Plané neštovice? 3. den pupínky mizí, jiné nepřibyly

sonja01
9. říj 2014

Ahojte, včera jsem byla se 7-měsíčním sítětem u doktorky, na čele a na ruce mu během dvou dnů "vyrašilo" asi 10 červených pupínků. Na potničky to bylo velké, nekteré byly ostře červené, syn kašlal a byl protivný. Hned sestřička ve dveřích nám řekla, že má neštovice..Tak jsem se smířila s tím, že budeme mít neštovice dříve. Jenže teď je 3.den od vzniku první skvrnky a hned po probuzení jsou tyto pupínky jen lehce růžové, některé zmizely. Jen na ruce zůstaly, ale žádné nové se nevyskytly. Teplotu nemá, kašle dál a protivný je stejně 🙂 Tak máme neštovice???

mysonek
9. říj 2014

@sonja01 kojíš? kojené děti matek co měly neštovice mají průběh mírnější. Malá taky neměla pupínků moc a teplotu vůbec. Měla je v 8 měsících. Pupínky se typicky vysévají 2 až 5 dní a pak mizí.

sonja01
autor
9. říj 2014

Bohužel je syn od 3.měsíce na UM ☹

helcenka
9. říj 2014

@sonja01 - no neštovice se pak změní v puchýřky s tekutinou, ty už jsou světlejší, pak uschnou a jsou to jen takové flíčky, které pak vyblednou. Neštovice by jen tak nezmizely, i když je jich málo. Když jsem byla se synem u doktorky, že má neštovice, měl pár flíčků na krku a zádech a ona říkala, že nemůže s jistotou říct, že to jsou neštovice, až jak to bude probíhat dál. Po dvou až třech dnech se změnily v puchýřky a pak přibyly další a to už bylo jasné...