Podjazyková uzdička. Stříhali někomu dvakrát?

juliavolna
25. únor 2024

Prosím strihali niekomu podjazykovu uzdicku dvakrat?
( že 1x zrástla alebl bola 1x slabo / malo strihnuta )?

Je všetko v poriadku?

kosi_cek
25. únor 2024

@juliavolna nejstaršímu střihali kdysi hned v porodnici a pak ještě ve 4 letech, nicméně to samozřejmě samo o sobě nepomohlo ničemu, musel se učit jazyk rozhýbat. Všechno je ale naprosto v pořádku 😉

juliavolna
autor
25. únor 2024

@kosi_cek vďaka a nemá nejaký negatívny problém z toho ? V 4 rokoch už v narkoze ? Mal aj jazýček srdieckovy ?

kosi_cek
25. únor 2024

@juliavolna umrtvení v jeho případě stačilo jen lokální, střihala zubařka z mé iniciativy (v porodnici to bylo z iniciativy lékaře - přišel asi den po porodu a střihl prostě jen tak), protože tu uzdičku měl stále hodně, řešila jsem to proto, že mě samotné uzdičku střihali až ve 14ti letech (taky s lokálním umrtvením), před tím jsem jen cvičila s doporučenín uzdičku pod jazykem nechat, až pak nějak proběhla změna, že se to teda může zkusit.. Popravdě, chtěla jsem se vyhnout tomu cvičení bez valných výsledků, které jsem podstoupila já, nejlépe se cvičení vyhnout úplně a čekala, že syn jazykem po střižení začne normálně hýbat, což se ovšem vlastně pochopitelně nestalo, ale nakonec u syna pomohlo cvičení, tak jak u mě střižení (po letech cvičení) 😃