Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenost s Píseckou neonatologií. Mám tam dceru (1380g) a nejsem si jistá tím, že když se něco stane jestli jí tam pomůžou. Hned po porodu jí poslali do Českych Budějovic s tím že v Písku nemají šanci jí zachránit. Je dost malinká na to aby mi někdo dokazál zaručit že se opravdu nic nestane a proto se chci dozvědět co nejvíc po případě ji nechám poslat zpátky do ČB. Budu moc ráda když mi někdo napíše o jakékoliv zkušenosti. Děkuji
Ahoj,za mě Písek nejlepší,syn byl jen o mesic dřív,ale péče i personál výborný.Nemusis se bát na nic zeptat,jsou maximálně vstřícní a pořád jsem slyšela,ještě uděláme to a to PRO JISTOTU.Sjizdeji se tam maminky z celých jižních Čech.Vyslo právě jako druhé nejlepší pracoviště hned po Budějovicích.Budejovice jsou větší a prý mají hlavně novější vybavení.Jinak péče je asi srovnatelná,rodily jsme s kamarádkou skoro nastejno,taky má nedonošené mimi a v CB si to moc chválila.Pisek měl ještě třeba prisnejsi opatření,že dovnitř na pokoj směl jen tatínek,v CB pouští i sourozence.To si zjistíš na místě.Zas mi přišel písek víc komornější a rodinný a bylo na každého dost casu.Jeste i teď po půl roce si nás pamatují.Ja se rozhodovala i na základě dalších operaci v rodině a u známých ,co byli v čb i v Písku.V čb mají přece jen větší fofr.Stejne hlavne strasne záleží na tom,na koho narazíte,to je vždycky tak.Drzim každopádně palce.
Vím,že pro tebe už to není aktuální,ale pro kohokoliv dalšího se to snad hodí 😉
@violagrunge - kamarádka tam měla obě holčičky, obě dvě se jí i v písecké porodnici narodily, jedna tuším kolem 1400g a druhá o něco větší... Obě dvě jsou v pořádku relativně v pořádku, na neonatologii s tou mladší ještě pořád dochází a s tou starší už ne, jen na neurologii. Měla určité výhrady k péči, zdálo se jí, že by v určitých situacích mohl personál udělat víc. Ale holčičky celkem prospívaly a žádná dramatická situace nenastala. Jen vím, že tam s nima byla ještě jedna maminka s holčičkou a jak mi kamarádka vyprávěla, tak ta měla průběh více komplikovaný, měla zástavy dýchání a nakonec ji museli převézt do jiné nemocnice.
Jinak držím moc palečky, malá je krásná princeznička a určitě to skvěle všechno zvládne.