Pamycon. Poradíte, prosím?

8. pro 2022

Budu asi za hlupku mě fakt nenapadlo se zeptat 🫣 dítě začalo v noci chrcet, protože jsem sama měla ucpaný dutiny a rýmu, předpokládám ze to má ode me. I u me to přišlo “najednou” a predtim nic. V noci nespalo, budilo se, nemohlo dejchat nosem, chrceni a tak..Vystrikla sem ráno nos a vyletela zluta nudle, bylo toho dost. Tak volám doktorce, protože to ma poprvy, jestli mám normálně strikat sterimar nebo co s tim. Dala nám pamycon. Já jsem teď na vazkach jestli ho dávat, protože rýma už je průhledná, zluta byla jen ta nudle ráno, ale začalo chraplat. To budu dávat hedelix. Ale těch antibiotik se bojím, abych nějak neublížila, navíc když to byla porada po telefonu a nebyl poslech ani nic..nemáte s tím někdo zkušenost/radu? Díky moc

dejvitka
8. pro 2022

Dceri ho posledne doktorka taky poslala jen pobtelefonni konzultaci (ale byla to 14 dni zlutozelena ryma v kuse). Nepomohl, na ORL nam nasledne rekli, ze nema smysl ho davat, nedostane se kapnutim tam, kam ma na to, aby fungoval, ze je to zastaraly pristup. Takze uz bych nedavala. Po 1 denni zlute uz vubec.

sorboni30
8. pro 2022

Dcera chodí na ORL od 3 měsíců. Dr nám řekl striknout do nosu vodičku Libenar, vysát nos a striknout sprej Nasivin. Ten je i pro kojence.. díky tomu máme vždy hned po rýmě.. Kluci mají skoro 8 let, dětská Dr (je starší) jim dava Pamycon a přijde mi, že rýmu mají dýl jak dcera..

rencinka87
8. pro 2022

Nase dr dava Pamycon (jestli vubec) az po vic jak tyden trvajici zeleny rymy, jinak zluta/zelena ryma je normalne stadium rymy - od ciry tekouci se pomalu dostavame k zeleny/zluty, pak nekdy jeste zpruhledni a hotovo.

autor
8. pro 2022

Mne to je prave divny… jako doktorka je fajn v tom, ze jinak se snaží o co nejvíc šetrný přístup, když se řešila rýma co trvala třeba tri týdny, tak až když to sedlo na průdušky, tak jsme dostali prave pamycon, tehdy kvůli tomu abysme nemuseli na pohotovost, když mela dovolenou. A teď hnedka tohle.. každopádně ta rýma stejně klesla, už chrci hrudnicek, pít nechce atd. Dala jsem hedelix, zítra budu odsavat a snad se obejdeme bez toho pamyconu…díky za názory…🙂

tasimia
9. pro 2022

Nam Pamycon zabírá na takovou tu hnusnou, hustou zelenou rýmu. To musím uznat, že bez nej, se s rýmou trapime i 14 dní, takhle stačí dva, tři dny a je klid.
Na takovou tu obyč, kdy je to bílé, průhledné bych nedala.

autor
9. pro 2022

Řekla jsem si, ze teda počkám. Ale včera navečer nažloutlá rýma, ale furt jako jen trochu a dneska jsem ráno odsala a hustá žluto oranžová rýma.

autor
10. pro 2022

Pardon, ještě otázka. Včera a dneska mu při odsavani tekla rýma i pusou ven. Hlavní je, ze se dostane ven, nebo na to taky něco je?:D

tasimia
10. pro 2022

Na zadní rýmu je nejlepší Sinupret.

autor
10. pro 2022

@tasimia dekuju