Ahoj holky prosím syn má slehlou hlavičku.. Vůbec nevím co nás čeká a co to obnáší někdo kdo to má za sebou? Poradili by jste co a jak. Pojedeme do Ostravy..
? Děkuji.
Máme za sebou čerstvou zkušenost z Prahy. Vše probíhá přesně podle informací z webu - scan hlavičky , dítě sedí na klíně, dcera si toho v podstatě vůbec nevšimla, poté pohovor s lékařem, který prohlédne hlavičku miminka, vyhodnotí výsledky a dle těch se rozhoduje o helmicce. Poté už jen na recepci dořešit papíry. Všichni příjemní, vstřícní.
@alubif jak to probíhá, cena,vo pojišťovna a co vše je potřeba
@martinam1992 a jak jen to s cenou? Jde to přes pojišťovnu nebo na své náklady? Děkuji
My to máme za sebou před 4 lety. Pojišťovna hradí do 9m. Pak cash před 4 lety +-15000. Dítě musí mít za sebou nějaké rehabilitace a neurologické vyšetření. Před tím, že tam pojedete zašlete fotky hlavy podle návodu na stránkách plagia a oni podle Bosch zhodnotí jestli si vás pozvou. Pokud ano. Laborantka oskenuji hlavu fotosrobickym přístrojem (není to žádné škodlivé záření). Pak na vás koukne neurochirurg a zhodnotí jestli se nejedná o synostozu. Pak se jezdí pravidelně na kontroly. Kdy se postupně helmicka upravuje. Počítej s tím, že helma se nosí 23/24. A první týden se dítěti strašně potí hlava, ale to se časem ustálí. A začít co nejdříve, t jsou lepší výsledky.
@alubif nám říkala dr.pořád jak to bude ok atd a malý má 8m a nic.. Štve mě že jsem dala na řadu dr a neřešila to dříve
Záleží na stupni deformity - těžkou a velmi těžkou hradí pojišťovna, vy necelou 1000, jinak je cena necelých 17 tis. Zároveň. Je potřeba zpráva z rehabilitaci a neuro jak už psali výše.
Přes pojišťovnu to jde až zpětne, půlka se tedy hradi na místě pokud chcete helmicku co nejdříve, jinak 39 dní čekáte na vyjádření pojišťovny.
Já byla v Ostravě na Plagiu letos v dubnu, poslala nás tam rehabilitační, kde jsme chodili skrze pupeční kýlu. Vstupní vyšetření se platí, stojí kolem 2 000,-, už přesně nevím. Platí se hned. Pokud by se šlo do helmicky, tak to připlati pojišťovna ( zjistí si na pojišťovně. Mě bylo řečeno, že proplácí už jen těžkou deformitu) plus teda se platí spoluúčast. Jinak všichni vstřícní, příjemní, hezká čekárna kde si miminko vyhraje. Ten den v podstatě nepotřebuješ nic. Kdyby se rozhodlo pro helmicku, musíš pak doložit zadanku z neurologie a zprávy z rehabilitací, že cvicite. To je ale hlavně pro pojišťovnu. Jinak helmicka teď stojí kolem 20 000,-. Nedoporučuji ze zkušeností z okolí ty nové 3D , ale ty staré klasické. Rostou s hlavičkou miminka a dají se jen hezky obrousit podle růstu hlavičky, u 3D to nejde, tudíž se musí dělat celá nová helmicka. A jinak synovi vyšla středně těžká deformita, helmicku jsme se rozhodli nedávat i po poradě s pediatrem. Měl ještě dost času aby se mu to srovnalo samo. Syn měl v té době 4 měsíce, nyní má měsíců 13 a srovnalo se mu to hezky samo. Hlavičku má krásnou. Tím Vás samozřejmě neodrazuji, jen říkám svou zkušenost. Nevím, jak moc to má vaše dítko a nejsem odborník. Jinak výsledky po helmicce jsou určitě krásné.
Co tě zajímá?