem měla být asi vnímavější k tomu prstíku v nasune tomu vzbuzení se v noci. Protože možná už něco málo v té době probíhalo.

S partnerem si to zpětně vybavujeme, že měl rýmu po očkování. Tak nevím no.