Ploché nohy - operace, jak probíhá?

ladaa20
9. bře 2016

Ahojky holky byli jsme s malym na ortopedii s plochyma nohama a Dr nam řekl, že už to ma moc a je to na operaci nech se obedname do Brna.Mate s tim někdo zkušenosti jak to probiha, jaky je pote režim, zda se dělaji obě nohy naraz nebo každa zvlašť ,jak dlouho s nim budu v nemocnici a pote doma a jake je to v Brněnske nemocnici zda tam mužu byt s nim na pokoji...... Diky moc za odpovědi

zfff
9. dub 2016

A jak se ta operace jmenuje, je jich na ploché nohy víc.

eficenka
9. dub 2016

@ladaa20
navštívila bych ještě jiného ortopeda, bude léto a nechej ho z 90% chodit bosého v lese, na zahradě, aby noha dostávala co nejvíce vjemů. omez chození ve měste a v přírodě, kde se bojíš, že na něco šlápně dej 3vrstvou koženou capáčku, uvidíš, že 4 měsíce naboso udělá své... 😉

lajla
9. dub 2016

@eficenka souhlas
V životě bych takovou operaci nenechala provést na dítěti, toto se dá spravit a není to životu nebezpečné

eficenka
9. dub 2016

@ladaa20
a jinak info od Prof. Doc. Poula - odborníka ve svém oboru - ortopedie, nejlepší v čr, operace dětské nohy až kolem 7 let, ne-li později, stejně ta noha bude růst... a to bude operaci podstupovat každý roK?
jestli si ochotná někam dojet, tak k Mudr.poulovi či případně k nám na léčebnu!

ladaa20
autor
10. dub 2016

@eficenka
@lajla diky za info u nas ve Zlině bylo chodit naboso, noha roste do 3 se to neřeši, vložky nam napsali až ve třech teď je mu 5 a řekli , že je to moc kotniky jsou skosene 20 st a nech se objedname do Brna na operaci aby to bylo před školni dochazkou. Když jsem se ptala co operace obnaši

ladaa20
autor
10. dub 2016

@eficenka
@lajla tak mi řekl, že se bere štěp z panve a dava se do nohy ještě jsem se neobjednavala oběvila jsem boty hanak tak vyzkoušim ty pry se to s nima do pul roku spravi a pak uvidim stejně bych operaci nedavala na leto ortopedi to o te operaci řekli 2 tak uvidim co ještě řeknou v Brně .Eficenka a ten musr poula ordinuje prosimtě kde diky

eficenka
10. dub 2016

@ladaa20
zítra Mudr . Poulovi zavolám a předám kontakt, má natřískáno, ale přimluvím se.
jinak opravdu doporučuji v létě naboso - někde velkou zahradu, tam nanoste i slámu, jehličí, oblázky atd, jen tohle donutí nohu pracovat, informace z plosky nohy se budou dostávat do mozku a mozek zařídí, aby se noha vytvarovala, boso-boso-boso- a jinak na veřejných pískovištích atd v kožených capáčkcáh.
moje obě děti běhají tady po lese v 2 vrstvých capáčkách a v pohodě 😉

zfff
10. dub 2016

Operaci bych určitě doporučovala, mému synovi výrazně pomohla. Jinak do nemocnice se nastupuje den před zákrokem dopoledne, pak týden v nemocnici a sádra. Nohy se operují zvlášť. Byli jsme v nemocnici Na Bulovce.

lucka1996
10. dub 2016

Já jsem byla v jedenácti letech - devět let zpět. Po opreraci jsem byla v nemocnici normálně 4 dny. Potom jsem měla měsíc nechodící sádru+potom jsem měla mít chodící, ale nakonec mi jí nedali. Docházela jsem na rehabilitaci. Nevím, čím to je, ale jizva mne pořád bolí :( Na druhou nohu jsem už nechtěla jít, tak mám operovanou jen jednu.

lajla
11. dub 2016

@ladaa20 v 5 letech určité ne, za žádnou cenu, léto před Vámi velká šance na aspoň menší úpravu
Operace obnáší velká rizika a po delší dobu znemožnění určitých aktivit

vojato
13. kvě 2016

Zdravím! Syn má také plochou nohu... Kde pořídím ty capáčky ve kterých by chodil "na boso"? Jsme z města, takže do přírody se moc nedostaneme ale když už, nazula bych mu je. Také přý pomáhá cvičení... Máte někdo prosím nějaký odkaz s videem?
Díky! 😎

jita_dan
1. pro 2016

@zfff
@zfff Byla byste ochotna si o průběhu operace na Bulovce napsat nekde vic? Doktor nas do ni tlačí, ale mame strach a nikde se o tom moc neví. Synovi je dvanáct a prý ma nejvyšší cas. Jedna se o použití stepu z pánve. Moc dekuji za odpověď.

