Po kolika dnech po covidu do školky?

barusilonka
27. led 2022

Dobrý den, dcera měla covid potvrzeny minulou středu. Průběh horečky,dušnost,kašel,rýma. Teď už jen občas zakasle. Antigen už má negativní 🙂

bara88
27. led 2022

@barusilonka co znamená občas?pokud dítě kašle nemělo by prostě do školky chodit

barusilonka
autor
27. led 2022

@bara88 občas znamená jednou za 2 hodiny.

j.a.n.i
27. led 2022

@barusilonka Počkala bych do pondělka, nemá smysl ji tam cpát zítra.

ajja87
27. led 2022

@barusilonka přesně jak píše
@j.a.n.i proc ji na jeden den cpát do školky, v pondělí už bych ji normálně poslala

barusilonka
autor
27. led 2022

@ajja87 já nepíši že ji dám zítra do školy, dřív jak v úterý do školky nepůjde. V pondělí s ní bude ještě manžel doma.

barusilonka
autor
27. led 2022

@j.a.n.i já zítra dceru do školky ještě nedám, ani jsem o tom nepsala.

ajja87
27. led 2022

@barusilonka když ono to tak z textu vyplinulo... Jinak když jde až v úterý, tak to bude úplně ok... To už máš 14 dni a kasel po covidu může přetrvávat dlouho

petradt1986
27. led 2022

Ja i kdyz je nyni karantena, izolace ci co 5 dni. Nechavam normal 14 dni. Aby byla jistota ze uz to nemuze přenést. A to mam skolaky, stejne bych to udelala i ze skolkou.

jaja01k
27. led 2022

@barusilonka V úterý už bych ji do školky dala, pokud bude zdravá.

zmrzlinka
27. led 2022

@barusilonka covid oslabuje imunitu.Nechala bych ji doma co nejdéle stě schopný zajistit.At za tři dni nepadne s něčím jiným.

martiniquest
27. led 2022

@petradt1986 co 14 dni, aspon 2 mesice 😁

martiniquest
27. led 2022

@barusilonka Minulou stredu? Izolace je 5 dni od testu. Neni co resit, klidne muze jit.

barusilonka
autor
27. led 2022

@zmrzlinka byli jsme doma 14 dní, už musím do práce 😑

barusilonka
autor
27. led 2022

@martiniquest děkuji za odpověď, já jsem si to taky trochu protáhla tu nemocenskou, protože jsem nebyla úplně v pohodě hned po 5 dnech 🙂

kamce
27. led 2022

@martiniquest 5 dní od testu, ale poslední dva dny by neměl být žádný příznak 🙂

ajja87
27. led 2022

@martiniquest jj, to udělali skvělou věc, přesně jak potrebujou, abychom to chytli všichni, pročpak se asi nemusí testovat dalších 30 dni od pozitivity? Aby se nezjistilo, ze jsi ještě po po pár dnech infekční...ale to sem nepatří, omlouvám se autorce za narušení vlákna

kamce
27. led 2022

@ajja87 kdo se nemusí testovat 30 dni od pozitivity?

j.a.n.i
27. led 2022

@ajja87 No, zas z toho nedelej drama, ono je to pro ty, co maji pozitivni pcr test a krom tech, kteri na nej jdou preventivně, tak nez se na nej dostanou, tak uz par dnu pozitivni jsou, takze to s tou infekcnosti nebude az tak zhavy. A je to hlavně kvuli tomu, aby nechodili do karanteny, protože podruhe behem mesice se tezko nakazi.

kamce
28. led 2022

@ajja87 jo, dneska už mi to přišlo i ze školy 😷

kanjad
28. led 2022

Taky bych počkala do příštího týdne. My jsme mohli do školy od středy ale nechala jsem dítě doma celý týden pro jistotu.

klaruskaholubinka
28. led 2022

Naše malá měla potvrzený covid 25.11. a kašle pořád, do školky šla az v lednu. Někdy kašle víc někdy míň. Ale já jsem na mateřská s druhou, tak nás to netrápilo, je něco jiného když člověk potřebuje do práce. A taky u nás ve školce kašel neřeší 🙂.
A jinak antigenní test nic neznamená, manžel negativní antigenní test jel na psr který mu brali za hodinu a pozitivní.

martiniquest
28. led 2022

@ajja87 A to vis jak, ze jsou lide i po 5 dnech od prvniho priznaku infekcni? Doloz to, prosim. Naopak ja vim, ze u snad vsech ostatnich viroz je clovek infekční pred vypuknutim priznaku 1-2 dny a par dni po nastupu priznaku. Nikdy nejsi infekční po celou dobu prubehu nemoci, protoze virus uz neni v reprodukcni fazi, jen telo se jeste uplne nevzpamatovalo. Nevim, proc by covid mel byt vyjimkou.

martiniquest
28. led 2022

@j.a.n.i Presne. Mch,ja byla den pred propuknutim příznaků s kamaradkou a jejima detma dve hodiny venku. Nikdo nic nechytl. Jina kamaradka mela v sobotu rodinnou oslavu, na ktere bylo 15 lidi, v nedeli meli dva lide priznaky, takze v sobotu uz museli byt infekcni. Nenakazili vsak nikoho.

rubesovak
28. led 2022

Upřímně? Měli jeme potvrzený covid 6.10.2021 a do školky šel teď v lednu. Neustake se mu vracel kašel ☹ teď byl 1,5 týdne ve školce a je zase doma, z obyčejného nachlazení je zase šílený kašel, a počínající zánět průdušek. Samozřejmě jsem to chytla taky a mužů říct že je mi zle jak když jsme měli covid☹ bohužel dle mají i dětské doktorky je to běžný po covidovy stav, který registrují u pacientů i rok po covidu ☹ měli jsme tedy potvrzenou variantu Delta +.tak snad to nebude i vás případ a budete v pohodě