Dobry den, resi nekdo mensi vysku u deti? Na prohlidce v 5ti letech mela mala 107cm a 16kg. Doktorka zpozornela, jelikoz v grafu spadla a rust se zpomalil. Odeslala nas na endokrinologi, kde krevni testy nic zavazneho neodhalily. Jen malo vit D a vapniku. Mame zvysit davkovani a za pul roku kontrola. A nejspis nas odesle na genetiku. Prosim kdo toto vysetreni prosel….co nas a malou ceka? Co tam vlastne zjisti?
Jsem z toho celkem spatna, tak budu rada za jakekoliv info.
Jeste dodam, ze ja a cela ma strana rodiny jsme mrnousove..ja 156cm , ale manzel a jeho rodina zase obri..188cm.
Zatím jsem neprošla, ale zjišťovala jsem si. Tedy - pokud nic neodhalila endokrinologie, ještě se prověří některé genetické choroby, aby byla jistota, že je vše ok. A kdyby opravdu byl nějaký problém, tak mohou dát růstový hormon, tím se výška srovná a vše je ok.
@monik111 jo úplně běžný průjem myslela jsem prvně že asi zase něco ze školky jenže když už to bylo 14 dní navíc každou noc mi stála v předsíni uplakaná a pod sebou kaluže černé vody ze to nestihla tak to už se mi teda nelíbilo okamžitě jsme šli k dr,tam ihned odběry krve pak stolice prvně myslel doktor že to je chrohnova nemoc pak nás odeslal na gastro jezdíme do Třince a tam se zjistilo že má kolititu byla dvakrát v narkóze kterou zvládla úplně má jedničku byla na vyšetření střev a žaludku a magnetickou rezonanci tam nic nezjistily na té rezonancí ale má nasazené léky tak už i přibírá 👏👏
@monik111 nebuď ve stresu dítě ti vycítí já si nikdy v životě neodpustim že sem své vlastní dceři sedmileté nevěřila že to zvládne ty narkózy já ji viděla už hrobníkovi na lopatě já málem skončila v blázinci já se totiž o děti strašně moc bojím,a malá to zvládla tak že já sama sem nevěřila opravdu neboj všechno dobře dopadne určitě to nic nebude
Na genetice se sepíše rodinná anamnéza, změří, zváží a bere se krev, která se pošle do speciální laboratoře a tam se zkoumá. To trvá i několik měsíců. Dceru takto zkoumali cca 6 let ( kontroly co 2 roky) než přišli na vzácný syndrom.
@monik111 dcera mala na 5 rocnej prehliadke 108 cm a dostala pochvalu 🤷🏻♀️ na 3 rocnej mala kolko cm? Moja 94.. ja mam 160 cm, manzel 190, holt budu asi obe holky mensie po mne. V triede v skolke je takmer najmensia ale pride mi to uplne ok. Nebojte, ist na vysetrenie nic nepokazi ale myslim si ze je uplne ok
@monik111 jediny rozdiel je ze dcera mala na 5 rocnej 18,5 kila no.. ale ona sa narodila s 4,2 kg. Jooo vlastne si teraz spominam ze dr povedala nieco take ze mohla viac vyrast a ja som jej povedala ze to aj ja a co mam robit 😄 podla tabulky pre 18 rocne holky som so svojou vyskou snad pod 3 percentilom
@vladienka tak to budu jeste min, kdyz mam 156😂😂😂
No budu doufat, ze do cervna trochu povyroste a nebudou nas nikde honit. Ona je i ted cca 1,5zpet furt na nemocna. Ryma, usi…porad dokola. Vleze na tyden do skolky a ctrnact dni je doma🙈proste des. Tak si rikam, ze i to ji mohlo trochu zpomalit… 🙈
@monik111 101 cm a 14,2 kg v 5 letech dcera. Teď jdeme na prevent.v 7 letech... Uvidíme. Já jsem malá 153 cm a muž 179 cm. Dcera je i nejedli. Myslím, že nás doktorka taky pošle na endokrinol.