Dobré dopoledne, ženy, chtěla bych se zeptat, co dáváte svým dětem na podporu imunity před nástupem do školky?🙂 Co se vám osvědčilo nebo si alespoň myslíte, že zabírá? 🌷
@baru7889 Dáváme imunoglukan a vitamin D od Jamieson. Ale chce to dávat dlouhodobě.
Nepomůže nic, takhle malé dítě si musí imunitu vytvořit, musí se promořit. Ve škole je to pak lepší.
@baru7889 Dlouhodobě nepomůže vůbec nic 😀 musí si tím projít každé dítě, ale můžu ujistit, že s nástupem do školy a nebo ten poslední rok ve školce už to bude brnkačka a dítě přestane být nemocné. S koncem ZŠ jsem pak dceru musela i přemlouvat, aby s teplotou zůstala doma 😅 teď na střední už je rozumnější.
Školka je voser, ale dá to dítěti do života imunitu, kterou pak později najde.
Mám v plánu asi už teď začít dávat Vigantol a pak nějaké kapky s echinaceou nebo tak. Jen si nedělám iluze, že by to extra pomohlo.
Sirupy nebo tablety dcera nedává.
Jasně, chápu že si tím musí každé dítě projít a je to nevyhnutelné, ale ptám se co na podporu, aby to nebylo zas tak hrozné, určitě se tím nic nezkazí 🙂 První rok byl hrůza, tak teď přemýšlím dopředu, co udělat jinak v tom druhém👍
Vit. D3 v kombinacii imunit echinaceove kvapky. Vit. D3 maju kazdy den, imunit len cca prvy mesiac alebo ked je vyssia chorobnost a po chorobe ked znova nastupia do kolektivu. Ale minuly rok starsia mala aj martankov ale to som jej kupila len kvoli plysakovi v baleni ktoreho chcela, ucinok nebol ziaden.
Imunoglukan, mladsi glukanek. My byli se synem v laznich kvuli opakovane nemocnosti pred nastupem do skolky, nastoupil v rijnu a do Vanoc tam stravil dva tydny :( neustale nemocny... nasadili jsme imunoglukan v prosinci (nejdriv akut a pak normalni) a od te doby chybel tak dva tydny s rymeckou/ bolenim briska... ted v lete jsou zase na hromade a zrovna dnes jsem byla koupit imunoglukan, tak snad zabere zase...
@baru7889 Doplnovat d-cko a zdrava strava. Malo prumysl. sladkosti, spis zadne, radeji neco domaciho sladkeho pripravovat, hodne zeleniny v syrove i uvarene podobe, vic vlakniny, vhodne obleceni, trochu otuzovat, nepretapet doma a chodit casto ven.
@jelenice_zavodnice nepretapet doma je ok, no a pak sly deti do skolky, a zmiraly tam vedrem😅. A holka tam silene kaslala z toho jejich vzduchu. No casem si to sedlo. Ale na to, ze nase deti chodi odpoledne na zahradu jen v tricku i ve slunecnych rijnovych dnech , na to si ucitelky moc nezvykly....
Loni jsem musela vysvetlovat synovu tridnimu, at jeho obleceni neresi. Stezoval si, ze chodi na telak ven v kratasech i v listopadu😅. A v trenkach a v tricku chodil z posledni hodiny tv domu i v mrazech (asi 1km pesky)
@konidana Tak dat jim do skolky kratke trika. U nas je nosili minimalne do listopadu, kolikrat vidim deti i v zime v kratkym rukavu a jen lehke leginy dovnitr.
@baru7889 myslím, že nepomůže nic, maximálně vigantol, když přestane být tak slunečno