Polykání léků. Jak to naučit 15leté dítě?

26. říj 2024

15cti leté dítě nepolkne prášek, jak ho to naučit?

palja
26. říj 2024

Někomu to vadí. Pokud jsou to důležité léky, tak rozdrtit na lžíci a podat s trochou tekutiny a pak zapít.
Někdo si takhle léky drtí celý život, protože tabletu prostě nespolkne.

jannym
26. říj 2024

Taky mame v rodine dospelou pani, ktera nedpolkne ani maly prasek, u ni je to nejaky psychicky blok. Vsechno drti nebo kouse, dr uz ma info v karte, takze ji vybira leky (a jejich podoby) u kterych bud nevadi, ze je nespolkne vcelku, nebo pokud to jde zvoli treba roztok, sirup atd. Jinak pokud to dane ditko chce zkusit postupovala bych jako u malych deti (treba na nadrobno nakrajenem ovoci nebo zelenine, antiperlich).

zuzkasim
26. říj 2024

Mám s tím sama potíže, pomáhá mi sníst prášek s nějakým jídlem, jak mám sousto v puse, tak přidám lék a spolknu spolu s tím. Ale já chci, snažím se to překonávat, bojovat s tím. Co tak vidím občas doma, dítě se zasekne a má dojem, že to mají řešit všichni ostatní za něj, ne, že je to jeho věc...

goldenova
26. říj 2024

Moje pětileté dítě je schopné prášek bez problému spolknout. Naučilas ho/ji techniku? Jedná se o konkrétní prášek? Některé jsou šílené (třeba určitý typ magnezia nebo vitamíny), velké, rychle se rozpouští a v podstatě se člověku zaseknou někde na půli cesty. Na tento typ prášku si netroufám ani já.

vanessia7
28. říj 2024

Také s tím mám problém. Prolomím si pilulku na menší, nebo do ní kousnu (dříve zuby, aby mi pachuť nezůstala v ústech) a pak zapiju. Zkoušela jsem všechny techniky, co jsem našla, ale bez úspěchu 😅

nel_ias
28. říj 2024

No někomu to nejde klidne i celý život, je to v pohodě, já si prášky drtila na prach hodně dlouho a pak to z ničeho nic šlo. 😂 Je jedno, jestli si ho podrví nebo ne, důležité je, že ho prostě spolkne.