Nemáte někdo zkušenost? U miminka se objevil abses u konečníku ve 14dnech. Byli jsme nemocnici a brali téměř 14dni ATB i lokálně. Na chirurgii mi řekli že je to píštěl a operace bude možná nejdříve ve 3mesicich. Teď mu bude 6 týdnů a začalo mu v tom místě kde měl ten abses vytékat hnis. Teplotu nemá, v místě jen trochu zduřelé. Zatím dávám višněvského mast a dezinfikuji. Co víc ještě můžu dělat?
Někomu pomůže přejít na látkové pleny. Syn kamarádky s tím byl 3x na chirurgii, nástěstí už dobrý.
@regata vetrala bych, nevim jak jste na tom s pouzivsnim plen, ale mozna bych se pokusila o bezplenkovou metodu, pripadne ekopleny z dm s bambusem a taky jsem slysela i v souvislosti s poraněním u zeny po porodu o spreji na rany alfa silver, ale zkusenost nemam a ani jsem nezjistovala jestli lze na miminko, to zkuste dohledat pri zajmu sama. Posilam miminku pohlazeni
@garalela děkuji. Používám látkové pleny s bambusem, bezplenkovku také praktikuji. Desinfikovala jsem repikem,ale to ho dráždí, stejně tak heřmánek. Takže zředíme betadin a tím. On kaká teď často. Kdyby kakao jednou za tři dny (což měla moje sousedka), tak by to léčení bylo lepší. Takhle prebaluji i 5x do hodiny. Protože si malinko prdne a už se to musí umýt a desinfikovat. a do toho se prostě ty hovínka dostanou. Achjo. Je to boj. U prvního syna jsem mela totéž, jen ne píštěl, ale ekzém (alergická reakce na ubrousky).Člověk dělá co může, hrozně mě to mrzí, že musí něco takového prožívat. Kdybych byla prase, a nechala ho v plné půl dne...ale já na to dbala, po zkušenostech s prvním synem a stejnak...:(. Jsem už z toho v depresi, co vám budu povídat.
Ja si myslim ze to delate spravne. Pokud to vyteka je to dobre. Horsi by byla stagnace hnisu, zdureni, teploty..
Muzete ted jeste navic v lete sundat plinku a nechat zadecek vetrat nebo pripadne oplachovat slabym roztokem hypermanganu.