Pindíkovy problémy. Je to na nějaký zákrok?

2. lis 2021

Maminky chlapečků, synovi jsou teď 4 roky. Od mala mu šla předkožka krásně přetahovat, ale poslední dobou ji má zespodu jakoby přilepenou. Zvrchu dobrý. Problém je, že si na sebe syn nenechá sáhnout. Vždycky jsem přetahovala dost narychlo a nejspíš nedokonale. Je šance, že se to uvolní nebo je to na nějaký zákrok?

katka9184
2. lis 2021

Já bych to asi nechala. Případně ukázat u pediatra. Ale malý, taky 4r si s ním dost často "hraje" takže si ho pretahuje i sám.

hojda
2. lis 2021

Mrkni na bylinu slez.

rozitta
2. lis 2021

Nechat být. Nevím, proč to pořád někdo řeší. Syn si od tří let při sprchování stáhne sám, jak je mu to příjemné (cca půl cm) a já mu to jen osprchuju. Pokud nemá váš syn nějaký problém, červenání, pálení, tak to nechte na něm.

petrasipkova1
2. lis 2021

Buď nechat být a nebo pokud jste byli zvyklý přetahovat tak zkusit mazat Piňďa masti.

anetka9
2. lis 2021

Od začátku se nemělo přetahovat:( Nechala bych ho, pokud ho to nebolí jakože non stop, kdyby si pak stěžoval, že ano, tak se to musí řešit. Mohly tam vzniknout srůsty a to pak nebude ideální

autor
2. lis 2021

Ok. Vyčkám a budu to pozorovat. Trochu jste mě uklidnily.
@anetka9 ono mu to šlo jednoduše samo, moc jsem to neřešila. Teď mě trochu znejistilo, že to najednou nejde

anetka9
2. lis 2021

Tak třeba se to ještě povolí🙂 s těma klukama je to složitější:D🙂 já bych to určitě teď už nepřetahovala, jen co bude chtít sám, aby se to případně neroztrhlo. A snad to bude dobrý🙂

sirinfirst
3. lis 2021

Synovi jsou taky 4 roky a vůbec nevím, kolik přetáhne, dělá to sám, já jsem nikdy nepřetahovala a i doktorku jsem vždy požádala, ať to nedělá.

lenerka1
3. lis 2021

Nikdy jsme nepřetahovali, po 4. roce si ho dost žmoulá sám, sem tam jsme mázli pinďa mastí, spíš pro můj pocit, na pětileté prohlídce vše ok. Pokud ho nic nebolí, nemá záněty, čůrá v pohodě, tak raději nesahat, příroda si s tím poradí sama.