hotelpeklo
18. kvě 2017

@jita_dan Zdravím! omlouvám se, že lezu do straší diskuze, ale při hledání zkušeností s operací nožiček jsem nalezla Vaše povídání - mám synka 11let, s vážnou deformitou obou nožek a čeká nás oboustranně operace na nohách s použitím štěpů z pánve, tedy předpokládám, že něco obdobného, co zde popisujete - smím se zeptat, jak jste nakonec dopadli? děkuji velice, lenka,

ladaa20
autor
25. kvě 2017

Dobry den, zatim se operace odklada a nejspis k ni nedojde, stav se zlepsil, hodně nam pomohly boty od hanaka ty orto co jsou na pojistovnu jsem vyhodila zdalo se mi ,že je to po nich spiš horšia na radu kamaradky koupila boty hanak. Nevim jak važny stav ma vaš maly (my 3st)jestli by to pomohlo jestli mate cas to vyzkouset. Nam se stav zlepsil po pul roce noseni bot z indikace k operaci na stav zlepsen operace neni nutna pokracovat v zavedenem rezimu ( cviceni......)
@hotelpeklo

hotelpeklo
25. kvě 2017

@ladaa20
u nás je to deformita vrozená - mladýmu chybí patní kost, resp je zakrnělá, je to vrozená plochá noha, také trojka stupeň, cvičíme denně už přes půl roku od té doby, co se klenba urputným růstem zcela provalila, mladej vláčí kotníky po zemi z vnitřní strany a v zásadě nemůže chodit bez bolestí, je to bída..

zutinka
23. dub 2018

Zdravím,nevite jak je to s operací ploche nohy u dospělého?

ritule
7. zář 2022

Ploché nohy a valgozní kotníky řešíme se synem od jeho 3 let, teď je mu 12. Po celou dobu nosí vložky do bot na míru od lékaře, cvičí pravidelně u fyzioterapeutky i doma, chodí bos v přírodě…
Přesto se stav nezlepšil a chytáme se teď na operaci - prolongační osteotomie patní kosti, v Praze na Bulovce.
Ráda bych zjistila, jestli s podobnou operací má někdo zkušenost.
Děkuji

jannis81
8. zář 2022

@ladaa20 můžu poprosit o Link, které boty konkrétně syn nosí?

ritule
16. zář 2022

Syn má na míru vložky do bot, a boty kupujeme Superfit, vložky do nich hezky sedí.

ladaa20
autor
16. lis 2022

@jannis81 syn měl boty hanák jsou to boty se specialnimy vložkami najdete na netu. Nyní už asi 3 rok má vložky proprio ty jsou taky super jen se doplácí cca 1000 bez předpisu stojí cca 8000

kajush95
18. lis 2022

Tak ploché nohy se dají dát dohromady i cvičením ne?

peterbor
29. led 2024

@ritule Ahoj ritule. Muzu se zeptat jak ste dopadli v Bulovce s operaci / po operaci? Byli nejake problemy pocas / po operaci? A co ted po case, je to s nohama lepsi?

peterbor
29. led 2024

@ritule Ritule, prosimte, muzes prozradit jmeno lekare, ktery operoval? Diky.

ritule
31. led 2024

@peterbor Ahoj, na Bulovce Mudr. Chomiak. Syn už je po operaci obou nohou. Vždy max.týden v nemocnici, pak 6 týdnů s nechodící sádrou, dalších 6 týdnů stále s berlema, ale už trochu lehká zátěž.

peterbor
1. únor 2024

@ritule Diky za informace. Jak dlouho ste po opearci prvni nohy? Co srovnani bolesti pred a po operaci? Co treba ta noha, ktera byla operovana jako prvni - boli ted mene nez pred operaci? Chtel bych vedet, jestli operace skutecne pomohla. Diky.

ritule
5. únor 2024

Ráda budu informovat, klidně pošlete svůj e-mail, taky jsem měla hodně otázek a marně někde hledala odpovědi.

ritule
9. únor 2024

@peterbor Ráda budu informovat, klidně pošlete svůj e-mail, taky jsem měla před operací hodně otázek

peterbor
9. únor 2024

@ritule moji emailovou adresu jsem Vam poslal jako soukromou zpravu pred tydnem. Jestli nedorazila, dejte mi vedet. Diky.

peterbor
11. únor 2024

@ritule Muj email je: borpeter zavinac post.cz

peterbor
15. únor 2024

@ritule Diky za informace. Poslal jsem Vam jeste par dalsich otazek. Ak budete mit cas na ne odpovedet, budu rad. Diky.