Podpora imunity před nástupem do školky. Co zabírá?

baru7889
22. srp 2024

Dobré dopoledne, ženy, chtěla bych se zeptat, co dáváte svým dětem na podporu imunity před nástupem do školky?🙂 Co se vám osvědčilo nebo si alespoň myslíte, že zabírá? 🌷

uzivatelkapetra
22. srp 2024

@baru7889 myslím, že nepomůže nic, maximálně vigantol, když přestane být tak slunečno

petulkadodo
22. srp 2024

@baru7889 Dáváme imunoglukan a vitamin D od Jamieson. Ale chce to dávat dlouhodobě.

1pomnenka
22. srp 2024

Nepomůže nic, takhle malé dítě si musí imunitu vytvořit, musí se promořit. Ve škole je to pak lepší.

felis
22. srp 2024

@baru7889 Dlouhodobě nepomůže vůbec nic 😀 musí si tím projít každé dítě, ale můžu ujistit, že s nástupem do školy a nebo ten poslední rok ve školce už to bude brnkačka a dítě přestane být nemocné. S koncem ZŠ jsem pak dceru musela i přemlouvat, aby s teplotou zůstala doma 😅 teď na střední už je rozumnější.
Školka je voser, ale dá to dítěti do života imunitu, kterou pak později najde.

hennrietta
22. srp 2024

Mám v plánu asi už teď začít dávat Vigantol a pak nějaké kapky s echinaceou nebo tak. Jen si nedělám iluze, že by to extra pomohlo.
Sirupy nebo tablety dcera nedává.

baru7889
autor
22. srp 2024

Jasně, chápu že si tím musí každé dítě projít a je to nevyhnutelné, ale ptám se co na podporu, aby to nebylo zas tak hrozné, určitě se tím nic nezkazí 🙂 První rok byl hrůza, tak teď přemýšlím dopředu, co udělat jinak v tom druhém👍

gdpr
22. srp 2024

Vit. D3 v kombinacii imunit echinaceove kvapky. Vit. D3 maju kazdy den, imunit len cca prvy mesiac alebo ked je vyssia chorobnost a po chorobe ked znova nastupia do kolektivu. Ale minuly rok starsia mala aj martankov ale to som jej kupila len kvoli plysakovi v baleni ktoreho chcela, ucinok nebol ziaden.

kacka1994
22. srp 2024

Imunoglukan, mladsi glukanek. My byli se synem v laznich kvuli opakovane nemocnosti pred nastupem do skolky, nastoupil v rijnu a do Vanoc tam stravil dva tydny :( neustale nemocny... nasadili jsme imunoglukan v prosinci (nejdriv akut a pak normalni) a od te doby chybel tak dva tydny s rymeckou/ bolenim briska... ted v lete jsou zase na hromade a zrovna dnes jsem byla koupit imunoglukan, tak snad zabere zase...

palja
22. srp 2024

@baru7889 my dáváme vitamín D, rybí olej a imunoglukan.

jelenice_zavodnice
22. srp 2024

@baru7889 Doplnovat d-cko a zdrava strava. Malo prumysl. sladkosti, spis zadne, radeji neco domaciho sladkeho pripravovat, hodne zeleniny v syrove i uvarene podobe, vic vlakniny, vhodne obleceni, trochu otuzovat, nepretapet doma a chodit casto ven.

konidana
22. srp 2024

@jelenice_zavodnice nepretapet doma je ok, no a pak sly deti do skolky, a zmiraly tam vedrem😅. A holka tam silene kaslala z toho jejich vzduchu. No casem si to sedlo. Ale na to, ze nase deti chodi odpoledne na zahradu jen v tricku i ve slunecnych rijnovych dnech , na to si ucitelky moc nezvykly....
Loni jsem musela vysvetlovat synovu tridnimu, at jeho obleceni neresi. Stezoval si, ze chodi na telak ven v kratasech i v listopadu😅. A v trenkach a v tricku chodil z posledni hodiny tv domu i v mrazech (asi 1km pesky)

jelenice_zavodnice
22. srp 2024

@konidana Tak dat jim do skolky kratke trika. U nas je nosili minimalne do listopadu, kolikrat vidim deti i v zime v kratkym rukavu a jen lehke leginy dovnitr.

j.a.n.i
22. srp 2024

@baru7889 Před školkou už nic, ale mě se osvědčilo neizolovat je jako malé, štíhlý se se spoustou bavili potkat a skolkova nemocnost mizivá.