Píštěl u konečníku u miminka - co s tím? Operace bude až za tři měsíce

regata
29. črc 2018

Nemáte někdo zkušenost? U miminka se objevil abses u konečníku ve 14dnech. Byli jsme nemocnici a brali téměř 14dni ATB i lokálně. Na chirurgii mi řekli že je to píštěl a operace bude možná nejdříve ve 3mesicich. Teď mu bude 6 týdnů a začalo mu v tom místě kde měl ten abses vytékat hnis. Teplotu nemá, v místě jen trochu zduřelé. Zatím dávám višněvského mast a dezinfikuji. Co víc ještě můžu dělat?

pavlinakm
29. črc 2018

Ja si myslim ze to delate spravne. Pokud to vyteka je to dobre. Horsi by byla stagnace hnisu, zdureni, teploty..
Muzete ted jeste navic v lete sundat plinku a nechat zadecek vetrat nebo pripadne oplachovat slabym roztokem hypermanganu.

klea81
30. črc 2018

Někomu pomůže přejít na látkové pleny. Syn kamarádky s tím byl 3x na chirurgii, nástěstí už dobrý.

garalela
6. srp 2018

@regata vetrala bych, nevim jak jste na tom s pouzivsnim plen, ale mozna bych se pokusila o bezplenkovou metodu, pripadne ekopleny z dm s bambusem a taky jsem slysela i v souvislosti s poraněním u zeny po porodu o spreji na rany alfa silver, ale zkusenost nemam a ani jsem nezjistovala jestli lze na miminko, to zkuste dohledat pri zajmu sama. Posilam miminku pohlazeni

regata
autor
8. srp 2018

@garalela děkuji. Používám látkové pleny s bambusem, bezplenkovku také praktikuji. Desinfikovala jsem repikem,ale to ho dráždí, stejně tak heřmánek. Takže zředíme betadin a tím. On kaká teď často. Kdyby kakao jednou za tři dny (což měla moje sousedka), tak by to léčení bylo lepší. Takhle prebaluji i 5x do hodiny. Protože si malinko prdne a už se to musí umýt a desinfikovat. a do toho se prostě ty hovínka dostanou. Achjo. Je to boj. U prvního syna jsem mela totéž, jen ne píštěl, ale ekzém (alergická reakce na ubrousky).Člověk dělá co může, hrozně mě to mrzí, že musí něco takového prožívat. Kdybych byla prase, a nechala ho v plné půl dne...ale já na to dbala, po zkušenostech s prvním synem a stejnak...:(. Jsem už z toho v depresi, co vám budu povídat.

garalela
10. srp 2018

@regata jeste mne napadlo, ze lecive ucinky ma, nebo se to minimalne pise na hedvabnych kojo vlozkach do podprsenky, ale myslim, ze delate maximum a je to jen muj napad, jestli to jeste nejak nezuzitkovat