15cti leté dítě nepolkne prášek, jak ho to naučit?
Taky mame v rodine dospelou pani, ktera nedpolkne ani maly prasek, u ni je to nejaky psychicky blok. Vsechno drti nebo kouse, dr uz ma info v karte, takze ji vybira leky (a jejich podoby) u kterych bud nevadi, ze je nespolkne vcelku, nebo pokud to jde zvoli treba roztok, sirup atd. Jinak pokud to dane ditko chce zkusit postupovala bych jako u malych deti (treba na nadrobno nakrajenem ovoci nebo zelenine, antiperlich).
Mám s tím sama potíže, pomáhá mi sníst prášek s nějakým jídlem, jak mám sousto v puse, tak přidám lék a spolknu spolu s tím. Ale já chci, snažím se to překonávat, bojovat s tím. Co tak vidím občas doma, dítě se zasekne a má dojem, že to mají řešit všichni ostatní za něj, ne, že je to jeho věc...
Moje pětileté dítě je schopné prášek bez problému spolknout. Naučilas ho/ji techniku? Jedná se o konkrétní prášek? Některé jsou šílené (třeba určitý typ magnezia nebo vitamíny), velké, rychle se rozpouští a v podstatě se člověku zaseknou někde na půli cesty. Na tento typ prášku si netroufám ani já.
Také s tím mám problém. Prolomím si pilulku na menší, nebo do ní kousnu (dříve zuby, aby mi pachuť nezůstala v ústech) a pak zapiju. Zkoušela jsem všechny techniky, co jsem našla, ale bez úspěchu 😅
No někomu to nejde klidne i celý život, je to v pohodě, já si prášky drtila na prach hodně dlouho a pak to z ničeho nic šlo. 😂 Je jedno, jestli si ho podrví nebo ne, důležité je, že ho prostě spolkne.
Někomu to vadí. Pokud jsou to důležité léky, tak rozdrtit na lžíci a podat s trochou tekutiny a pak zapít.
Někdo si takhle léky drtí celý život, protože tabletu prostě nespolkne.